ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο εργοστάσιο «Πρώτο»

ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΑΤΡΑ

 

 Οι γαλακτοκόμοι εκφράζουν την αγωνία τους προς τον Αλ. Τσίπρα: «Κοροϊδία οι κυβερνητικές δεσμεύσεις»!

Πριν αφιχθεί στο κέντρο της Πάτρας, για να ξεκινήσει την περιοδεία του, συνοδευόμενος από κλιμάκιο του κόμματός του, ο Αλ. Τσίπρας επισκέφθηκε το συνεταιριστικό  εργοστάσιο Παστερίωσης Γάλακτος «Πρώτο», όπου συζήτησε τόσο με τη διοίκηση για το υπέρογκο ενεργειακό κόστος που απειλεί τη βιωσιμότητα των μικρών και μεσαίων βιομηχανιών, όσο και με τους εργαζόμενους που πλέον δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Οι εκπρόσωποι του συνεταιρισμού χαρακτήρισαν «κοροϊδία» τις κυβερνητικές δεσμεύσεις ότι θα τους επιστραφεί το 80% της ρήτρας αναπροσαρμογής. 

«Στην ουσία το είπαν ίσα ίσα για τα κανάλια, μας κοροϊδέψανε. Μας επέστρεψαν ούτε το 20%. Καλύτερα να μην τα επέστρεφαν» σημείωσαν χαρακτηριστικά εκπρόσωποι του συνεταιρισμού, δείχνοντας στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ λογαριασμούς ρεύματος, όπου για 8χιλιάδες ρεύμα η ρήτρα αναπροσαρμογής ήταν 12.340 ευρώ, σημειώνοντας μάλιστα πως πρόκειται για λογαριασμούς Οκτωβρίου και Νοεμβρίου, «προ του πολέμου στην Ουκρανία».

Τόνισαν μάλιστα, πως στις αυξήσεις των τιμών ενέργειας ήρθαν να προστεθούν και οι υπέρογκες αυξήσεις στις ζωοτροφές που επιδεινώθηκαν από τον πόλεμο στην Ουκρανία. «Το καλαμπόκι το αγοράζαμε 20 λεπτά πέρσι το Μάιο και τώρα το αγοράζουμε 40 λεπτά. Συνολικά το κόστος παραγωγής έχει αυξηθεί κατά 80%» σημείωσαν και όπως είπαν δίνουν μάχη να κρατήσουν χαμηλά τις τιμές όσο μπορούν γιατί στόχος του συνεταιρισμού είναι να δίνουν μεγάλη τιμή στον παραγωγό και να απολαμβάνει χαμηλή τιμή ο καταναλωτής.

Κατά τη συζήτηση που είχαν ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την αγωνία του για την επόμενη μέρα, αφού ακόμη κι ξεπεραστεί ο κίνδυνος της επάρκειας θα είναι εξαιρετικά δύσκολα λόγω της μεγάλης αύξησης του κόστους που θα έχει αλυσιδωτές επιπτώσεις, αφού θα λείψουν μια σειρά από προϊόντα που παράγονται στην εμπόλεμη ζώνη.

Όσο για την ρήτρα αναπροσαρμογής των 12 χιλιάδων ευρώ ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε: «Ρήτρα αναπροσαρμογής 12.340 για 8.000 ευρώ ρεύμα και μάλιστα... προπολεμικό. Κι όταν μιλάμε για ρήτρα Μητσοτάκη μας κατηγορούν ότι είμαστε λαϊκιστές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: