ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή, 7 Απριλίου 2017

Πήραν μαζί τους νερό-Το μέλλον τους είναι άνυδρο!


ΔΕΙΤΕ βίντεο από τις δηλώσεις στον ακόλουθο σύνδεσμο. https://youtu.be/wKJrSZAlB7U

 

Ακολουθώντας την έγγραφη προτροπή του μεγάλου συγγραφέα της ανανεωτικής Αριστεράς, περί  άνυδρου μέλλοντος  και της ρήσης «Πάρτε μαζί σας νερό. Το μέλλον μας επιφυλάσσει  μεγάλη ξηρασία», λόγια αλληγορικά που αναφέρονται στα δύσκολα χρόνια που πέρασε η Αριστερά μετά τον Εμφύλιο, ο Δήμαρχος Πατρέων Κ. Πελετίδης έτυχε δώρου από το πολύτιμο αυτό στοιχείο! Μαζί του στο δρόμο της ερήμου ενόψει 2019 και οι Κ. Γεροπαναγιώτη, Α. Κορδάς (τι τα 'θελες Χρήστο εσύ;) και ο Α. Παπανικήτας.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό Δελτίο του Δήμου Πατρέων:

«Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέας Παπανικήτας, επισκέφθηκε σήμερα στο Δημαρχείο τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη προκειμένου να τον ενημερώσει για το σχεδιασμό των έργων που θα υλοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Στην αρχή της συνάντησης, προσέφερε ένα μπουκάλι νερού της ΔΕΥΑΠ, στον Δήμαρχο Πατρέων, στην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη και στον Αντιδήμαρχο, Χρήστο Κορδά, διαβεβαιώνοντας με αυτή τη συμβολική κίνηση, ότι «άφοβα μπορούν οι καταναλωτές να το γεμίζουν με νερό της ΔΕΥΑΠ, που είναι άριστης ποιότητας, ελέγχεται σε τακτά χρονικά διαστήματα και μάλιστα πάνω από τις προβλεπόμενες διατάξεις. Στόχος μας –συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ- είναι να δίνουμε άφθονο φθηνό και καλής ποιότητας νερό.

Στην ίδια κατεύθυνση, κινούνται και οι αγώνες μας για το νερό που συλλέγεται στο φράγμα Πείρου  - Παράπειρου. Να φτάνει το νερό στις βρύσες των πατρινών, δωρεάν, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση. Γι αυτό κι εμείς διεκδικούμε ο φορέας που θα το διαχειρίζεται, να είναι κρατικός, να χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό και να είναι υπεύθυνος για τη λειτουργία του φράγματος».

Ο κ. Παπανικήτας, ενημέρωσε τον Δήμαρχο για την άμεση έναρξη των εργασιών υδροδότησης της περιοχή του πρώην Δήμου Ρίου από τις πηγές της Πιτίτσας, που θα αξιοποιήσει πλήρως, ένα μεγάλο έργο, που είχε κατασκευαστεί από τη ΔΕΥΑ Ρίου, είχε κοστίσει 6 εκατ. περίπου ευρώ και παρέμενε ανενεργό εδώ και πολλά χρόνια.

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ για το συμβολικό του δώρο, εξέφρασε την ικανοποίησή του, για τις θετικές εξελίξεις σε ό,τι αφορά την υδροδότηση του Ρίου
και τόνισε: «Χαιρόμαστε που η ΔΕΥΑΠ κάνει πρόοδο σε όλα τα ζητήματα υδροδότησης του Δήμου μας. Είναι σημαντικό το έργο το οποίο γίνεται.

Όλοι μαζί, Δήμος και ΔΕΥΑΠ, προσπαθούμε στην κατεύθυνση του να έχουν όλα τα σπίτια, φθηνό και καλό νερό, άλλοι όμως, βλέπουν την υδροδότηση σαν ευκαιρία για κέρδος και πλουτισμό και γι αυτό θέλουν το Φράγμα Πείρου – Παραπείρου να γίνει εμπόρευμα, να το πουλήσουν και να μεταφερθεί έτσι ένα τεράστιο κόστος, στις τσέπες του λαού της πόλης μας. Το πολυνομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί άλλωστε, προς αυτή την κατεύθυνση κινείται. Στο να ξεπουλήσουν το αγαθό του νερού.

Η Δημοτική Αρχή, μαζί με το λαό της πόλης, πρέπει να αποτρέψουμε την ιδιωτικοποίηση και την εμπορευματοποίηση του νερού, που σχεδιάζουν μέσα από τη δημιουργία διαδημοτικού φορέα (επιχείρηση), που θα λειτουργεί ως Α.Ε., γιατί θα πούμε το νερό, νεράκι.

Η δική μας σταθερή επιλογή, είναι: Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς νερό.
Θα αγωνιστούμε, η διαχείριση του Φράγματος Πείρου – Παράπειρου, να  γίνει από Εθνικό, Δημόσιο Οργανισμό Υδάτινων Πόρων, που θα χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό, θα σχεδιάζει, θα προσλαμβάνει προσωπικό, θα υλοποιεί το έργο της ορθολογικής διαχείρισης και θα μπορεί να εξασφαλίζει χωρίς νέες επιβαρύνσεις, νερό με επάρκεια, φθηνό και υγιεινό για όλους».
Δημοσίευση σχολίου