ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022

Τα θαύματα στην εποχή Μητσοτάκη δεν κρατούν πια 3 μέρες

 


«Σήμερα προφανώς κατόπιν πιέσεων των ιδιωτών μετόχων της ΔΕΗ και των ιδιωτών ηλεκτροπαραγωγών, έβαλε άρον-άρον τον κυβερνητικό του εκπρόσωπο να μας πει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία και ότι η ΡΑΕ τα συγκεντρώνει ακόμα»

Συνήθως τα θαύματα κρατούν τρεις ημέρες, κατά την παράδοση, πλην όμως στην εποχή Μητσοτάκη που βρισκόμαστε, ούτε αυτό το στοιχείο δεν μπορεί να αποτελεί την σταθερά γραμμή για τους υπηκόους του... Μωυσέως!

Έτσι  μάθαμε πως από τούδε θα πρέπει να δεχθούμε την αλλαγή του κανόνα, καθώς τα θαύματα των τριών ημερών, πάει, μας τέλειωσαν!    

Και ο Μητσοτάκης ήρθε να παίξει καθυστέρηση, στην φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας που σύμφωνα με υπολογισμούς του ΣΥΡΙΖΑ ανέρχονται στο 1,4 δισ. ευρώ. Και όπως είπε εξετάζει το δεδομένο της φορολόγησης, αν και χθες είχε δηλώσει άλλα, περί αδυναμίας!

Κι αφού ήρθε να πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Τετάρτη, ότι δηλαδή στο 90% των υπερκερδών θα μπει έκτακτη φορολόγηση, ο Γιάννης Οικονόμου ανέφερε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και ότι τα στοιχεία βρίσκονται υπό επεξεργασία. Κι ας του τα έχει δώσει η ΑΔΑΕ από την αρχή του μήνα, όπως κάνει σε μηνιαία βάση.

«Καμιά χώρα στην Ευρώπη δεν  έχει φορολογήσει υπερκέρδη, για τον απλούστατο λόγο το ότι αυτά απαιτούν χρόνο να προσδιοριστούν, μέσα από μια πολύπλοκη διαδικασία» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

 


 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΠΕΡΙ... ΘΑΥΜΑΤΟΣ

«Το "θαύμα " Μητσοτάκη, ο οποίος αναγκάστηκε μετά την πίεση του Αλέξη Τσίπρα να αναγνωρίσει την ύπαρξη υπερκερδών και αισχροκέρδειας, κράτησε μόλις 24 ώρες.

Σήμερα προφανώς κατόπιν πιέσεων των ιδιωτών μετόχων της ΔΕΗ και των ιδιωτών ηλεκτροπαραγωγών, έβαλε άρον-άρον τον κυβερνητικό του εκπρόσωπο να μας πει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία και ότι η ΡΑΕ τα συγκεντρώνει ακόμα» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

«Ας το πει αυτό στους πολίτες που βλέπουν τους λογαριασμούς που φτάνουν κάθε μήνα στα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη παρακολουθεί και καταγράφει την αύξηση των τιμών από τον περασμένο Ιούλιο και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας ξεπερνούν το 1,4 δισ.» αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση και προσθέτει:

«Ο κ. Μητσοτάκης  γίνεται ο μοναδικός πολιτικός στην Ευρώπη που αρνείται την ύπαρξη κερδών και δείχνει με τρόπο ξεδιάντροπο ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η προστασία των συμφερόντων των εταιρειών, και όχι των Ελλήνων και των Ελληνίδων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: