ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Η σύλληψη Βαξεβάνη βάλλει ευθέως κατά ελευθεροτυπίας

Μετά την απόφαση του εισαγγελέα ο Κώστας Βαξεβάνης έγραψε στο twitter: «Και τώρα που ο εισαγγελέας είπε πως δεν συντρέχουν λόγοι και διέταξε προκαταρκτική να μας πει ο Στουρνάρας αν μίλαγε με την Novartis». (Η φωτογραφία είναι από την πρώτη σελίδα της εφημερίδας).


Προσπάθησαν
να τον φιμώσουν

«ΟΠΟΙΑ ΜΕΘΟΔΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ 400.000 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΠΗΡΕ Η ΚΥΡΙΑ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ, ΕΠΙ ΥΠΟΥΡΓΙΑΣ ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΚΕΕΛΠΝΟ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ "ΣΥΝΕΔΡΙΑ''» ΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΕΓΚΡΙΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΕΚΔΟΤΗΣ ΤΟΥ DOCUMENTO



Ελεύθεροι αφέθηκαν λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι οι δημοσιογράφοι, Κώστας Βαξεβάνης και Βασίλης Ανδριανόπουλος, μετά την κατάθεσή τους στον εισαγγελέα. Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών διέταξε προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση, απορρίπτοντας το αίτημα της μηνύτριας, Λίνας Νικολοπούλου, για ενεργοποίηση της διαδικασίας του αυτοφώρου. 

Νωρίτερα, μήνυση κατά του εκδότη της εφημερίδας Documento Κώστα Βαξεβάνη είχε καταθέσει η σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα Λίνα Νικολοπούλου. Η εν λόγωυποστήριξε ότι το δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento» που είχε πρωτοσέλιδο τίτλο «Οικογένεια Στουρνάρα – Μεγάλος έρωτας με τις φαρμοκοβιομηχανίες» είναι ψευδές και συκοφαντικό. 

Με την γνωστοποίηση της μήνυσης, λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι οι δημοσιογράφοι Κ. Βαξεβάνης και Β. Ανδριανόπουλος προσήλθαν οικειοθελώς στο Α.Τ. Καλλιθέας και παραδόθηκαν, στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Μετά την απόφαση του εισαγγελέα ο Κώστας Βαξεβάνης έγραψε στο twitter: «Και τώρα που ο εισαγγελέας είπε πως δεν συντρέχουν λόγοι και διέταξε προκαταρκτική να μας πει ο Στουρνάρας αν μίλαγε με την Novartis».

«Όποια μέθοδο και να επιλέξουν θα χρειαστεί να απαντήσουν για τις 400.000 ευρώ που πήρε η κυρία Στουρνάρα, επί υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη, μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ χωρίς διαγωνισμό για "συνέδρια''. Να απαντήσουν για τα συνέδρια που οργανώθηκαν με χορηγία φαρμακοβιομηχανιών και την ''επιστημονικότητα'' που αποκτούσαν με καθηγητές εκλεκτούς της Novartis» υπογράμμιζε νωρίτερα  ο Κώστας Βαξεβάνης σε κείμενό του με αφορμή την μήνυση που κατέθεσε εναντίον του η Σταυρούλα Νικολοπούλου-Στουρνάρα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το Documento αφιέρωσε δισέλιδο ρεπορτάζ με τρία θέματα, υπό τους τίτλους «Όταν ο Γιάννης αγάπησε το φάρμακο», «Γιάννης κερνάει, Στουρνάρα πίνει», «Η Λίνα Στουρνάρα και τα θαύματα», αφιερωνένα στι σχέσεις τους με την Novartis.

Σε άλλο σημείο στο δημοσίευμα ο Κώστας Βαξεβάνης τόνιζε ότι: «η οικογένεια Στουρνάρα δεν δίνει μια νομική μάχη όπως θέλει να δείχνει, αλλά μια μάχη επιβίωσης. Προσπαθεί να διασώσει και να κρύψει τον τρόπο με τον οποίο δρα και λειτουργεί».

Η ΣΥΡΙΖΑ: Η σύλληψη Βαξεβάνη βάλλει ευθέως κατά της ελευθεροτυπίας 

«Η μήνυση που κατέθεσε η σύζυγος του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, Λίνα Νικολοπούλου, εναντίον του εκδότη της εφημερίδας “Documento”, Κώστα Βαξεβάνη, βάλλει ευθέως κατά της δημοσιογραφίας και της ελευθεροτυπίας» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως σημειώνει, «το επίμαχο δημοσίευμα για το οποίο κατατέθηκε η μήνυση θέτει ορισμένα κρίσιμα ερωτήματα για το χώρο της δημόσιας υγείας, τα οποία χρήζουν σοβαρών και τεκμηριωμένων απαντήσεων. Αντί η κ. Νικολοπούλου να καταθέτει μηνύσεις, ας απαντήσει στα συγκεκριμένα ερωτήματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: