ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Συγκίνησε φίλους και γνωστούς στον Ναό Αγ. Δημητρίου, ο «ξυπόλητος άρχοντας» της άνω πόλης

Στο φέρετρο ο Γιώργος "Σαΐνης", με εμφανές το τραύμα στο μέτωπο από πτώση του.


Στερνό αντίο από τους φίλους του, που ζήτησαν από το γραφείο Χαριτάτου να κηδευτεί ανυπόδητος, όπως επιθυμούσε και ο ίδιος

Γιώργος "Σαΐνης".
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ

Στερνό αντίο απηύθυναν σήμερα Σάββατο μεσημέρι της 28-12-2013, οι φίλοι του στην άνω πόλη Πάτρας και ελάχιστοι μακρινοί συγγενείς του στον αξιαγάπητο «ξυπόλητο άρχοντα» Γιώργη Παναγιωτόπουλο, γνωστότερο με του υποκορεστικό Σαΐνης. Ο Γιώργης «Σαΐνης» ανυπόδητος ήρθε στη ζωή και και ξυπόλητος έφυγε, αφού η απαίτηση των φίλων του προς τον γραφείο που ανέλαβε την κηδεία του ήταν ρητή: Μην τολμήσεις και του φορέσεις παπούτσια  γιατί αυτή ήταν η επιθυμία του.

Ο «ξυπόλητος άρχοντας» της άνω πόλης παπούτσια φόρεσε για λίγες ημέρες μόνον, μετά από την εγχείρηση που είχε υποβληθεί για προστάτη, ώσπου τα πέταξε και πάλι για να νιώσει ελεύθερος!

Στις 12 το μεσημέρι, από τον Ι. Ναό του Αγ. Δημητρίου Πατρών, πραγματοποιήθηκε τρισάγιο στην μνήμη του αξιοπρεπούς μποέμ με την συμμετοχή πλήθους από φίλους και γνωστούς, που προσήλθαν να τιμήσουν την μνήμη του και να του απευθύνουν το τελευταίο αντίο. 

Στην συνέχεια η σορός του εκλιπόντα διακομίσθη στο Γολέμι Τριταίας, όπου και η τελευταία κατοικία του, καθώς συγγενείς του παραχώρησαν τάφο για να αναπαυθεί αιώνια. Εκεί διαβάστηκε και η εξόδιος ακολουθία. 

Αξιοσημείωτο είναι ότι τόσο η ταφή, που έγινε από το γραφείο κηδειών Γιάννη Δ. Χαριτάτου (Γερμανού 108) όσο και τα έξοδα κηδείας έγιναν αμισθί από το  προαναφερόμενο γραφείο. Μάλιστα οι φίλοι του, που απεδείχθη ότι δεν ήσαν και λίγοι, είχαν αποφασίσει να κάνουν την ταφή στην Πάτρα, καθώς ήταν γνωστό ότι ο συγχωρεμένος Γιώργης ήταν το τελευταίο μέλος της οικογένειας Παναγιωτόπουλος, είχε τρία παιδιά, μία κοπέλα και δύο άντρες, αλλά τελευταία στιγμή βρέθηκαν συγγενείς που δήλωσαν επιθυμία να του προσφέρουν τα΄φο στο Γολέμι Τριταίας.  

Τον συγχωρεμένο ανακάλυψε φίλος, που το πρωί των Χριστουγέννων, ώρα 9 στάλθηκε να του πάει φαγητό εκ μέρους του χασάπη Χρήστου Φιλόπουλου. Επισκέφτηκε την τρώγλη που ζούσε τις τελευταίες ημέρες, στην οδό Δανιηλίδος 14 και συμβολή με την Παντοκράτορος, καθώς είχε μετακομίσει από την προηγούμενη οικία διαμονής του, στην συμβολή των οδών Παντοκράτορος και Εϋνάρδου, και είδε το θλιβερό θέαμα.

Πρέπει να τονιστεί ότι ο προαναφερόμενος φίλος, χασάπης της άνω πόλης Χρήστος Φιλόπουλος, του είχε βρει κατοικία με ανθρώπινες συνθήκες, στην προηγούμενη διεύθυνση.

Ο ίδιος φίλος είπε στο Istologio G. Mosxou:  «Ο Γιώργης ήταν από τους πολύ καλούς ανθρώπους και αξιοπρεπής φίλος, του άξιζε όσα κάναμε γιαυτόν». Αλλά και  ο δημοτικός σύμβουλος Δημ. Αϊβαλής, γεννημένος στην άνω πόλη,  που παραστάθηκε στην κηδεία, είπε για τον συγχωρεμένο: «Εμείς στην πάνω χώρα ξέραμε τον Γιώργη από κοντά, γνωρίζαμε τις συνήθειές του και πόσο υπερήφανος ένοιωθε, αφού δεν επιβάρυνε κανένα για την διαβίωσή του, ασχέτως εάν όλοι εμεί τον νοιώθαμε δικό μας άνθρωπο και πράτταμε όπως έπρεπε. Ο Γιώργης μας ξυπόλητος γυρνούσε μία ζωή, τώρα στην κάσα μέσα θα του φορούσαμε παπούτσια; Όχι, γιαυτό και είπαμε στον Χαριτάτο: Βρες τρόπο, κάλυψε τα πόδια με λουλούδια, αλλά παπούτσια μην του φορέσεις!».
Κυρία που τον συνάντησε προ ημερών είπε: «Μου ζήτησε ένα τσιγάρο να καπνίσει, τους έδωσα όλο το πακέτο μου, να το πάρει και κείνος μου απάντησε, “όχι, ένα τσιγάρο σου ζήτησα, κι όχι ολόκληρο το πακέτο”».    

Πλήθος πολιτών από την άνω πόλη της Πάτρας προσήλθε στην κηδεία για να απυθύνει ύστατο χαρετισμό στον φίλο που έφυγε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: