ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017

Αν. Ξανθός: Τα σκάνδαλα έχουν πολιτική ευθύνη και ηθικούς αυτουργούς«Έχει εκτιμηθεί η επίπτωση αυτής της περιόδου ασυδοσίας, έλλειψης μηχανισμών ελέγχου, προκλητής σπατάλης, διαφθοράς, συναλλαγής με συμφέροντα και φυσικά εκμετάλλευσης των αρρώστων και με οικονομικούς όρους»


«Τα σκάνδαλα έχουν πολιτική ευθύνη και ηθικούς αυτουργούς»,τόνισε ο αρμόδιος υπουργός, Ανδρέας Ξανθός από τη Βουλή προσθέτοντας ότι «δεν θέλουμε να ενοχοποιήσουμε το δημόσιο σύστημα υγείας όπως γίνονταν στο παρελθόν». 

Παράλληλα, ο ίδιος δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι «η συζήτηση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής εντάσσεται στο πλαίσιο ενός ευρύτερου πολιτικού σχεδίου της κυβέρνησης, για την «ηθικοποίηση» του συστήματος Υγείας.

«Κάνατε την δημόσια περίθαλψη παράρτημα του κομματικού και πελατειακού σας κράτους και ξέρουμε πολύ καλά πως γίνονταν οι διορισμοί και οι αναθέσεις στους εργολάβους που προσπαθούμε να απομακρύνουμε από τα νοσοκομεία» τόνισε ο υπουργός Υγείας.

«Κάνουμε αυτή την συζήτηση, επειδή η ηθικοποίηση του συστήματος Υγείας είναι στοιχείο ενός ευρύτερου πολιτικού σχεδίου, που θέλει καθολική κάλυψη των πολιτών, προτεραιότητα στην δημόσια περίθαλψη, αναδιοργάνωση του ΕΣΥ με επίκεντρο την πρωτοβάθμια φροντίδα, εξυγίανση στον τομέα των φαρμάκων και των προμηθειών και κυρίως σεβασμό στα δικαιώματα των ανθρώπων. Αυτό είναι το πολιτικό σχέδιο, το οποίο υπηρετούμε και η προσπάθεια αυτή είναι οργανικό στοιχείο του» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Παράλληλα, ανέφερε ότι η κυβέρνηση θέλει να δώσει ένα σήμα στην κοινωνία, ότι δεν υπάρχει «ομερτά» και συγκάλυψη, ότι δεν έχει κανένα λόγο να δίνει την αίσθηση ότι παρέχει ασυλία σε απαράδεκτες συμπεριφορές του παρελθόντος.

Όπως προσέθεσε ο Αν.Ξανθός, έχει εκτιμηθεί η επίπτωση αυτής της περιόδου ασυδοσίας, έλλειψης μηχανισμών ελέγχου, προκλητής σπατάλης, διαφθοράς, συναλλαγής με συμφέροντα και φυσικά εκμετάλλευσης των αρρώστων και με οικονομικούς όρους.

«Θα κάνουμε αυτή την προσπάθεια για να θωρακίσουμε το σύστημα, να εντοπίσουμε τους μηχανισμούς που μπορούσαν να παρεμβαίνουν στην νομοθέτηση, να επηρεάζουν τις πολιτικές επιλογές, να εξυπηρετούν συμφέροντα» εξήγησε ο ίδιος.

Απέναντι στις αιτιάσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ότι η Εξεταστική Επιτροπή αξιοποιείται σαν επικοινωνιακό εργαλείο αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, ο κ. Ξανθός απάντησε πως δεν είναι «εργαλειακή η χρήση της διαφθοράς, ούτε μας ενδιαφέρει η σκανδαλολογία».

«Μας ενδιαφέρουν τα μέτρα εφαρμοσμένης πολιτικής, για να πείσουμε τους πολίτες ότι αυτή η περίοδος έκλεισε οριστικά ότι υπάρχουν μηχανισμοί και θεσμοί, που εγγυώνται από δω και πέρα την χρηστή διαχείριση των λιγοστών πόρων που έχει αυτή την περίοδο η πατρίδα μας» είπε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Ξανθός.

«Στους 25 διοικητές βρήκατε και 4 του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό σημαίνει αποκομματικοποίηση του συστήματος υγείας. Αυτούς τους 4 δεν τους προσέλαβε η κυβέρνηση αλλά ειδική επιτροπή και επιλέξαμε αυτούς που έχουν μεταπτυχιακά και διδακτορικά στη διοίκηση υγείας και εργάζονται ήδη στο χώρο της υγείας« πρόσθεσε ο ίδιος.

Τέλος, συνέστησε προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης σε αυτή τη φάση αυτοσυγκράτηση, χαμηλούς τόνους και όχι λεονταρισμούς, ενώ κάλεσε να επιδειχθεί ωριμότητα για την προστασία κυρίως της κοινωνίας, αλλά και του πολιτικού κόσμου και της δημόσιας ζωής.
Δημοσίευση σχολίου