ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017

Τρέμει την εξεταστική για την Υγεία o Κυριάκος


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σύντομα θα κληθεί από τον Εισαγγελέα να απαντήσει για τα τραπεζικά σκάνδαλα του κόμματός του, που πάνε αντάμα με το αξεπλήρωτο ιδιωτικό, δικό τους χρέος. Ζητάει εκλογές, αλλά δεν τολμά να καταθέσει πρόταση μομφής.

Επανέλαβε το αίτημα για εκλογές, αλλά ούτε κουβέντα για τα σκάνδαλα 20 ετών, που στοίχισαν το ένα τέταρτο του χρέους

 
Συνονθύλευμα από αναρτήσεις της ομάδας «Αλήθεια», δελτία Τύπου της αναξιόπιστης ΠΟΕΔΗΝ και κίτρινα δημοσιεύματα του φιλικού του Τύπου ήταν η τοποθέτηση του προέδρου της ΝΔ κατά τη τη διάρκεια της συνεδρίασης της Βουλής για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα σκάνδαλα στην Υγεία

Νέα επίθεση ενάντια στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητοστάκης, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι «σας ενδιαφέρει να μείνετε στην εξουσία με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο και με κάθε κόστος» και επαναφέροντας το αίτημα για εκλογές. «Το αίτημα για εκλογές δεν συνδέεται με την αξιολόγηση. Και να κλείσει η αξιολόγηση, που είναι και το πιθανότερο, η χώρα θα συνεχίσει να σέρνεται», είπε ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Βουλής για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία

Ο πρόεδρος της ΝΔ προσέθεσε μάλιστα: «Αν η συνέπεια δεν ήταν άγνωστη για τον κ. Τσίπρα, θα είχε ήδη οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές». Απευθυνόμενος προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό είπε: «Είσαστε μία κυβέρνηση σε αποδρομή. Για να υπάρξει ελπίδα, πρέπει να έλθει η πολιτική αλλαγή το συντομότερο δυνατόν, μία πολιτική αλλαγή που θα φέρει την αλήθεια, την αξιοπιστία, την εμπιστοσύνη και θα φέρει στην εξουσία τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου για να υλοποιήσουν ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και να βγάλουν την χώρα από την κρίση».

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στην διαπραγμάτευση και στη συμφωνία του Eurogroup: «Η μόνη διαπραγμάτευση που κάνει ο κ. Τσίπρας είναι με τους βαρόνους και με τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ… Είχαμε προειδοποιήσει ότι η καθυστέρηση στη διαπραγμάτευση θα είχε εξαιρετικά αρνητικές συνέπειες. Η εξέλιξη δυστυχώς μας δικαίωσε, καθώς η ύφεση επέστρεψε στην οικονομία στο τέλος του 2016, ενώ χάθηκαν 144.000 θέσεις εργασίας, το κράτος έχει κηρύξει στάση πληρωμών προς τους ιδιώτες και τα “κόκκινα” δάνεια αυξάνονται. Το νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό συνιστά ένα γραφειοκρατικό ανεφάρμοστο συνονθύλευμα διατάξεων που δεν θα λύσει το πρόβλημα και θα το κληροδοτήσει στην επόμενη κυβέρνηση. Ο στόχος για ανάπτυξη 2,7% το 2017 έχει χαθεί και αυτό ενέχει κίνδυνο να ζητηθούν επιπλέον μέτρα όχι μόνο για το 2019 και το 2020 αλλά ακόμη και για το 2018».

Συνεχίζοντας την επίθεση ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι τα αντίμετρα θα ισχύσουν μόνο εάν επιτυγχάνεται το πλεόνασμα του 3,5 %, ενώ τα μέτρα, η μείωση των συντάξεων και η μείωση του αφορολόγητου θα ισχύσουν σε κάθε περίπτωση. Έχετε εκχωρήσει στο ΔΝΤ τον τελικό ρόλο του αξιολογητή των επιδόσεων της ελληνικής οικονομίας, είπε ο κ. Μητσοτάκης και κατέληξε: «Ζητούσατε ρύθμιση για το χρέος δίχως μέτρα και πήρατε μέτρα δίχως ρύθμιση του χρέους, φέρατε τέταρτο μνημόνιο δίχως χρήματα. Επιλέξατε τη συνθηκολόγηση αλλά δεν θα αποφύγετε τις εκλογές. Η μείωση του αφορολόγητου και των συντάξεων όπως και του διαθέσιμου εισοδήματος, έχει την υπογραφή Τσίπρα-Καμμένου».

«Η κυβέρνηση διχάζει και στήνει δικαστήρια»

Όσον αφορά τη συνεδρίαση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία για την περίοδο 1997-2014 ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Τα πράγματα είναι απλά: άρτο η κυβέρνηση δεν μπορεί να προσφέρει και αντί θεαμάτων προσφέρει εξεταστικές επιτροπές... Θέλετε εξεταστική; καμία αντίρρηση. Να υπογράψουμε κι εμείς, με έναν όρο όμως: να μπει στην περίοδο διερεύνησης και το 1996 και τα χρόνια της δικής σας διακυβέρνησης».

Απευθυνόμενος προς τη συμπολίτευση ρώτησε: «Γιατί ξεκινάτε την εξεταστική από το 1997 και όχι από το 1996; Αν θέλατε διερεύνηση της περιόδου Σημίτη θα έπρεπε να ξεκινήσετε από το 1996. Δεν το κάνετε όμως γιατί τότε γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας ήταν ο νυν υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής και θέλετε να αποφύγετε την διερεύνηση». Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι «ανοίξατε την πόρτα στα ορφανά του Τσοχατζόπουλου» και καταφέρθηκε και εναντίον του Νίκου Παππά: «Εάν ουδέν μεμπτό προκύψει, για να χρησιμοποιήσω και μία φράση του κ. Παππά για τα εξωτικά του ταξίδια με ιδιωτικά λίαρ τζετ, τόσο το καλύτερο».

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στην κατάσταση στο χώρο της Υγείας, λέγοντας ότι είναι σε χειρότερη κατάσταση παρά ποτέ, τα νοσοκομεία στέκονται χάρη στην αυταπάρνηση των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού, η πρωτοβάθμια περίθαλψη καταρρέει, ενώ οι οφειλές στον ΕΦΚΑ αυξάνονται.

Κλείνοντας την ομιλία του είπε ότι το προσωπικό του χρέος είναι να ενώσει όλους τους Έλληνες και να αφήσει πίσω τους διχασμούς, το φθόνο και το μίσος και να βάλει την Ελλάδα σε τροχιά για ένα καλύτερο μέλλον. «Δεν θα είναι εύκολο γιατί τα αποτυπώματα των δικών σας επιλογών θα μας ακολουθούν για αρκετά χρόνια αφού θα έχετε γυρίσει στην αντιπολίτευση. Αλλά με σκληρή δουλειά θα κάνουμε τους Έλληνες υπερήφανους» ανέφερε.

Με Πληροφορίες από: ΑΠΕ - ΜΠΕ - left.gr
Δημοσίευση σχολίου