ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Μία σου μία μου, παίζουν τις κουμπάρες με διαγραφές οι Αντωνάκης και Ευάνκακος

Γιάννης Παναγόπουλος.


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ

Και ο Γιάννης Παναγόπουλος, πρόεδρος της ΓΣΕΕ εκτός ΠΑΣΟΚ; Ναι, μετά την διαγραφή στη ΔΑΚΕ από τον Σαμαρά, έπρεπε να ισοφαρίσει και ο Βενιζέλος! Διέγραφε ο Σαμαράς τον επικεφαλής της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα, Νίκο Κιουτσούκη, με συνοπτικές διαδικασίες, μετά την… ανταρσία της συνδικαλιστικής παράταξης της ΝΔ, δηλαδή τις επιστολές που έστειλε σε βουλευτές της ΝΔ να μην κάνουν το ανάθεμα και ψηφίσουν τον Προϋπολογισμό.

 Το ίδιο έκανε και ο Ευάνκακος του ΠΑΣΟΚ και οι εθνικοί σωτήρες του!


Και ο Γιάννης Παναγόπουλος βαφτίστηκε ΣΥΡΙΖαίος! «Κι όμως ο Γιάνννης Παναγόπουλος είναι ένας συμβατικός εκπρόσωπος του πολιτικοκοινωνικού καθεστώτος των τελευταίων ετών  -η έκκλησή του για καταψήφιση του προϋπολογισμού αποτελεί μέρος του τελετουργικού στο οποίο μας είχαν συνηθίσει οι εκπρόσωποι του καθεστωτικού συνδικαλισμού εδώ και πολλά χρόνια. Τι άλλαξε; Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση κρέμεται από μια κλωστή και οι πρακτικές που στο παρελθόν διασφάλιζαν την συνύπαρξη ετερόκλητων κοινωνικών στοιχείων στον ίδιο πολιτικό φορέα, σήμερα έχουν απολέσει τον ακίνδυνο χαρακτήρα τους» λέει ο Όμηρος Ταχμαζίδης, ένας τολμηρός διανοητής, συμπατριώτης του κυρίου συνταγματολόγου Ευάνκακου Υποβρύχιου! 

Έχουν καταστεί επικίνδυνες και απρόβλεπτες και αυτό ανεξάρτητα από τις προθέσεις του κοινωνικού δράστη: Η δήλωση του Γιάννη Παναγόπουλου σε άλλες εποχές θα θεωρούνταν από την εσωκομματική νομενκλατούρα προσχηματική και θα περνούσε απαρατήρητη – σήμερα ακόμη και ο προσχηματικός λόγος εμπεριέχει σπέρματα ενδεχόμενων κοινωνικών και πολιτικών εκρήξεων για αυτό και η άμεση αντίδραση με τη διαγραφή.  Σε άλλες εποχές θα ακούγαμε εκείνα τα περί πλουραλισμού, προσωπικών απόψεων και άλλα παραπλανητικά. Τώρα που η κυβέρνηση των μνημονίων κρέμεται σε τρεις κλωστές και ο Ευάγγελος, εάν έρθει Τσίπρας στο τιμόνι του πλοίου, θα πάει να βρει τα υποβρύχια του Σκαραμαγκά, κινδυνεύοντας να βουλιάξει ή έστω να γύρει μαζί τους, τέτοιες παναγοπούλειες προτροπές ισοδυναμούν με ανατροπή!  

Αλλά η διαγραφή, όπως γράφει στο IstologioG. Mosxou, συνοδεύτηκε και από το «ήθος» των εκπροσώπων του σύγχρονου ΠΑΣΟΚ: Ενδεικτική είναι η ανακοίνωση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου εκπροσώπου τύπου του «κινήματος». 

«Ο κ. Παναγόπουλος μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε, καπηλευόμενος και εκμεταλλευόμενος τον θεσμικό του ρόλο, με την οποία κάλεσε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να μην ψηφίσουν τον προϋπολογισμό του 2014, έθεσε τον εαυτό του εκτός ΠΑΣΟΚ. Το κάλεσμά του, κάλεσμα για αποστασία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ από την εθνική προσπάθεια για να μπορέσει η χώρα να βγει όρθια από το μνημόνιο και να μην έχει ανάγκη καμία τρόικα, αποτελεί ένα μνημείο ανευθυνότητας, ένα μνημείο συμπεριφοράς ενός βολεμένου που αδιαφορεί για τους ανθρώπους, για τους εργαζόμενους, που θα καταστραφούν οι ζωές τους αν η σημερινή κυβέρνηση πέσει, όπως θέλει ο κ. Παναγόπουλος. Το μόνο που μπορούμε να τον ευχηθούμε, εκεί που ήδη βρίσκεται με τους γνωστούς Φωτόπουλους, Μπαλασόπουλους και Καλφογιάννηδες, είναι καλές… δουλειές με την πολιτική ελίτ, με τα μεγάλα ντόπια και πολυεθνικά συμφέροντα που στηρίζουν τον κ. Τσίπρα…».

Αλλά η φαιδρότητα οφείλει να έχει και κάποια όρια, το ίδιο και η ανοχή προς την πολιτική χυδαιότητα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ: Αυτή η κυβέρνηση είναι από κάθε άποψη ότι πιο φαιδρό, ότι πιο χυδαίο έχει εμφανιστεί σε αυτόν τον τόπο από το 1974 έως σήμερα. Όσο ταχύτερα απαλλαγούμε από αυτήν και τους κρετίνους που την απαρτίζουν, τόσο το καλύτερο για όλους μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: