ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Πνεύμα και Ηθική, Νόμος και Τάξις επικρατούν στον χώρο της ηγεσίας της Κυβέρνησης χριστουγεννιάτικα!

Ανωνύμου του Έλληνος σκιτσογράφου!


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ

Πριν κάμποσα χρόνια ήταν κάποιος υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Γιαννόπουλος, όπως τον θυμούνται οι παλιότεροι, που σε εποχή, όπου το ένα σκάνδαλο διαδέχονταν το άλλο απειλώντας να γκρεμίσουν την κυβέρνηση και η δημόσια συζήτηση σε κάποια στιγμή  έφθασε στο εάν ήσαν νομότυπες ή όχι  οι διαδικασίες γύρω από την μεταβίβαση κατοικίας του συγχωρεμένου Παπανδρέου, με εμπλεκόμενους την σύζυγό του Μιμή και ερίζοντες τα παιδιά του, αυτός ο αμίμητος υπουργός είπε την μεγάλη σοφία:  «Ε, δεν θα πέσει και η κυβέρνηση για ένα κωλόσπιτο»!

Ήθελε να πει το κοινό στις μέρες μας «μούγκα και όλοι στην στρούγκα», ή αλλιώς, όπως είχε διακηρύξει και ο αθάνατος συνάδελφός του Ηπειρώτης υπουργός της ΝΔ, ο γνωστός βλάχος με την γκλίτσα: «Το αρνί έξω από το μαντρί το τρώει ο λύκος»!

Τι μου ήρθε και με ’πιασαν τα μνημοσυνικά μου τέτοιες μέρες χριστουγεννιάτικα, θα αναρωτηθείτε.  Απαντώ είναι κάποιες στιγμές θαμμένες στο υποσυνείδητό μας, που έξαφνα σου πετάγονται από μέσα σου με αφορμές που δίνονται  ερήμην σου. 

Να για παράδειγμα οι δηλώσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για τους πλειστηριασμούς. Χαλούσαν τον κόσμο στα κανάλια ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν και το βράδυ γίνονταν ρόμπες ξεκούμποτες  ψηφίζοντας αυτό για το οποίο διαμαρτύρονταν το πρωί.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μάλιστα, στα όσα πολλά τους είπε από το βήμα της Βουλής τόνισε ένα: «Μην παίζετε το κρυφτούλι» σαν να ήξερε τι θα επακολουθούσε στην ονομαστική ψηφοφορία. 

Ήξερε; Απαντώ και ναι και όχι! Διότι είχαν προηγηθεί δηλώσεις Πολύδωρα από του βήματος. Και κοιτάξτε φίλοι μου που έσπασε η ΝΔ! Στον Πολύδωρα, που πριν λίγους μήνες προβληματιζόμενος για την κατρακύλα της ΝΔ  και το κεφάλι που έδειχνε ότι παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ από τότε στις δημοσκοπήσεις, πρότεινε ότι οι ψηφοφόροι της ΧΑ «είναι αδέλφια μας» (της ΝΔ βέβαια, όχι δικά μας).

Αποτέλεσμα ήταν να διαγραφεί  αυτομάτως από την ΝΔ καθότι την άφησε σύξυλη με μείον ένα βουλευτή.  Πανηγυρικά βάδισε στην έξοδο ο Πολύδωρας. Για τον εξαγνισμό της ΝΔ, όπως εξαγνίσθη το κόμμα και με την αποπομπή του γελοίου τζαμπατζή πρώην υπουργού! Που δήλωνε συνταξιούχος πληττόμενος από την κρίση, κυκλοφορούσε ανασφάλιστος με όχημα περιοπής και κάνει διακοπές στον Ειρηνικό!

Οποία υποκρισία τα περί εξαγνισμού του σκανδαλογεννημένου πολιτικού χώρου!
Χριστούγεννα και κάποια καθηγήτρια, του Κολλεγίου Αθηνών (επικεφαλής του οποίου είναι ο αδελφός του πρωθυπουργού Αλέξανδρος Σαμαράς) λόγω αυτού του εξαγνισμού, βρίσκεται απολυμένη από την εργασία της διότι διενοήθη πριν τρεις μήνες να μονογράψει την κόλλα μαθητή της, που κατ’ επανάληψη απεπειράθη να αντιγράψει.

Ε, μετά από λίγες μέρες συνήλθε το αρμόδιο Συμβούλιο και ξαπόστειλε την καθηγήτρια καθ’ ότι ο μαθητής που τιμωρήθηκε τυγχάνει γιος του Πρωθυπουργού της χώρας μας Αντ. Σαμαρά. Και βέβαια βρε αδελφές «ήθος και πνεύμα» επικρατεί στον χώρο της ΝΔ και επιτέλους «Ε, δεν θα πέσει και η κυβέρνηση για μία κωλοαντιγραφή»!

Απολύθηκε τελικά η Ευφροσύνη Μπουλούτα, η εκπαιδευτικός του Κολεγίου Αθηνών.  Όπως κατήγγειλε η ΟΙΕΛΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας), το ΚΥΣΔΕ (Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) αποφάσισε «με παράνομη σύνθεση» να απολύσει την εκπαιδευτικό με το πρόσχημα ότι «δεν είχαν αρκετά στοιχεία για να αποδείξουν ότι υφίσταται θέμα καταχρηστικής άσκησης του δικαιώματος της καταγγελίας σύμβασης εκ μέρους της διοίκησης του Κολλεγίου Αθηνών.

Και επειδή οι φιλοκυβερνητικές κουρελαπλάδες της έντυπης ενημέρωσης, οι ντερμπεντέρηδες των οκτώ στα καταχρεωμένα μπατιροκάναλα και οι διαδικτυακοί τόποι τους δεν αναφέρουν κάτι τέτοιες ειδήσεις ή τις περνούν στα ψιλά, σας παρουσιάζω το δελτίο με την ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ, της Ομοσπονδίας των Ιδιωτικών εκπαιδευτικών που εξεδόθη στις 20-12-13 και την υπογράφουν για το ΔΣ ο πρόεδρος Μιχ. Κουρούτος και ο γραμμ. Χρ. Σαρής:

«Πέντε ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα το ΚΥΣΔΕ έκανε ένα πρώιμο δώρο στην πρωθυπουργική οικογένεια, στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και στους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων.

Κατόπιν άνωθεν εντολών (;) και με παράνομη σύνθεση (την οποία είχαν αλλοιώσει, αποβάλλοντας τους αιρετούς της ΟΙΕΛΕ) οι τρεις διορισμένοι από τον Υπουργό Παιδείας δημόσιοι «λειτουργοί» - μέλη του ΚΥΣΔΕ αποφάσισαν να «εκτελέσουν» την εκπαιδευτικό Ευφροσύνη Μπουλούτα, απολύοντάς την με το πρόσχημα ότι «δεν είχαν αρκετά στοιχεία» για να αποδείξουν ότι υφίσταται θέμα καταχρηστικής άσκησης του δικαιώματος της καταγγελίας σύμβασης εκ μέρους της διοίκησης του Κολλεγίου Αθηνών. Με λίγα λόγια το ΚΥΣΔΕ θεωρεί πως μια εκπαιδευτικός με 21 έτη υπηρεσίας, που είχε αξιολογηθεί θετικά από τη διοίκηση του σχολείου, απολύθηκε «όλως τυχαίως» και επελέγη «συμπτωματικά» μέσα από εκατοντάδες συναδέλφους της προς απόλυση λίγες ημέρες αφού συνέλαβε τον υιό του πρωθυπουργού να αντιγράφει!

Με την κυνικότητα επαγγελματιών τα διορισμένα μέλη του ΚΥΣΔΕ δεν χρειάστηκαν πολύ ώρα για να ξεμπερδέψουν με την αποστολή τους. Απέρριψαν με συνοπτικές διαδικασίες, τόσο το αίτημα της εκπαιδευτικού για αναβολή της διαδικασίας ώστε να παραστεί ο νομικός της εκπρόσωπος Γ. Κατρούγκαλος, όσο και τα αιτήματα εξαίρεσής τους που είχαν κατατεθεί και ανακοίνωσαν την κατάπτυστη απόφασή τους. Αποφάσισαν ότι δεν πρέπει να εξαιρεθούν οι ίδιοι, (ενώ είχαν αποφασίσει την αποβολή των «ενοχλητικών» της ΟΙΕΛΕ) για να ολοκληρώσουν το «θεάρεστο» έργο τους.

Η απόφαση του ΚΥΣΔΕ έχει ιστορική σημασία και θα επιφέρει δραματικές συνέπειες στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Αποτελεί κατ’ ουσίαν υπογραφή συμβολαίου θανάτου για χιλιάδες ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς και χαριστική πράξη για τους σχολάρχες. Με αυτόν τον τρόπο ανάβει το πράσινο φως σε όλα τα υπηρεσιακά συμβούλια της εκπαίδευσης να απολύουν χωρίς έλεγχο όλους τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς που προτείνονται από τον ιδιοκτήτη ενός σχολείου προς απόλυση.

Αποφάσισαν μόνοι τους  ότι δεν πρέπει να εξαιρεθούν!!!!

Η απόφαση του εκτελεστικού αποσπάσματος του ΚΥΣΔΕ ήταν η χαριστική βολή, όχι μόνο σε μια γενναία εκπαιδευτικό που απολύθηκε, επειδή έπραξε το χρέος της, αλλά για ολόκληρη την εκπαίδευση.


Θυσιάζει στο βωμό της αναλγησίας, της αλαζονείας και της αυταρχικότητας του πρωθυπουργού και του αδελφού του, Προέδρου του Κολλεγίου, μια εργαζόμενη, πετώντας την στον Καιάδα της εξαθλίωσης.

Αποδεικνύει ότι κάποιοι θεσμοί στη χώρα δεν λαμβάνουν αποφάσεις με βάση τους νόμους, αλλά με βάση το δίκαιο του ισχυρού.

Η ΟΙΕΛΕ δεν πρόκειται να αφήσει έτσι την υπόθεση. Θα χρησιμοποιήσει κάθε πολιτικό και ένδικο μέσο για να ανατρέψει την απόφαση της παράνομης σύνθεσης του ΚΥΣΔΕ. Η δικαιοσύνη και οι θεσμοί που λειτουργούν ακόμη σ’ αυτό τον τόπο θα δώσουν την απάντηση σε όσους θεωρούν ότι η πολιτική και οικονομική ισχύς τους επιτρέπουν να βιάζουν το Σύνταγμα, τους νόμους και τα δημόσια αγαθά».
Μετά από τα παραπάνω καταλήγω λοιπόν: Υπάρχει κανείς που να αμφιβάλει ότι στις τάξεις της ΝΔ επικρατεί ήθος και πνεύμα, όπως έλεγε και ο αξέχαστος κωμικός του ελληνικού κινηματογράφου;
(Tο παραπάνω άρθρο δημοσιεύτηκε
στον ΡΕΠΟΡΤΕΡ Πάτρας)

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΟΠΩΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟ tvxs.gr

Φωτογραφία αρχείου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Ε.Ε.Ι.) κατήγγειλε τον Ιούλιο του 2012 την αορίστου χρόνου σύμβαση της εκπαιδευτικού Ευφροσύνης Μπουλούτα του κλάδου Π.Ε. 04 (Φυσικός), που υπηρετούσε επί είκοσι ένα (21) χρόνια στο Γυμνάσιο του Κολλεγίου Αθηνών και είχε επανειλημμένως αξιολογηθεί θετικά από τη Διεύθυνση του σχολείου (με την τελευταία- θετική - αξιολόγηση να έχει γίνει το σχολικό έτος 2011-2012).

Κατά τη διάρκεια των απολυτηρίων εξετάσεων της Γ’ τάξης του Γυμνασίου του Κολλεγίου Αθηνών (Ιούνιος 2012) στο μάθημα της Χημείας και στο πλαίσιο των καθηκόντων της ως επιτηρήτριας, αναγκάστηκε να ανακαλέσει πολλές φορές στην τάξη μαθητή, ο οποίος επιχειρούσε να αντιγράψει (ο μαθητής ήταν ο υιός του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά). Εν τέλει, αναγκάστηκε να μονογράψει την κόλλα του συγκεκριμένου μαθητή. Ένα μήνα μετά η Διοίκηση του Κολλεγίου προχώρησε σε εκδικητική καταγγελία σύμβασης της εκπαιδευτικού.

Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ

Η εκπαιδευτικός, όπως προβλέπεται από σειρά νομολογιών, άσκησε το δικαίωμά της να αμφισβητήσει τη νομιμότητα της καταγγελίας σύμβασης. Η απόφαση 4/2012 του ΝΣΚ ρητά προβλέπει ότι το Συμβούλιο οφείλει να εξετάσει τη νομιμότητα και την καταχρηστικότητα της καταγγελίας. Το Κολλέγιο Αθηνών με έγγραφό του της 10/10/2012 καλεί το ΚΥΣΔΕ να μην εξετάσει την καταγγελία σύμβασης λόγω αναρμοδιότητας, επικαλούμενο τη μνημονιακή ΠΥΣ 6/2012 που θέτει όρους απελευθέρωσης των απολύσεων. Το ΚΥΣΔΕ, προφανώς υπό ασφυκτικές πιέσεις, προέβη στο πρωτοφανές (δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στην ιστορία της ιδιωτικής εκπαίδευσης). Αρνήθηκε τον συνταγματικά κατοχυρωμένο εποπτικό του ρόλο και δεν εξέτασε τη νομιμότητα της καταγγελίας!
(Το αίτημα αυτό του Κολλεγίου είναι νομικά αβάσιμο. Το Υ.ΠΑΙ.Θ. εξέδωσε τον Ιούλιο του 2013, προφανώς μετά από υπόδειξη της διοίκησης του Κολλεγίου (που την εφάρμοσε δύο ημέρες πριν αυτή εκδοθεί!),  την Φ.18/ 93893/Δ5/12-7-2013 εγκύκλιο σύμφωνα με την οποία καταργείται (!) το άρθρο 16 του Συντάγματος, αποσύρεται η κρατική εποπτεία από την ιδιωτική εκπαίδευση και εφαρμόζονται οι διατάξεις της ΠΥΣ 6/2012. Ωστόσο, η Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ με την απόφαση 380/2013 ανέστειλε την εφαρμογή της εγκυκλίου γεγονός που σημαίνει ότι τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας οφείλουν να συνεχίσουν τον εποπτικό έλεγχο των ζητημάτων της ιδιωτικής εκπαίδευσης).
Στην νέα στήλη μας για την Παιδεία, παρουσιάζουμε απόψεις για τον πολιτισμό και την εκπαίδευση καθώς και προτάσεις εναλλακτικής διδασκαλίας στα σχολεία. Μπορείτε να μας στείλετε γνώμες και προτάσεις σας, στο paidia@tvxs.gr.

Η εκπαιδευτικός αναγκάστηκε να προσφύγει στη δικαιοσύνη και δικαιώθηκε! Με μια ιστορική του απόφαση το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών (1932/2013) επιβάλλει την άμεση ολοκλήρωση της διοικητικής διαδικασίας από το ΚΥΣΔΕ, ώστε να εκδώσει οριστική απόφαση επί του θέματος.
Η ΟΙΕΛΕ, με βάση την απόφαση του ΣτΕ και του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, απέστειλε εξώδικη διαμαρτυρία κατά του Προέδρου και των μελών του ΚΥΣΔΕ που αρνούνταν πεισματικά να εξετάσουν την υπόθεση. Τελικά, υπό την πίεση των αποφάσεων της δικαιοσύνης και των ενεργειών της ΟΙΕΛΕ το Συμβούλιο αναγκάστηκε να ορίσει ημερομηνία εξέτασης την Πέμπτη, 28/11.

Η ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

Η υπόθεση της εκπαιδευτικού Ευφροσύνης Μπουλούτα κρύβει έναν ισχυρό πολιτικό συμβολισμό. Απεικονίζει τον αγώνα ενός εκπαιδευτικού που εργάστηκε επί 21 έτη με συνέπεια στο Κολλέγιο Αθηνών και διώκεται από τη διοίκηση του σχολείου, διότι έπραξε το καθήκον της. Απεικονίζει την προσπάθεια μιας εργαζόμενης που έχει απέναντί της «θεούς και δαίμονες», ένα πανίσχυρο σύστημα οικονομικής και πολιτικής εξουσίας που θέλει να «πατήσει» στη συγκεκριμένη απόφαση και να διαλύσει κάθε είδος ελέγχου στα ιδιωτικά σχολεία και να ισοπεδώσει τις εργασιακές σχέσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: