ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Με ενθουσιασμό οι Πατρινοί υποδέχθηκαν τον Τσίπρα

Οι συνταξιούχοι εκφράζουν την αγανάκτησή τους προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την ακρίβεια που μαστίζει το πορτοφόλι τους! «Αλέξη μας κατάντησε ανήμπορους, αυτή η κυβέρνηση του Μητσοτάκη. Σε σένα στηριζόμαστε. Κάνε κάτι  να φύγει αυτός από την κυβέρνηση»


 «Ευχαριστώ  για την θερμή υποδοχή που μου επιφυλάξατε», ενώ συνταξιούχοι που μπήκαν μπροστά του, εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την ακρίβεια των προϊόντων

Ενθουσιώδη υποδοχή επιφύλαξαν οι Πατρινοί στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλ. Τσίπρα, τον οποίον ανέμεναν από τις 10.30 το πρωί στο άνω μέρος της πλατείας Γεωργίου, στην οποία κατέφθασε μετά από μία ώρα, αφού προηγουμένως είχε επισκεφθεί με κλιμάκιο του κόμματος το συνεταιριστικό εργοστάσιο ''Πρώτο'' στο κοντινό της Πάτρας προάστιο Εγλυκάδα.

Ακολούθως συνοδευόμενος από μεγάλο πλήθος κόσμου, που ξέσπασε σε χειροκροτήματα και  ιαχές χαράς, κατευθύνθηκε στο κέντρο της πόλης, περιοδεύοντας στα καταστήματα, όπου συνομίλησε με καταστηματάρχες, ενώ οι φωνές του κοινού τον επευφημούσαν και του ζητούσαν «Τσίπρα προχώρα, σε θέλει όλη η χώρα», «Αλέξη είσαι η ελπίδα μας», ενώ δεν έλειψαν και οι κραυγές αποδοκιμασίας για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Μάλιστα μια κυρία που τον πλησίασε, αλληλοαγκαλιάστηκαν  και ακούστηκε να της λέει: «Ευχαριστώ  για την θερμή υποδοχή που μου επιφυλάξατε», ενώ συνταξιούχοι που μπήκαν μπροστά του, εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την ακρίβεια των προϊόντων που μαστίζει  το αχαμνό πορτοφόλι τους, καθώς δεν προλαβαίνει να καλύψει τον μήνα. «Αλέξη μας κατάντησε ανήμπορους, αυτή η κυβέρνηση του Μητσοτάκη. Σε σένα στηριζόμαστε. Κάνε κάτι  να φύγει αυτός από την κυβέρνηση»

 

Επίσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε την δυνατότητα να έρθει σε προσωπική επαφή και να συνομιλήσει με καταναλωτές και καταστηματάρχες για την ασφυκτική κατάσταση στην αγορά, τη δραματική μείωση του εισοδήματός τους από τις εκρηκτικές διαστάσεις της ακρίβειας και την αδυναμία πληρωμών των λογαριασμών ρεύματος που τροφοδοτούν τον πληθωρισμό σε όλη την αγορά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έκανε λόγο για λεηλασία των εισοδημάτων και επεσήμανε ότι ο κόσμος ξέρει ότι πληρώνει στους λογαριασμούς τη ρήτρα Μητσοτάκη. «Αν δεν αλλάξουμε θα βουλιάξουμε. Η χώρα χρειάζεται επειγόντως αλλαγή πορείας», τόνισε.

Μετά την περιοδεία του ο κ. Τσίπρας έκανε την ακόλουθη δήλωση προς τα ΜΜΕ:

«Όπου βρεθώ, σε κάθε γωνιά της χώρας, σε κάθε πόλη, σε κάθε αγορά, ίδια είναι τα προβλήματα και μεγάλη αγωνία. Έχω εδώ και καιρό μιλήσει για την πιθανότητα να πάμε σε μία μεγάλη κοινωνική κρίση, αν συνεχιστεί αυτή η ακρίβεια, η αισχροκέρδεια και αυτή η λεηλασία στο εισόδημα των μικρών και μεσαίων, παραγωγών, ανθρώπων του μόχθου και της δημιουργίας, μισθωτών και συνταξιούχων.

Το ίδιο είδα και στην Πάτρα. Ταυτόχρονα όμως, και μία αγανάκτηση που γίνεται από θυμός και οργή, πολιτική πρωτοβουλία για αλλαγή, για διεκδίκηση. Είναι φανερό, και το καταλαβαίνουν πλέον καταναλωτές, μικροί και μεσαίοι επαγγελματίες, τα νοικοκυριά, ο κόσμος που παίρνει τους λογαριασμούς, ότι εδώ και μήνες πληρώνει μία τρομακτική αύξηση, τη λεγόμενη ρήτρα αναπροσαρμογής που είναι ρήτρα Μητσοτάκη. Και είναι ρήτρα Μητσοτάκη, διότι οφείλεται στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ εν μέσω κρίσης ακρίβειας, στην βίαιη απολιγνιτοποίηση, οφείλεται στην ιδεοληπτική εμμονή ότι δήθεν η αγορά αυτορρυθμίζεται και μπορούμε να την αφήσουμε χωρίς κρατική παρέμβαση, χωρίς ελέγχους και ρύθμιση. Οφείλεται στην ατολμία να λάβει ουσιαστικά μέτρα στήριξης της κοινωνίας μπροστά σε μία πρωτοφανή κρίση, όπως τη μείωση του ΕΦΚ, τη μείωση του ΦΠΑ και την αύξηση του κατώτατου μισθού που εδώ και χρόνια παραμένει παγωμένος.

Ο ελληνικός λαός έχει κατανοήσει ότι αυτή η κυβέρνηση δεν θέλει και δεν μπορεί να σταθεί δίπλα στην πλειοψηφία της κοινωνίας που χειμάζεται. Σήμερα από την Πάτρα, θα πω κάτι που έχει ξαναειπωθεί, αλλά σήμερα βρίσκει την πραγματική του σημασία και αξία, είναι απολύτως κυριολεκτικό. Αν δεν αλλάξουμε, θα βουλιάξουμε. Η χώρα χρειάζεται επειγόντως αλλαγή πορείας. Η κοινωνία χρειάζεται στήριγμα, χρειάζεται μία προοδευτική κυβέρνηση με κοινωνικό πρόσημο, για να σώσει οτιδήποτε σώζεται τούτη την ώρα. Και να ξεκινήσει το μεγάλο έργο της ανοικοδόμησης της κοινωνίας που σήμερα λεηλατείται.»

.
Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας θα έχει συνάντηση με νέους της Πάτρας στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, ενώ το βράδυ θα προβληθεί τηλεοπτική συνέντευξη που θα παραχωρήσει στο δελτίο ειδήσεων του Ionian Channel

 
 















ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΠΟΥ ΑΝΕΜΕΝΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΜΙΑ ΩΡΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ



















 

Δεν υπάρχουν σχόλια: