ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Τα σενάρια καταστροφής ουδεμία σχέση με την αλήθεια

Τη συνέχιση των συνομιλιών για το ελληνικό πρόγραμμα, από τις έδρες των θεσμών επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Συνεχίζονται οι
διαπραγματεύσεις

«Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΚΥΚΛΟ ΕΠΑΦΩΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ» ΠΡΟΣΘΕΤΟΝΤΑΣ ΟΤΙ «ΣΥΝΤΟΜΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΦΩΝ, ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ»

 
«Καταστροφολογικά σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την πραγματικότητα» τονίζουν κυβερνητικές πηγές, αναφορικά με την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης.

Παράλληλα, οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι «η κυβέρνηση στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης πραγματοποιεί κύκλο επαφών σε όλα τα επίπεδα» προσθέτοντας ότι «σύντομα, με την ολοκλήρωση των επαφών, θα υπάρξουν και οι σχετικές ανακοινώσεις».

Τη συνέχιση των συνομιλιών για το ελληνικό πρόγραμμα, από τις έδρες των θεσμών επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς. 

«Χτίζοντας στην πρόοδο που έχει ήδη σημειωθεί στις συνομιλίες, οι θεσμοί συνεχίζουν τις διαβουλεύσεις από τις έδρες τους προκειμένου να ανοίξουν το δρόμο για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής.
Σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή, στόχος είναι να σημειωθεί όσο μεγαλύτερη πρόοδος γίνεται ενόψει του Eurogroup της 7ης Απριλίου, χωρίς, ωστόσο, να είναι πλέον πιθανή η επιστροφή των θεσμών πριν από αυτό. 

Η ίδια πηγή ανέφερε πως παρότι οι εν λόγω καθυστερήσεις είναι σημαντικές, κυρίως για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, στο τραπέζι υπάρχουν κάποια «παράλογα» αιτήματα που δεν επιτρέπουν το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης.

Δεν συμφωνεί με την άποψη του Σόιμπλε η Λαγκάρντ

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, δεν συμφωνεί με την άποψη του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πως αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι αύξηση της παραγωγικότητας και όχι ελάφρυνση του χρέους, δήλωσε ευθέως η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ μιλώντας σε εκδήλωση του American Enterprise Institute στην Ουάσιγκτον.

Σε ερώτηση για την πρόοδο της δεύτερης αξιολόγησης τους ελληνικού προγράμματος η επικεφαλής του ΔΝΤ δέχθηκε να απαντήσει παρά το γεγονός ότι το θέμα της ομιλίας της ήταν η αύξηση της παγκόσμιας παραγωγικότητας.

«Φυσικά η Ελλάδα έχει βελτιώσει την παραγωγικότητα της οικονομίας της τα τελευταία χρόνια. Δεν εναρμονίζομαι με τον Σόιμπλε ο οποίος λέει πως η Ελλάδα χρειάζεται αύξηση παραγωγικότητας και όχι ελάφρυνση χρέους. Εμείς στο ΔΝΤ θεωρούμε πως χρειάζεται λιγότερο χρέος», είπε σχετικά.

Πάντως, κάνοντας εμμέσως αναφορά στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις είπε πως η Ελλάδα εξακολουθεί να χρειάζεται μεταρρυθμίσεις σε ασφαλιστικό και φορολογία για να βελτιωθεί περαιτέρω η παραγωγικότητα της οικονομίας της.

«Υπό αυτές τις προϋποθέσεις θα μπορούσαμε να ενταχθούμε στο πρόγραμμα» δήλωσε η Λαγκάρντ, σύμφωνα με το πρακτορείο Tass.

Ελάφρυνση χρέους προτείνει  η γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt»

Με αφορμή τις διαπραγματεύσεις για το κλείσιμο της αξιολόγησης, η γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt», επικαλούμενη διεθνείς οικονομολόγους, όπως τον Γάλλο Τομά Πικετί και τον Αμερικανό Τζέφρι Σαξ, υπενθυμίζει τη Συμφωνία του Λονδίνου, το 1953, με την οποία διαγράφηκαν τα χρέη της Γερμανίας και υποστηρίζει ότι η σημερινή κατάσταση της Ελλάδας θυμίζει σε πολλά εκείνη της μεταπολεμικής Γερμανίας, όταν η χώρα δεν μπορούσε να ξεπληρώσει τα χρέη της. Και προτείνει την ελάφρυνση χρέους της χώρας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: