ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Παπαδημούλης: Δεν κλέψαμε τη χώρα, όπως έκαναν αυτοί



«Η καταγωγή μου είναι από χωριό της Ηπείρου. Κι εκεί πάνω, θυμάμαι τη μάνα μου που μου έλεγε: Παιδάκι μου να απλώνεις τα πόδια σου όσο φθάνει να τα σκεπάσει η κουβέρτα σου. Εδώ κάναμε το αντίθετο», είπε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.

Πολύ ενδιαφέρουσα η πλήρης στοιχείων ομιλία του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημ. Παπαδημούλη, εντυπωσίασε το κοινό

«Δεν είμαστε εμείς που χρεοκοπήσαμε τη χώρα. Και κυρίως εμείς, η κυβέρνηση της Αριστεράς, δεν κλέψαμε τη χώρα, όπως έκαναν αυτοί που ήσαν πριν από μας»!
«Βρισκόμαστε στο μέσο δύσκολου αγώνα μέχρι το 2019. Δεν θα κάνουνε το χατίρι των λαϊκιστών. Έχουμε και τις δικές μας αδυναμίες, αλλά δεν θα τους κάνουμε το χατίρι. Χρειαζόμαστε συσπείρωση και πολιτική αντεπίθεση!».
Αυτά τόνισε στην κατάμεστη κόσμου  αίθουσα του Ε&ΕΣ Πατρών,  όπου μίλησε την Παρακευή 7-4-2017, ο Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Δημ. Παπαδημούλης. Το θέμα του ήταν  «Η Ελλάδα σε μία Ευρώπη που αλλάζει», πλην όμως όπως δήλωσε, τα γεγονότα της κατ' αρχή συμφωνίας των εταίρων στην Μάλτα, τον ανάγκασαν να αλλάξει το περιεχόμενο της ομιλίας του.
Δήλωσε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να χαρίσει ούτε μέρα σε αυτούς που επιθυμούν να την ακυρώσουν με διάφορες μεθοδεύσεις. Και τόνισε πως εκλογές θα έχουμε το 2019, που στο μεταξύ η χώρα θα έχει ανακάμψει.
Πολύ ενδιαφέρουσα η πλήρης στοιχείων ομιλία του Δημ. Παπαδημούλη, εντυπωσίασε το κοινό που έμεινε κρεμασμένο από τα χείλη του επί μία ώρα.
Ξεκινώντας ο ομιλητής τόνισε πως: Η Ελλάδα το 2009-2010, χρεοκόπησε. Ταυτόχρονα η ανάπτυξη που είχαμε κατέληξε σε μία φούσκα της Οικονομίας, γιατί δεν φροντίσαμε να αναπτύξουμε τομείς που είχαν ανάγκη. Ώστε να δημιουργήσουμε αποθεματικό για τα δύσκολα χρόνια, όπως έκαναν οι άλλες χώρες της Ευρώπης. Αντίθετα δημιουργήσαμε χρέη.
Και αναφερόμενος στην σχετική λαϊκή ρήση, περί νοικοκυριού, είπε χαρακτηριστικά:
«Η καταγωγή μου είναι από χωριό της Ηπείρου. Κι εκεί πάνω, θυμάμαι τη μάνα μου που μου έλεγε: Παιδάκι μου να απλώνεις τα πόδια σου όσο φθάνει να τα σκεπάσει η κουβέρτα σου. Εδώ κάναμε το αντίθετο».
Οι προηγούμενοι της κυβέρνησης Σαμαρά άφησαν να διογκωθεί το δημόσιο χρέος και από το 125%, που ήταν μας το παρέδωσαν στο 180%. Την ανεργία την παραλάβαμε με  ύψος 27%, τώρα την κατεβάσαμε στο 23% και η ύφεση που άφησαν ήταν στο 25%.
Έκανε και αυτοκριτική, για λογαριασμό της κυβέρνησης.
Εκλεχτήκαμε, είπε, με ένα πολύ φιλόδοξο στόχο. Όμως εναλλακτική πηγή εξασφάλισης χρηματοδότησης δεν βρήκαμε».
Παρακάτω δε σχολίασε: Εμείς στην Αριστερά, είμαστε ικανοί να μοιράσουμε λεφτά που δεν έχουμε. Τώρα μας τρίβουν στα μούτρα, όσα υποσχεθήκαμε. Αλλά δεν είμαστε εμείς που χροκοπήσαμε τη χώρα. Και κυρίως εμείς, η κυβέρνηση της Αριστεράς, δεν κλέψαμε τη χώρα, όπως έκαναν αυτοί που ήσαν πριν από μας!
Και τόνισε χαρακτηριστικά:
Όπου κι αν αναζητήσαμε, ούτε ένα γιέν δεν βρήκαμε. Τάξαμε περισσότερα από αυτά που είχαμε να δώσουμε. Αυτό είναι ο βολονταρισμός της Αριστεράς. (Σημ.: Βολονταρισμός από τη λατινική λέξη voluntas, ίσον επιθυμία του ατόμου, πέραν από τις αντικειμενικές συνθήκες πραγματοποίησής της).
Εναλλαχτικά είχαμε τον Σόιμπλε.
Και ερχόμενος  στα απορρέοντα από τη συμφωνία της Μάλτας, είπε:
Τώρα είμαστε μπροστά σε ένα προσύμφωνο. Μας προστατεύει από τα χειρότερα, ροκάνισμα του χρόνου, αβεβαιότητα για την δυναμική της Οικονομίας μας κλπ. Έκαναν στην άκρη οι παράλογες απαιτήσεις των ακραίων δανειστών και διαφόρων εσωτερικών κύκλων, προστατεύεται η συνδικαλιστική δράση, αφού επανέρχονται οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, με διάλογο εργοδοτικών και εργατικών οργανώσεων, η μετενέργειά τους, ο κατώτερος μισθός, αποφεύχθηκαν μέτρα 4,5% που ζητούσε το ΔΝΤ κλπ.
Εξηγώντας το ποιοι είναι οι εσωτερικοί κύκλοι, που ταυτίστηκαν με τους δανειστές, ενώ επαίρονται ότι όταν βρίσκονται εκτός Ελλάδας φορούν την φανέλα της Εθνικής, εξήγησε:
Είναι όλοι αυτοί που «έκαναν την επιθυμία τους πραγματικότητα και η επιθυμία τους ήταν να πέσει ο Τσίπρας, να φύγει η κυβέρνηση του Τσίπρα. Μάλιστα σε μια αντιπαράθεση που είχα με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, που μπορεί να είναι ακραίος και να μην συμφωνώ πολιτικά και πολιτιστικά μαζί του, γιατί ο Πολιτισμός που εκπέμπει ο λόγος του δεν με βρίσκει σύμφωνο, πρέπει όμως να του αναγνωρίσω την ειλικρίνεια που έδειξε, όταν τον ερώτησα εάν θέλει να κλείσει η αξιολόγηση και μου είπε ξεκάθαρα. Όχι δεν θέλω γιατί θέλω να πέσει η κυβέρνηση του Τσίπρα.
Αναμφίβολα είναι μία δύσκολη συμφωνία, με θετικά και αρνητικά. Έχει και δυσάρεστα κομμάτια μέσα. Αλλά τα έτη 2017, 2018 και 2019 θα έχουν ισχυρά τμήματα ανάπτυξης, ενώ για φέτος προβλέπεται να προσθέσουμε στην Οικονομία 1%, λόγω μεγάλης ανάπτυξης του Τουρισμού.
Θέλουμε ανάπτυξη για να μειώσουμε κι άλλο την ανεργία, γι αυτό σημειώσαμε 100% στην απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων, κάτι που συνέβη μόνον στην Ελλάδα από όλη την Ευρώπη. Θέλουμε κια τις ιδιωτικές επενδύσεις, αλλά από αυτές να επωφεληθεί και ο εργαζόμενος.
Και επιστρέφοντας στα της Μάλτας, διευκρίνισε: Εάν ακυρώθηκαν οι παράλογες απαιτήσεις, είναι γιατί και μέσα από την Γερμανία, σοσιαλιστές κ.α. αναγνώρισαν τις θυσίες του ελληνικού λαού και την σταθερότητα στη χώρα μας.
Θα είναι επικίνδυνα ανόητος όποιος δεν αναγνωρίσει ότι είμαστε παράγοντας σταθεροποίησης και μάλιστα με έναν επικίνδυνο Ερντογάν δίπλα μας. Όμως χρειαζόμαστε κι άλλα. Φύλλο αγώνα με καλύτερες επιδόσεις.
Είπε ακόμη:
Προσπαθούν να αξιοποιήσουν τον κ. Μητσοτάκη. Μας έχουν τελειωμένους, θα τους διαψεύσουμε, το 3ο μνημόνιο είναι το τελευταίο. Το 2019 θα μας αξιολογήσουν οι πολίτες.
Επίσης: Μπορούμε να γίνουμε ενεργειακός κόμβος, να αναπτύξουμε τον Τουρισμό, να παράγουμε προϊόντα εξαγώγιμα.
Και αναφερόμενος στις αιτίες υποχώρησης της Αριστεράς σε όλη την Ευρώπη είπε:
Ούτε και το Ποντέμος, μήτε και το Σιν Φέι τα κατάφερε, όπως δεν τα καταφέραμε κι εμείς. Υπάρχει ευρωπαϊκή τάση οπισθοδρόμησης. Τα τέρατα  του Φασισμού και του Ναζισμού είναι παρόντα, χάρις στις οικονομικές πολιτικές που επέβαλε στους λαούς της η Ευρώπη. Χρειάζεται αλλαγή οικονομικής πολιτικής για να τα αντιμετωπίσουμε.
Αναφερόμενος σε για την στάση των Ελλήνων ευρωβουλευτών της Δεξιάς στο ζήτημα της Αξιολόγησης είπε:
Ενώ όλοι οι βουλευτές της Ευρωβουλής στήριξαν το ελληνικό αίτημα, εξαίρεση αποτέλεσαν αυτοί της ΝΔ. Δεν βρήκαν να που λέξη για την στάση του ΔΝΤ κια του Σόιμπλε. Όλων των αποχρώσεων οι ευρωβουλευτές μίλησαν θετικά για την Ελλάδα. Που είναι η φανέλα της Εθνικής Ελλάδας, που λένε ότι φοράνε, αναρωτήθηκε. Έμμονη ιδέα τους έχει γίνει να επανέλθουν στα πράγματα.
Διεκδικούμε ακύρωση της διάλυσης της Ευρώπης που επιδιώκει η ακροδεξιά. Δεν θέλουμε η Ευρώπη να προχωρεί με μέτρα α λα καρτ. Χρειαζόμαστε φορολογική ενοποίηση. 100 δις χάνει το χρόνια από φοροδιαφυγή η Ευρώπη. 50 δις λένε οι μετριοπαθείς. Χρειαζόμαστε πανευρωπαϊκό σύστημα προστασίας καταθέσεων, ώστε να αντιμετωπιστεί η μεταφορά τους, που πλήττει τις φτωχότερες χώρες. Αναθεώρηση Συμφώνου Σταθερότητας για ανάπτυξη των φτωχών χωρών κια αντιμετώπιση των υπερβολικών πλεονασμάτων  των βορίων χωρών, που γίνεται εις βάρος των νοτίων. Τα δύο τρίτα των γερμανικών εξαγωγών γίνονται προς το Νότο.
Και επισήμανε:
Βρισκόμαστε στο μέσο δύσκολου αγώνα μέχρι το 2019. Δεν θα κάνουνε το χατίρι των λαϊκιστών. Έχουμε και τις δικές μας αδυναμίες, αλλά δεν θα τους κάνουμε το χατίρι. Χρειαζόμαστε συσπείρωση και πολιτική αντεπίθεση. Δεν κλέψαμε τη χώρα εμείς!
Δεν πρόκειται να χαρίσουμε ούτε ένα λεπτό μέχρι το 2019, που πήραμε την εντολή.
Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ποτέ μόνοι, πάντα με συμμαχίες. Με τον κόσμο απέναντι σε αυτούς που μας χρεοκόπησαν.
Κι αναρωτήθηκε φωναχτά: Εάν είχαμε γίνει σαν τα μούτρα τους, θα μας κάνανε τόσο πόλεμο;
Και κατέληξε καταχειροκροτούμενος: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανακάμψει μαζί με την κοινωνία, για να πάρει και δεύτερη τετραετία!



Δεν υπάρχουν σχόλια: