ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Κυβερνο-επίθεση καθυστερεί συντάξεις σε 15 πόλεις

 


Τα ΕΛΤΑ αναφέρουν ως αιτία κατόπιν ειδοποίησης που έλαβαν από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, την  τεχνική βλάβη στο περιβάλλον υποστήριξης των μηχανογραφικών εφαρμογών  

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΚΑΛΕΙ ΤΗΝ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ!

Για καθυστερήσεις στην καταβολή συντάξεων σε 15 περιοχές κάνουν λόγο τα ΕΛΤΑ δέκα μέρες μετά τη κυβερνο-επίθεση που εξαπολύθηκε από χάκερς με απαίτηση --κατά πληροφορίες την απόσπαση λύτρων-- προκαλώντας έντονη ανησυχία στους συνταξιούχους. Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ απευθύνει κάλεσμα στην κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να φροντίσει να καταβληθούν άμεσα οι συντάξεις στους χιλιάδες συνταξιούχους που τις λαμβάνουν μέσω ΕΛΤΑ.

Συγκεκριμένα, τα ΕΛΤΑ αναφέρουν ότι κατόπιν ειδοποίησης που έλαβαν από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, αναφορικά με τεχνική βλάβη στο περιβάλλον υποστήριξης των μηχανογραφικών εφαρμογών γραφείων παρακαταθηκών στην περιφέρεια, σημειώθηκε καθυστέρηση στην προώθηση προς τα ΕΛΤΑ των αιτηθέντων χρηματικών ποσών συντάξεων για 15 περιοχές της χώρας η οποία καθυστέρηση ενδέχεται να έχει ως επίπτωση την χρονική καθυστέρηση στην καταβολή των συντάξεων.

Οι περιοχές που πιθανόν να επηρεαστούν είναι: Άρτα, Έδεσσα, Καβάλα, Καλαμάτα, Καρδίτσα, Καρπενήσι, Κιλκίς, Κοζάνη, Κόρινθος, Λάρισα, Μεσολόγγι, Πρέβεζα, Σύρος, Τρίκαλα και Χαλκίδα.

Να θυμίσουμε ότι αμέσως μετά την κυβερνο-επίθεση η διοίκηση ανακοίνωσε πως «για λόγους πρόληψης και ασφαλείας και μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι επιβεβλημένες ενέργειες αποφασίστηκε η απομόνωση ολόκληρου του Data Center της εταιρείας», γεγονός που προκάλεσε παύση διεκπεραίωσης εργασιών στο μεγαλύτερο μέρος των υπηρεσιών των ΕΛ.ΤΑ.  Έκτοτε οι υπηρεσίες επανέρχονται σταδιακά με πολύ αργούς ρυθμούς, γεγονός που καταμαρτυρά το μέγεθος της βλάβης, ενώ μυστήριο παραμένει αν οι χάκερς έχουν στην κατοχή τους προσωπικά δεδομένα πολιτών.

Το ζήτημα έφεραν και στη Βουλή 52 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, οι οποίοι καταγγέλλουν σε υψηλούς τόνους ότι, «παρά τις εξαγγελίες για ‘επιχειρησιακή αναδιάρθρωση των ΕΛ.ΤΑ. που διατυμπάνιζε η κυβέρνηση, αυτή δεν περιλάμβανε την αναβάθμιση των απαρχαιωμένων πληροφοριακών συστημάτων τους, παρά τις, εδώ και δύο χρόνια, δηλώσεις εντυπωσιασμού του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Πιερρακάκη ότι ‘στα συστήματα των ΕΛ.ΤΑ. έχουμε ακόμα Windows XP’ και τις εξαγγελίες του για ψηφιακό μετασχηματισμό. Περιλάμβανε μόνο τον κυβερνητικό έλεγχό τους, τη μετατροπή τους σε κομματικό λάφυρο με χρυσοπληρωμένα golden boys και ρουσφετολογικές προσλήψεις, τη δραστική συρρίκνωσή τους σε προσωπικό και καταστήματα, με αποτέλεσμα απίστευτες καθυστερήσεις, ταλαιπωρία και αγανάκτηση πολιτών και επιχειρηματιών, την αναδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων, την εξαίρεσή τους από τη νομοθεσία περί δημοσίων συμβάσεων και τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος σε έργα αμφιβόλου σκοπιμότητας και με απευθείας αναθέσεις».

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, όπως σημειώνουν οι βουλευτές, «ότι επί Ν.Δ. από μια Διεύθυνση Πληροφορικής, τα ΕΛ.ΤΑ. απέκτησαν δύο και μία Γενική Διεύθυνση που τις εποπτεύει στο πλαίσιο της αύξησης των καλοπληρωμένων θέσεων ευθύνης, ενώ μεγάλο μέρος των golden boys που χρυσοπληρώνει ο ελληνικός λαός είναι σύμβουλοι και στελέχη από τον χώρο της Πληροφορικής».

Σχετική ερώτηση κατέθεσε και το Κίνημα Αλλαγής, στην οποία κάνει λόγο για προληπτικά μέτρα «επιεικώς ερασιτεχνικά και απολύτως ακατάλληλα για τις απειλές του σύγχρονου κυβερνο-εγκλήματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: