ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Η ομιλία Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ



Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι βασική προϋπόθεση για την οριστική έξοδο της χώρας από τα μνημόνια είναι η ρύθμιση του χρέους- υπογραμμίζοντας πως το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης προβλέπει τα μέτρα για τη βιωσιμότητά του- ώστε να ακολουθήσει η ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, κίνηση που θα εξασφαλίσει την πρόσβαση της χώρας στις αγορές

Επίθεση σε δύο
από τον Αλέξη

ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΚΡΑΤΗΣΕ ΚΑΘ΄ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΩΣΤΑ ΣΗΜΙΤΗ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΞΕΦΡΑΣΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΝΔ  ΑΛΛΑ «ΞΕΧΑΣΕ» ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΣΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ  ΤΟΥ


Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η καταρχήν συμφωνία στο Eurogroup της Μάλτας ανοίγει τον δρόμο για την οριστική έξοδο της χώρας από τα προγράμματα και την επιτροπεία. Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η διαπραγματευτική ομάδα στις παράλογες απαιτήσεις της τελευταίας στιγμής που έβαζαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων οι δανειστές και απέδωσε τα εύσημα στους υπουργούς για τους οποίους είπε, ότι δεν έχασαν ούτε λεπτό την ψυχραιμία τους.

Επιτέθηκε στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη στάση που κράτησε καθ΄ όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων και τις επαφές του στο Βερολίνο, όπου όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, ενώ η κυβέρνηση έδινε μάχη για να κλείσει η διαπραγμάτευση εκείνος- ο κ. Μητσοτάκης- έσπευσε να πάρει τις ευλογίες Σόιμπλε.

Επίσης επιτέθηκε και στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, ο οποίος με συνέντευξή του εξέφρασε τη στήριξη στον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά «ξέχασε» να αναφερθεί στα σκάνδαλα της διακυβέρνησής  του. «Δύο υπουργοί του εμπλέκονται σε ξέπλυμα χρήματος από εξοπλιστικά προγράμματα» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου και τη λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι βασική προϋπόθεση για την οριστική έξοδο της χώρας από τα μνημόνια είναι η ρύθμιση του χρέους- υπογραμμίζοντας πως το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης προβλέπει τα μέτρα για τη βιωσιμότητά του- ώστε να ακολουθήσει η ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, κίνηση που θα εξασφαλίσει την πρόσβαση της χώρας στις αγορές. 

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε επίσης, στους πυλώνες που θα κινηθεί η κυβέρνηση για την παραγωγική ανασυγκρότηση και τις μεγάλες τομές για την αποκατάσταση της εργασιακής κανονικότητας, της θέσπισης του κοινωνικού κράτους αλλά και τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις για την πρωτοβάθμια περίθαλψη, την εισαγωγή στα πανεπιστήμια, τη Συνταγματική αναθεώρηση αλλά και τις ουσιαστικές αλλαγές που θα επιφέρουν διαφάνεια στο πολιτικό σύστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: