ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022

Υποχρεώνουν τους δήμους να στρέφονται κατά των συμβασιούχων!


«Το καθεστώς αυτό είχε ανατραπεί από την προηγούμενη κυβέρνηση το 2016 θέτοντας τότε ως προτεραιότητα την προστασία των εργασιακών σχέσεων αλλά και την πραγματική ενίσχυση της τοπικής αυτοδιοίκησης»
 

«Με μία "νυχτερινή" τροπολογία, που πέρασε την προηγούμενη Τρίτη, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έδωσε άλλο ένα χτύπημα στην αυτοτέλεια της τοπικής αυτοδιοίκησης.
 
Η κυβέρνηση στρέφεται εναντίον χιλιάδων συμβασιούχων εργαζομένων, υποχρεώνοντας δήμους και περιφέρειες να ασκούν ένδικα μέσα κατά των αποφάσεων των πρωτοβάθμιων δικαστηρίων που τους δικαιώνουν σε ζητήματα προσδιορισμού ή μετατροπής της εργασιακής σχέσης.
 
Το καθεστώς αυτό είχε ανατραπεί από την προηγούμενη κυβέρνηση το 2016 θέτοντας τότε ως προτεραιότητα την προστασία των εργασιακών σχέσεων αλλά και την πραγματική ενίσχυση της τοπικής αυτοδιοίκησης.
 
Έβαζε ένα τέλος στην εργασιακή ομηρία συμβασιούχων εργαζομένων που δικαιώνονταν από τη δικαιοσύνη και συνέχιζαν να ταλαιπωρούνται δικαστικά.
 
Η κυβέρνηση επιτίθεται σήμερα στους συμβασιούχους των ΟΤΑ την ώρα που προσλαμβάνει δεκάδες Golden Boys στο δημόσιο με παχυλούς μισθούς και bonus. 
 
Η κατάχρηση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου για την κάλυψη παγίων και διαρκών αναγκών και η δημιουργία καθεστώτος ομηρίας εργαζομένων πρέπει να σταματήσει.
 
Μία ισχυρή τοπική αυτοδιοίκηση απαιτεί υπηρεσίες στελεχωμένες κατάλληλα. Μόνιμες θέσεις εργασίας, υγιείς εργασιακές σχέσεις με το βλέμμα στραμμένο στην εξυπηρέτηση του πολίτη.
 
Την προηγούμενη εβδομάδα με τους συμβασιούχους της κοινωφελούς να κάνουν κατάληψη στο Δημοτικό μέγαρο και την υπόσχεση του Δημάρχου ότι θα υλοποιήσει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, η όποια απόφαση του δικαστηρίου καθίσταται μετά την τροποποίηση αυτή "δώρον άδωρον".
 
Η Ώρα Πατρών είναι απέναντι στην ωμή παρέμβαση της κυβέρνησης και ζήτα την ενίσχυση και αυτονομία της τοπικής αυτοδιοίκησης».
____________
(Από την ανακοίνωση  της ΩΡΑΣ ΠΑΤΡΩΝ που φιλοξενείται στην προσωπική σελίδα fb του Δημήτρη Παπαδόπουλου)

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: