ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022

Επιτυχημένη η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την Υγεία

 

Εκτίμηση του Γραφείου Τύπου της ΝΕ Αχαΐας του κόμματος

«Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του  ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με θέμα ''Υγειονομική Κρίση – Αποδιοργάνωση του ΕΣΥ – Οι δημόσιες υπηρεσίες Υγείας στη μετα – COVID εποχή''», σύμφωνα με εκτίμηση του Γραφείου Τύπου της ΝΕ αΧΑϊΑΣ του ΣΥΡΙΖΑ, αφού πρόκειται για την πρώτη δημόσια εκδήλωση του κόμματος στην Πάτρα, μετά τα περιοριστικά μέτρα για τον Κόβιντ

Στην ανακοίνωσή του αναφέρονται τα παρακάτω:

«Την Δευτέρα 21 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η ανοιχτή πολιτική εκδήλωση - συζήτηση της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ με θέμα  Υγειονομική Κρίση – Αποδιοργάνωση του ΕΣΥ – Οι δημόσιες υπηρεσίες Υγείας στη μετα – COVID εποχή” στην ισόγεια αίθουσα του ΤΕΕ/ ΤΔΕ με ομιλητές τον Ανδρέα Ξανθό, Τομεάρχη Υγείας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρώην Υπουργό Υγείας και τον Γιώργο Γιαννόπουλο, πρώην Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας.

Ο Ανδρέας Ξανθός ανέφερε ότι στις επαφές που είχε κατά την περιοδεία του με το ανθρώπινο δυναμικό του ΕΣΥ, το προσωπικό των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, τις τοπικές κοινωνίες όλοι αγωνιούν και εισπράττουν την απαξίωση και αποδιοργάνωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Τόνισε ότι η σημερινή κυβέρνηση περιμένει τη χαλάρωση της πανδημίας προκειμένου να υλοποιήσει το σκληρά νεοφιλελεύθερο σχέδιό της και να εξυπηρετήσει επιχειρηματικά συμφέροντα. Ένα σχέδιο που οδηγεί σε αποδυνάμωση και κατάργηση των δημόσιων δομών υγείας και αυξανόμενη μετακύλιση του κόστους στους πολίτες, σε μία χώρα που έχει ήδη το πιο ιδιωτικοποιημένο σύστημα υγείας στην Ευρώπη και με το 40% των συνολικών δαπανών για την υγεία να είναι ιδιωτικές.

Σημείωσε επίσης ότι το πολιτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ είναι να διασφαλίσουμε το δικαίωμα ισότιμης φροντίδα για όλους. Να ενισχύσουμε το ανθρώπινο δυναμικό, να εμπνεύσουμε ξανά στους λήπτες υπηρεσιών υγείας, στο προσωπικό και στην κοινωνία την εμπιστοσύνη σε ένα προοδευτικό σχέδιο που θέτει σε απόλυτη προτεραιότητα το δημόσιο σύστημα υγείας και το κοινωνικό κράτος.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Γιώργος Γιαννόπουλος που αναφέρθηκε σε όσα είχαν δρομολογηθεί και υλοποιηθεί στην περιοχή την περίοδο 2015-19 και στα οποία έχουν ενσωματωθεί και νέα στοιχεία για την πανδημία. Αναφέρθηκε στην ανάγκη τα δύο νοσοκομεία της πόλης να αποτελέσουν ένα δίπολο τριτοβάθμιας αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή. Σημείωσε ότι για το  νοσοκομείο Αιγίου στόχος είναι να συνεχίσει να έχει δευτεροβάθμια επάρκεια και να καλύπτει τις ανάγκες της περιοχής του. Αναφέρθηκε στην ενίσχυση των Κέντρων Υγείας που πραγματοποιήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στο επικαιροποιημένο πρόγραμμά για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Μετά το τέλος της ομιλίας τους τοποθετήθηκαν οι Βουλευτές Αχαΐας Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου. Ενώ στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση με ερωτήσεις και τοποθετήσεις των συμμετεχόντων».



Δεν υπάρχουν σχόλια: