ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Αιματηρές βομβιστικές επιθέσεις σε εκκλησίες Αιγύπτου

Η επίθεση σημειώθηκε σημειώθηκε λίγο πριν από τις 10:00 στην εκκλησία Μαρ Γκίργκις (του Αγίου Γεωργίου).
 
 
Σαράντα οι επτά νεκροί και εβδομήντα ένας οι τραυματίες - Και για τις δύο επιθέσεις την ευθύνη ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος
Τουλάχιστον 29 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 71 τραυματίστηκαν την Κυριακή μετά από έκρηξη που σημειώθηκε σε εκκλησία στην αιγυπτιακή πόλη Τάντα στο Δέλτα του Νείλου. Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση δεν υπάρχει μέχρι στιγμής ανάληψη ευθύνης και τα αίτια της έκρηξης παραμένουν άγνωστα.

Αργότερα την Κυριακή, βομβιστής αυτοκτονίας σκότωσε τουλάχιστον 18 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 66, έξω από εκκλησία στην περιοσχή Μανσέια στην Αλεξάνδρεια, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της Αιγύπτου.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις δύο βομβιστικές επιθέσεις, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AMAQ.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Nile news, ο κυβερνήτης της Γκαρμπίγια στρατηγός Άχμαντ Ντέιφ επιβεβαίωσε ότι η έκρηξη στοην πόλη Τάντα σημειώθηκε μέσα στην εκκλησία.

Πρόσθεσε ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας ερευνούν εξονυχιστικά την περιοχή γαι τυχόν άλλους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Σύμφωνα με τον ίδιος δεν είναι ακόμη γνωστό «αν είχε τοποθετηθεί βομβα στο εσωτερικό της εκκλησίας ή αν κάποιος ανατινάχθηκε».

Η επίθεση σημειώθηκε σημειώθηκε λίγο πριν από τις 10:00 στην εκκλησία Μαρ Γκίργκις (του Αγίου Γεωργίου), τη στιγμή που η χριστιανική κοινότητα ετοιμάζεται για τη Μεγάλη Εβδομάδα που αρχίζει σήμερα, Κυριακή των Βαΐων, και τρεις εβδομάδες πριν από την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Αίγυπτο, σύμφωνα με την Κοπτική Εκκλησία της Αιγύπτου.

Ο πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ εξέφρασε τον αποτροπιασμό του, μόλις επέστρεψε από τη λειτουργία που πραγματοποίησε στην Ιερά Μονή του Αγίου Σάββα στην Αλεξάνδρεια.

Ο πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ αλ Σίσι συγκάλεσε συμβούλιο εθνικής άμυνας, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση. Θα συμμετάσχουν ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της Βουλής, ο υπουργός Άμυνας και οι αρχηγοί των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, βομβιστική επίθεση στον μεγαλύτερο καθεδρικό ναό της Κοπτικής Εκκλησίας στο Κάιρο προκάλεσε τον θάνατο  25 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 49. Ανάμεσα στα θύματα πλέον αιματηρή επίθεση εναντίον της χριστιανικής μειονότητας της Αιγύπτου, ήταν πολλές γυναίκες και παιδιά.


Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: