ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

Πνιγηρό πενθήμερο μας περιμένει λέει το Meteo.gr

 

Μεταφορά αφρικανικής σκόνης, που συνήθως ξεκινά από τις ερήμους της Βόρειας Αφρικής σε Λιβύη και Αίγυπτο κάθε άνοιξη, θα κοκκινίσει τον ορίζοντα με την άμμο που σηκώνει ο αέρας και θα κατακάθεται με την πρωινή υγρασία


Σημαντικές ποσότητες αφρικανικής σκόνης αναμένεται να μεταφερθούν προς τη χώρα μας από σήμερα έως και το Σάββατο, σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο μεταφοράς σκόνης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Μεταφορά αφρικανικής σκόνης, που συνήθως ξεκινά από τις ερήμους της Βόρειας Αφρικής σε Λιβύη και Αίγυπτο κάθε άνοιξη, θα κοκκινίσει τον ορίζοντα με την άμμο που σηκώνει ο αέρας και θα κατακάθεται με την πρωινή υγρασία και στην χώρα μας.Κι αλίμονο στις  νοικοκυρές που θα πλύνουν και απλώσουν τα ρούχα τους!

Όπως αναφέρουν σε άρθρο τους οι Α. Καραγιαννίδης, Χρ. Γιάνναρος, Κ. Λαγουβάρδος, σημαντικό ρόλο παίζει η  επικράτηση ανέμων νοτίων διευθύνσεων ενώ επισημαίνουν ότι η παρατεταμένη μεταφορά, αν και δεν είναι πρωτόγνωρη για την εποχή, δεν αποτελεί συνηθισμένο φαινόμενο, αφού συνήθως τα επεισόδια μεταφοράς σκόνης δεν υπερβαίνουν σε διάρκεια τις 2 έως 3 ημέρες.

Οι ερευνητές του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών επισημαίνουν ότι μεταξύ των κυριότερων επιπτώσεων του φαινόμενου θα είναι:

-η συγκράτηση της ανόδου της θερμοκρασίας που αναμένεται κατά τις επόμενες ημέρες.

-η περιορισμένη κατά τόπους ορατότητα.

-η εκδήλωση λασποβροχών από την Πέμπτη 31/03 κι έπειτα, οπότε αναμένονται φαινόμενα κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται η μεταφορά της Αφρικανικής σκόνης προς τη χώρα μας από το μεσημέρι της Τρίτης 29/03 έως το βράδυ του Σαββάτου 02/04.

Δεν υπάρχουν σχόλια: