ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022

«Να αποδοκιμαστούν οι κυβερνητικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές»




Ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ για τις επικείμενες εκλογές της ΕΙΝΑΠ και των Οδοντιατρικών Συλλόγων

«Οι κυβερνητικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές πρέπει αποφασιστικά να αποδοκιμαστούν στις επικείμενες εκλογές της ΕΙΝΑΠ και των Οδοντιατρικών Συλλόγων. Τέλος, συμμετέχουμε στη μεγάλη Συναυλία για την Ειρήνη που διοργανώνει η πρωτοβουλία "Αλληλεγγύη για όλους", την Τρίτη 29 Μαρτίου στις 20:00 στα Προπύλαια. Κόντρα στον ακροδεξιό οχετό και την κυβερνητική προπαγάνδα ενώνουμε τη φωνή μας με δεκάδες καλλιτέχνες με τριπλό διακύβευμα «Να σταματήσει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία - αλληλεγγύη στους πρόσφυγες - Ειρήνη είναι η απάντηση όποια και αν είναι η ερώτηση»!

Τα παραπάνω τονίζει το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε σχετική ανακοίνωσή του.

Σε αυτήν αναφέρονται τα παρακάτω:

«Η κυβέρνηση με όρους πολιτικούς και όχι ιατρικούς χαλαρώνει τα μέτρα και λήγει ξανά την πανδημία χωρίς να υπολογίζει το βαρύ τίμημα που έχει πληρώσει η χώρα και τις προειδοποιήσεις επιστημόνων για την υπερμεταδοτικότητα της Όμικρον 2. Σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΔΥ, οι νοσηλείες αυξήθηκαν κατά περίπου 19% σε μια εβδομάδα, ενώ επιδεινώθηκε και ο δείκτης εισαγωγών προς εξιτήρια. Αν συνυπολογίσουμε και τις δηλώσεις επιστημόνων για την άγνωστη εξέλιξη της Όμικρον 2, ως προς τη σοβαρή νοσηρότητα και τη θνησιμότητα, αντιλαμβανόμαστε ότι θα βρεθούμε για τρίτη χρονιά στο ίδιο έργο θεατές με την κυβέρνηση να εκπέμπει λάθος μηνύματα χαλαρότητας, να διαλύει και να ιδιωτικοποιεί το ήδη αποδιοργανωμένο σύστημα υγείας και να εγκληματεί εις βάρος των πολιτών και της δημόσιας υγείας.

Απέναντι στα νεοφιλελεύθερα σχέδια της κυβέρνησης για άλωση του δημόσιου συστήματος υγείας μέσω των ΣΔΙΤ, για συγχωνεύσεις νοσοκομείων και μετατροπή των περιφερειακών νοσοκομείων σε ΚΥ, για αποσάρθρωση των εργασιακών σχέσεων, στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις στις εκλογές της ΕΙΝΑΠ στις 31 Μαρτίου το ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ. Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ, διεκδικούμε μισθολογική αναβάθμιση και μόνιμες προσλήψεις γιατρών, παλεύουμε για ένα ΕΣΥ ελκυστικό στους νέους γιατρούς. Σε κοινή δράση με τους νοσοκομειακούς γιατρούς και τους γιατρούς των ΚΥ αγωνιζόμαστε για αναβαθμισμένο δημόσιο σύστημα υγείας με επαρκή χρηματοδότηση και προσλήψεις και για νέους θεσμούς που θα αποτρέψουν την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίησή του.

Ομοίως, απέναντι στην απαξιωτική και υποτιμητική στάση της κυβέρνησης προς τους οδοντιάτρους, που τους έχει οδηγήσει σε οικονομική και ψυχική εξαθλίωση, στηρίζουμε στις εκλογές των Οδοντιατρικών Συλλόγων 3 και 4 Απρίλη το ψηφοδέλτιο της ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ για την Αθήνα και τα αντίστοιχα ψηφοδέλτια πανελλαδικά (θα ακολουθήσει ενημερωτικό σημείωμα). Διεκδικούμε κατοχύρωση – ενίσχυση του εισοδήματος του μικρού και μεσαίου οδοντιάτρου, ενίσχυση των συντάξεων των επιστημόνων που προέρχονται από το ΤΣΑΥ, ενίσχυση της οδοντιατρικής στο δημόσιο σύστημα υγείας, προστασία των νέων οδοντιάτρων, θεσμικές παρεμβάσεις στη λειτουργία του οδοντιατρικού επαγγέλματος.

Οι κυβερνητικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές πρέπει αποφασιστικά να αποδοκιμαστούν στις επικείμενες εκλογές της ΕΙΝΑΠ και των Οδοντιατρικών Συλλόγων. Τα ελπιδοφόρα μηνύματα από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιά, που κατεβάσαμε ψηφοδέλτιο ύστερα από πολλά χρόνια και πήραμε 8%, εκλέγοντας 1 μέλος στο ΔΣ του συλλόγου και 1 εκπρόσωπο στην Οδοντιατρική Ομοσπονδία, δείχνουν ότι μπορούμε να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο την παρουσία μας στα συνδικαλιστικά όργανα και να ακυρώσουμε τη διάλυση του ΕΣΥ.

Τέλος, συμμετέχουμε στη μεγάλη Συναυλία για την Ειρήνη που διοργανώνει η πρωτοβουλία «Αλληλεγγύη για όλους», την Τρίτη 29 Μαρτίου στις 20:00 στα Προπύλαια. Κόντρα στον ακροδεξιό οχετό και την κυβερνητική προπαγάνδα ενώνουμε τη φωνή μας με δεκάδες καλλιτέχνες με τριπλό διακύβευμα ''Να σταματήσει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία - αλληλεγγύη στους πρόσφυγες - Ειρήνη είναι η απάντηση όποια και αν είναι η ερώτηση''»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: