ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017

Σουλτς: Θα εκταμιευθούν οι επόμενες δόσεις για ΕλλάδαΣυνέντευξη παραχώρησε σήμερα στην έδρα του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (Willy-Brandt-Haus) στο Βερολίνο, ο πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) της Γερμανίας Μάρτιν Σουλτς στα μέλη της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών (VAP).


Απαντώντας σε ερώτηση για το ελληνικό θέμα, όπως αναφέρει Deutsche Welle, ο κ. Σουλτς εξέφρασε την άποψη πως μετά το Eurogroup της Μάλτας θα μπορέσουν να εκταμιευθούν οι επόμενες δόσεις για την Ελλάδα.

Για να συμβεί όμως αυτό, σημειώνεται, θα πρέπει όλες οι πλευρές να τηρήσουν τα συμφωνηθέντα. Όπως επισήμανε, «τα πλεονάσματα στον κρατικό προϋπολογισμό και οι τεράστιες προσπάθειες που έχουν καταβληθεί προς αυτή την κατεύθυνση δείχνουν ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη για αυτό που είναι αναγκαίο». Η οικονομική ανάπτυξη στη χώρα είναι. σύμφωνα με τον κ. Σουλτς, προς το συμφέρον όλων.

Ο Μάρτιν Σουλτς ρωτήθηκε κατά πόσο ευσταθούν δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ είχε απειλήσει με αποχώρηση των Σοσιαλδημοκρατών από την κυβέρνηση, εάν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα εξακολουθούσε να παρεμποδίζει την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Ενώ διέψευσε κάτι τέτοιο, άφησε έμμεσα να εννοηθεί ότι όντωςς υπήρξε διένεξη μεταξύ Σόιμπλε και Γκάμπριελ. Επικαλούμενος τη διαδικασία που ακολουθείται στον κυβερνητικό συνασπισμό, σημείωσε πως η απόφαση για το όποιο θέμα επιτυγχάνεται έπειτα από συνεννόηση και συντονισμό των αρμόδιων υπουργείων.

«Συνεπώς» τόνισε ο κ. Σουλτς, «στο πλαίσιο αυτού του συντονισμού ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ υποστήριξε τη θέση του SPD, η οποία ενσωματώθηκε στην τωρινή στάση της γερμανικής κυβέρνησης (...) και η οποία είναι δεσμευτική για όλα τα της τα μέλη.» Σύμφωνα πάντως με υψηλόβαθμη πηγή του SPD, όπως αναφέρει η Deutsche Welle, τα περί απειλής του κ. Γκάμπριελ ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας.

Πηγή: ΑΜΠΕ
Δημοσίευση σχολίου