ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Τρομοκρατία: Τουλάχιστον 9 νεκροί στην Αγ. Πετρούπολη



Τουλάχιστον εννέα άτομα σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 20 τραυματίστηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε σε ένα βαγόνι συρμού του μετρό της Αγίας Πετρούπολης, με την Γενική Εισαγγελία της Ρωσίας να κάνει λόγο για τρομοκρατική ενέργεια.


Η έκρηξη  σημειώθηκε ενώ ο συρμός βρισκόταν ανάμεσα στους σταθμούς Σενάγια και «Ινστιτούτο Τεχνολογίας». «Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία τουλάχιστον 9 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 20 τραυματίστηκαν, πολλοί εξ αυτών σοβαρά. Όλοι οι τραυματίες λαμβάνουν τις απαραίτητες φροντίδες σε ιατρικό και ψυχολογικό επίπεδο» επισημαίνει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία

Το γύρο του διαδικτύου κάνουν φωτογραφίες όπου φαίνεται να έχει ανατιναχθεί η πόρτα ενός βαγονιού, καθώς και τραυματιών που κείτονται στην αποβάθρα. Το πρακτορείο ειδήσεων Interfax μετέδωσε επικαλούμενο πηγή πως η έκρηξη οφειλόταν σε μηχανισμό ο οποίος ήταν γεμάτος με σφαιρίδια. Το πρακτορείο μετέδωσε ακόμη, επικαλούμενο το γραφείο Τύπου του κυβερνήτη της πόλης, πως υπάρχουν επίσης 50 τραυματίες.

Για την διακομιδή των τραυματιών χρησιμοποιούνται ελικόπτερα, σύμφωνα με το πρακτορείο Tass, ενώ σύμφωνα με το Interfax 17 ασθενοφόρα βρίσκονται επι τόπου για την περίθαλψη των τραυματιών. Όπως μετέδωσε μάλιστα από τον τόπο της τραγωδίας ο τοπικός ανταποκριτής του πρακτορείου Tass, ένα ελικόπτερο μετέφερε τραυματίες από την στάση του μετρό «Τεχνολογογκίτσεσκι Ινστιτούτ», ενώ το δεύτερο κατευθύνεται στην στάση «Σαντόβαγια».

Όλοι οι σταθμοί του μετρό της πόλης έχουν κλείσει μετέδωσε το Interfax.

Όπως μετέδωσε το πρατορείο Tass, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι δεν είναι γνωστά μέχρι στιγμής τα αίτια της έκρηξης, ωστόσο εξετάζονται όλες οι εκδοχές, ακόμα και αυτή της τρομοκρατικής ενέργειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: