ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Πυροβολισμοί με καλάσνικοφ στην οικία του Γερμανού πρέσβη



Σύμφωνα με την αστυνομία δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί, ενώ διενεργείται προανάκριση. 60 κάλυκες συνέλεξε η Αντιτρομοκρατική από το σημείο.

Ομάδα τεσσάρων ατόμων άνοιξε πυρ με καλάσνικοφ μπροστά από το σπίτι του γερμανού πρέσβη, Βόλφγκανγκ Ντολτ, στην περιοχή του Χαλανδρίου. Το περιστατικό συνέβη στις 3.30 τα ξημερώματα της Δευτέρας. Αν και υπήρχε αστυνομικός στο φυλάκιο, οι δράστες δεν έστρεψαν προς αυτόν τα όπλα, αντίθετα πυροβόλησαν στον αέρα και στη μεριά της κατοικίας του πρέσβη.

Τις έρευνες έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, ενώ αποκλεισμένοι παραμένουν οι δρόμοι γύρω από την οδό Εθνικής Αντιστάσεως.  Εξετάζονται αυτόπτες μάρτυρες, όπως και το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στο κτίριο. Δύο καλάσνικοφ χρησιμοποιήθηκαν τελικά στην επίθεση κατά της οικίας του γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι. Όπως προέκυψε από τις εργαστηριακές εξετάσεις της Αντιτρομοκρατικής, από καθένα από τα δύο όπλα ερρίφθησαν 30 φυσίγγια, ενώ τα όπλα δεν είχαν ξαναχρησιμοποιηθεί σε ενέργεια.
Οι 4 δράστες παραμένουν άφαντοι και σύμφωνα με μαρτυρίες επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, ενώ εντοπίστηκε κλεμμένο ΙΧ κοντά στο σπίτι του πρέσβη. Μέχρι στιγμής έχουν σημειωθεί 6 προσαγωγές. Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία που έχει αναλάβει την υπόθεση, αλλά δεν έχει διαπιστωθεί μέχρι στιγμής αν έχουν σχέση με την επίθεση.
Με τον διπλωμάτη επικοινώνησαν τηλεφωνικά ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την τρομοκρατική επίθεση στην οικία του Γερμανού πρέσβη

Η σημερινή απόλυτα καταδικαστέα επίθεση με καλάσνικοφ στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη όχι μόνο δεν συμβάλει στην εξυπηρέτηση των συμφερόταν του ελληνικού λαού, αλλά, αντιθέτως, δίνει αφορμή για τη δημιουργία ενός κλίματος γενικευμένης ανασφάλειας και συκοφάντησης των κοινωνικών αγώνων.

Τέτοιου είδους ενέργειες δεν σχετίζονται σε καμιά περίπτωση με τους ειρηνικούς, κοινωνικούς, μαζικούς αγώνες του ελληνικού λαού ενάντια στις άδικες μνημονιακές πολιτικές, που τα τελευταία χρόνια επιφέρουν ακραία φτώχεια και δυστυχία.

Ο ελληνικός λαός σέβεται την παρουσία όλων των διπλωματών στη χώρα μας.
«Ευχαριστώ την Ελληνική Αστυνομία και την Ελληνική Κυβέρνηση για την άμεση αντίδραση και το ενδιαφέρον. Όποιος και να ευθύνεται για την πράξη: Δεν θα επιτευχθεί η διατάραξη των στενών και φιλικών σχέσεων των δύο χωρών μας. Επίσης, δεν θα επιτευχθεί η αναστροφή της διαφαινόμενης οικονομικής ανάκαμψης της χώρας ούτε και η δημιουργία ενός κλίματος ανασφάλειας» δήλωσε ο Γερμανός πρέσβης.

Ο Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε τηλεφωνικά και με τη γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, νωρίς το πρωί. Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την καταδίκη τόσο του ίδιου, όσο και της κυβέρνησης και διαβεβαίωσε την καγκελάριο ότι οι δράστες θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Ακόμα, δήλωσε πως η κυβέρνηση δε θα αφήσει τους τρομοκράτες να εξυπηρετήσουν τους στόχους τους."Το μόνο για το οποίο δεν νοιάζονται οι τρομοκράτες, είναι η Ελλάδα" τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Ο Ευ. Βενιζέλος κατά την επικοινωνία του με τον πρέσβη χαρακτήρισε "άνανδρη τρομοκρατική ενέργεια"την επίθεση. Όπως ανακοινώθηκε από το ΥΠΕΞ, ο κ. Βενιζέλος είπε στον κ. Ντολτ πως η κυβέρνηση «εκφράζει τον αποτροπιασμό της και την απόλυτη καταδίκη της σημερινής άνανδρης τρομοκρατικής ενέργειας, η οποία είχε ως μόνο και προφανή στόχο την εικόνα της Ελλάδος στο εξωτερικό, λίγες ήμερες πριν την έναρξη της ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε.».
«Η άμεση κινητοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία δίνει συντονισμένα και αποτελεσματικά τη μάχη κατά της τρομοκρατίας, θα φέρει τους δράστες σύντομα ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης» σημειώνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Ευ. Βενιζέλος και Β. Ντολτ συμφώνησαν να συναντηθούν το συντομότερο δυνατόν, κατά πάσα πιθανότητα στην Αθήνα, αμέσως μετά την επίσημη έναρξη της Ελληνικής Προεδρίας στις 8 Ιανουαρίου.

Ανώτατη κυβερνητική πηγή επισήμανε πως αυτό που τους ενδιαφέρει είναι η αποσταθεροποίηση, η δημιουργία κλίματος ανασφάλειας, καθώς και να πληγεί η ελληνική προεδρία της ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: