«Ξεκίνησα την καριέρα μου το 1961, δεκατεσσεράμισι ετών βρέθηκα πρώτη φορά στο Τμήμα. Και σκέφτηκα τι ωραία, όταν θα γίνω 68 θα γίνω βουλευτής!» σάρκασε τον Μητσοτάκη, που δήλωσε αντιστασιακός εξόριστος από 6 μηνών, ο αντιστασιακός Νίκος Μανιός!
Και αφήνοντας φαρμακερό υπονοούμενο για τον Κυρ. Μητσοτάκη, γόνο της μεγάλης οικογένειας των Μητσοτάκηδων, σχολίασε:
«Καλύτερα να μη μιλάνε για καριέρες αυτοί που κάνανε καριέρες με το όνομα του παππού και του προπάππου τους».
«Όταν ο ''εθνάρχης'' Καραμανλής είχε αυξήσει σε εφτά τις τάξεις του νυχτερινού σχολείου βγήκαμε στο δρόμο, δεκατεσσεράμισι ετών, και βρέθηκα πρώτη φορά στο Τμήμα.
Και τότε σκέφτηκα τι ωραία, όταν θα γίνω 68 θα γίνω βουλευτής!»
Με αυτό τον σαρκαστικό τρόπο αποδόμησε το αντιαριστερό παραλήρημα του Μητσοτάκη, ο Νίκος Μανιός από τους πιο γνωστούς αγωνιστές κατά της δικτατορίας, τους πιο γενναίους και πιο ταλαιπωρημένους, μιλώντας ''στο Κόκκινο''.
Γιατρός οφθαλμίατρος, γιατρός του ΕΣΥ, συνδικαλιστής και διευθυντής κλινικής, ο Νίκος Μανιός που μίλησε στην Ευγενία Λουπάκη, υπήρξε και δραστήριος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Στην μεταπολιτευτική ιστορία θα μείνει το προσωπικό του «No passaran!» όταν στάθηκε ακίνητος μπροστά στους πιο επιθετικούς Χρυσαυγίτες, το Λαγό και τον Κασιδιάρη που είχαν κινηθεί απειλητικά προς τους βουλευτές του ΚΚΕ. Και τους σταμάτησε.
«Δεν είναι το μέγεθος, είναι η απόφαση υπεράσπισης της Δημοκρατίας» τόνισε. «Γιατί και στο Πολυτεχνείο λίγοι ήταν οι φοιτητές μπροστά στο μέγεθος της Χουντικής κτηνωδίας. Αλλά την νίκησαν. Και όσα παιδιά βρέθηκαν εκεί, είχαν βρεθεί και στη Νομική, σε άλλες καταλήψεις και αντιδικτατορικές δράσεις. Πώς είναι δυνατόν να σκεφτεί κανείς ότι όσοι βρέθηκαν εκεί, μη ξέροντας αν θα βγουν ζωντανοί, έφτιαχναν…βιογραφικό για μετέπειτα καριέρες;»
«Το Πολυτεχνείο δεν είναι εθνική επέτειος, είναι επέτειος λαϊκής εξέγερσης και κοινωνικού αγώνα. Γι΄αυτό δεν μπορούν να το καταπιούν με τίποτα, τους κάθεται στο λαιμό» υπογράμμισε ο Νίκος Μανιός. «Θέλουν να το σβήσουν, αμ δεν σβήνεται! Και περνάει από γενιά σε γενιά το μήνυμα…ο γιος μου το 90-91 βρέθηκε στις καταλήψεις, ο εγγονός μου πριν λίγες μέρες στις καταλήψεις κι αυτός».
Όσο για τον αλαζονικό ισχυρισμό του Μητσοτάκη ότι υπήρχαν και δεξιοί στο Πολυτεχνείο αλλά δεν έκαναν καριέρες, ο Νίκος Μανιός είπε ότι τα παιδιά του Πολυτεχνείου γνωρίζονταν όλα μεταξύ τους, ήταν όλα σε αντιδικτατορικές οργανώσεις της Αριστεράς.
Και αφήνοντας φαρμακερό υπονοούμενο για τον Κυρ. Μητσοτάκη, γόνο της μεγάλης οικογένειας των Μητσοτάκηδων, σχολίασε:
«Καλύτερα να μη μιλάνε για καριέρες αυτοί που κάνανε καριέρες με το όνομα του παππού και του προπάππου τους».
ΑΚΟΥΣΤΕ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου