ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017

Μαθαίνουμε στους μικρούς την εθελοντική αιμοδοσία
Ενημερωτικό πρόγραμμα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μέσω της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με το Τμήμα Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Α’θμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και τους Συλλόγους Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Αχαΐας, πραγματοποίησε Πρόγραμμα Ενημέρωσης για την εθελοντική αιμοδοσία σε σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας.
Το πρόγραμμα ενημέρωσης ξεκίνησε από την 1 Μαρτίου και ολοκληρώθηκε στις 29 Μαρτίου και συμμετείχαν συνολικά 11 Δημοτικά Σχολεία και δύο (2) νηπιαγωγεία.
Συγκεκριμένα συμμετείχαν τα ακόλουθα σχολεία:
·        15ο Νηπιαγωγείο Πατρών
·        Νηπιαγωγείο Λουσικών
·        2ο  Δημοτικό Σχολείο Ακράτας
·        6ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών
·        8ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών
·        15ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών
·        16ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών
·        21ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών
·        44ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών
·        50ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών
·        55ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών
·        Δημοτικό Σχολείο Άνω Αλισσού
·        Δημοτικό Σχολείο Ρίου.
Όπως σημειώνει ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για την Υγεία και την Κοινωνική Αλληλεγγύη και Βοηθός Περιφερειάρχη Αντώνης Χαροκόπος, «τύχαμε άριστης υποδοχής από μαθητές και  εκπαιδευτικούς των σχολείων, καθώς ήταν ενημερωμένοι, αλλά πρωτίστως ιδιαιτέρως ευαισθητοποιημένοι για την σπουδαιότητα και αναγκαιότητα της εθελοντικής αιμοδοσίας».
Η παρουσία και η ενεργητική συμμετοχή, επίσης, εκπροσώπων τεσσάρων Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών της Π.Ε. Αχαΐας, του «ΑΙΜΟΔΟΤΗ», του «ΑΓ. ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ», του «ΑΓ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ» και του «ΔΕΣΜΟΥ», κινητοποίησε ακόμη περισσότερο τους μαθητές και κάθε σχολική μονάδα, προκειμένου να οργανώσουν στα σχολεία τους, εθελοντικές αιμοδοσίες σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων – Κηδεμόνων, καθώς και τοπικούς φορείς.
Να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη δράση θα ολοκληρωθεί και θα αξιολογηθεί με την εκδήλωση, που θα συνδιοργανώσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με το Τμήμα Αγωγής Υγείας Α’θμιας Εκπαίδευσης Ν. Αχαΐας στην αίθουσα «Αίγλη» στην Πάτρα, στις 30 Μαΐου, με την παρουσία εκπροσώπων από όλα τα συμμετέχοντα σχολεία, καθώς και τους Συλλόγους Εθελοντών Αιμοδοτών, όπου και θα παρουσιαστούν δρώμενα σχετικά με την εθελοντική αιμοδοσία εμπνευσμένα από μικρούς και μεγάλους μαθητές.
Δημοσίευση σχολίου