ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Πρόγραμμα Ακολουθιών Μ. Εβδομάδος Ι. Μονής Μεταμορφώσεως Σωτήρος Ναυπάκτου


Η Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ναυπάκτου από ψηλά




"Αδελφότης  Μεταμορφώσεως  του  Σωτήρος  Ναυπάκτου"

Η συγκεκριμένη αυτή πρωτοβουλία, για την καλλίτερη διοργάνωση στην κοινωφελή, θρησκευτική και φιλανθρωπική δράση, χριστιανών κληρικών, μοναχών και λαϊκών, ξεκίνησε στις 10 Νοεμβρίου 1989, από ένα μικρό αριθμό εθελοντών της Ναυπακτίας.  Έλαβε την πρώτη επίσημη νομική καταστατική υπόσταση, με την απόφαση αρ. 7 / 13-01-1990, του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Μεσολογγίου και έκτοτε συνεχίζονται ως σήμερα ποικίλλες δραστηριότητες, προς γενικό όφελος του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου, στις οποίες συμμετέχει ένας σημαντικός αριθμός εθελοντών και  χορηγών που συνεχώς αυξάνεται. 

Ως ιδρυτής και εμπνευστής την ίδρυση του συγκεκριμένου φορέα ιδιωτικού δικαίου, ο Αρχιμανδρίτης κ. Σπυρίδων Λογοθέτης, A΄ Ηγούμενος και κτήτορας της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, Σκάλας Δήμου Ναυπακτίας, έδωσε με την πνευματική καθοδήγησή του, από την ίδρυση του οργανισμού, ως κυρίαρχο στόχο την ιεραποστολική, κοινωνική και  φιλανθρωπική δράση. 

Στους θεμελιώδεις καταστατικούς ιδρυτικούς στόχους, πιο αναλυτικά, συγκαταλέγονται: Η αποπεράτωση των κτιριακών εγκαταστάσεων της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Σκάλα Ναυπακτίας, η βοήθεια προς τους μοναχούς της μονής, η μελέτη και η προβολή της ορθόδοξης διδασκαλίας, η ιεραποστολική δραστηριότητα για διάδοση της ορθόδοξης πίστης, η άσκηση φιλανθρωπίας, η στελέχωση κατασκηνώσεων και η ιδιαίτερη μέριμνα και χριστιανική αγωγή προς την νεολαία, οι εκδόσεις διαφόρων εντύπων και βιβλίων και άλλα.

H συνεργασία σε κοινές προσπάθειες με διάφορους οργανισμούς δημόσιους ή ιδιωτικούς, όπως ιδρύματα, σχολεία, πανεπιστήμια, μοναστήρια, ενορίες, μητροπόλεις, συλλόγους, επιστημονικές εταιρίες, συνεχίζεται με επιτυχία, από το 1990 ως σήμερα. Διάφοροι φορείς της Ελλάδος αλλά και του εξωτερικού, συνεργάζονται και δημιουργούν δράσεις από κοινού στα πλαίσια των θρησκευτικών, φιλανθρωπικών και κοινωνικών στόχων, που έχουν τεθεί ως βάση από την ίδρυση της Αδελφότητος Μεταμορφώσεως.

Στην ιστοσελίδα, γίνεται προσπάθεια προβολής του συγκεκριμένου έργου, επικοινωνίας με όσους ενδιαφέρονται να έρθουν σε επαφή, αλλά και της δυνατότητας σε όλους όσους έχουν την επιθυμία να προσφέρουν οικονομικά την δωρεά τους, ηλεκτρονικά, υπέρ των διαφόρων  φιλανθρωπικών και κοινωνικών σκοπών της Αδελφότητος.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων, όλους όσους βοηθούν στο δύσκολο αγώνα μας και ευχόμαστε ο Κύριος Ιησούς Χριστός να τους προστατεύει πάντοτε.

Διά την Αδελφότητα Μεταμορφώσεως  του  Σωτήρος  Ναυπάκτου

Ο Γραμματέας
Αρχιμ. Δρ. Ιγνάτιος Σταυρόπουλος
 
 
Πρόγραμμα Ακολουθιών Μ. Εβδομάδος Ι. Μονής Μεταμορφώσεως Σωτήρος 

Δεν υπάρχουν σχόλια: