ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ



ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΑ ΜΕΛΗ, ΣΤΟΥΣ  ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ   

Του Γιώργου Πολυχρονόπουλου, δικηγόρου

«Υπήρξε ένα πράγματι εντυπωσιακό και ελπιδοφόρο ξεκίνημα πριν αρκετές εβδομάδες. Με την πρωτοβουλία συγκρότησης δημοτικής παράταξης, κυρίως όμως με τις ενωτικές της διακηρύξεις.
Ο κόσμος της Αριστεράς, όπως και όλος ο λαός της Πάτρας, για χρόνια απογοητευμένος από τα προηγούμενα ολέθρια πειράματα, καθημαγμένος από την συνολική πολιτική που κάθε μέρα, απειλεί την επιβίωση του απλού ανθρώπου, είδε στη πρώτη εκδήλωση της παράταξης αυτής να δικαιώνεται η προσδοκία του. Είδε επιτέλους, η Αριστερά να διεκδικεί την διακυβέρνηση της χώρας, είδε ότι οι αγκυλώσεις δεκαετιών δείχνουν να ξεπερνιούνται, είδε να ανοίγουν παράθυρα δυνατοτήτων για την αναγκαία κοινή δράση, αναπτερώθηκαν οι ελπίδες του για την νικηφόρα πορεία.

Πέρασε από τότε πάνω από ένας μήνας. Και επειδή στο τέλος του χρόνου, συνηθίζονται οι απολογισμοί, μπορούμε να πούμε ότι βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο. Για την ώρα είμαστε πιο πίσω από αυτό το σημείο. Μάλιστα, αποκομίζουμε την εντύπωση, ότι οι «ενωτικές» κορώνες ξεχάστηκαν, οι μεθοδεύσεις των διαδρόμων, μοιάζουν τόσο πολύ με ότι γινόταν στο παρελθόν, οι τακτικισμοί αναδεικνύονται σε βάρος της πολιτικής ουσίας, αλλά και της αλήθειας!

Ερωτήματα:

Θέλουμε δημοτική παράταξη, ενωτική, μαχητική, πλατειά, δημοκρατική, νικηφόρα; Ή θέλουμε, παράταξη κομματικό υποκατάστατο, χειραγωγημένη και «πειθαρχική», έτοιμη να προσαρμόζει απόψεις και δράση στο λάθος, εκτιμώμενο ως  εφικτό, σε μια προδιαγεγραμμένη για τους δημότες πορεία αποτυχίας, ενός διαχειριστικού μοντέλου;

Αγαπητοί φίλοι και σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ, όταν κάποιοι από σας, από άγνοια ίσως και όχι σωστή πολιτική εκτίμηση, οδηγήσατε  τον Δήμο και τους δημότες σε αδόκιμους πειραματισμούς, στο σχήμα της παρούσας δημοτικής αρχής, κάποιοι άλλοι ακολουθούσαν έναν δρόμο αριστερής πορείας, που γινόταν δυσκολότερος  από τα εμπόδια που  εξ αντικειμένου και από τους ίδιους ορθώνονταν.

 Ο δρόμος αυτός δικαιώθηκε από την ζωή και  την κοινωνία. 

Θέλετε και σεις και μείς, να δικαιώσουμε ό,τι υπήρξε ορθό, θέλουμε να αξιοποιήσουμε την δυναμική που μπορεί να δημιουργήσει ; 

Τότε, δώστε στους απλούς ανθρώπους της Αριστεράς και σε κάθε δημότη την δυνατότητα να το εκφράσουν. Γιατί, είναι απολύτως βέβαιο, ότι είναι σωστότερο αυτό που αντιλαμβάνονται οι απλοί άνθρωποι. Πηγάζει μέσα από την ψυχή τους και την αλήθεια που ζουν.

Πρέπει, να μπουν στην κοινή δράση οι  ανένταχτοι αριστεροί, οι προοδευτικοί πολίτες, οι  άνθρωποι της δράσης και των οραμάτων, έξω από κάθε στενή κομματική ιδιότητα ;

Και πώς θα γίνει αυτό, όταν δεν εμπιστευόμαστε αυτούς; 

Είναι σαφώς  αναποτελεσματική αυτή η τακτική.

Αν ωστόσο οι προθέσεις μας είναι καλές, πρέπει να ανταποκριθούμε στην ανάγκη των καιρών. Χωρίς άλλους πειραματισμούς, χωρίς άλλη καθυστέρηση, λες και οι εκλογές είναι σε έναν χρόνο και όχι σε λιγότερο από πέντε μήνες, να εμπιστευτούμε ό,τι αποτελεί συνείδηση της κοινωνίας.

 Όπως και κάποιος πριν από μένα έγραψε, να κάνουμε τα αυτονόητα! Αυτονόητο είναι να θέλουμε δυνατή, ενωμένη και νικηφόρα δημοτική παράταξη! Αυτονόητο είναι να εμπιστευτούμε δοκιμασμένους στην ικανότητα και την πολιτική επάρκεια ανθρώπους. Που η «αριστεροσύνη» τους, δεν χρειάζεται εισαγωγικά. 

Ναι! Ο Χρήστος Πατούχας, δεν είναι απλά ο κατάλληλος. Είναι ο πιο κατάλληλος  στη κατεύθυνση αυτή !

Γιατί πέρα και από τα παραπάνω, αυτή την αντίληψη δεν την έκανε μόνον  πράξη στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά έδωσε την δημοτική του εμπειρία και την αγωνιστική  ταυτότητά του σε κάθε διεκδίκηση της πόλης, κόντρα σε κάθε μορφής  συμφέροντα  και κατεστημένα.

Εχουμε χρέος, για να είμαστε σύμφωνοι με τα πιστεύω μας, να εμπιστευτούμε αυτές τις δυνάμεις που αποτελούν την ουσία της πολιτικής μας, δηλαδή τις αριστερές, προοδευτικές δυνάμεις, τις δυνάμεις της αντίστασης και της δημιουργίας.  

 Πάτρα 30.12.2013»

Δεν υπάρχουν σχόλια: