ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Ο πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Α. Σοφιανόπουλος

 

 «Εμείς θα κάνουμε κινητοποιήσεις επικοινωνιακές όχι με την κλασσική μορφή, όταν θα έρθει η κατάλληλη ώρα που θα πονούν» στον ΣΥΡΙΖΑ 
«Εμείς θα κάνουμε κινητοποιήσεις όχι με την κλασσική μορφή, θα κάνουμε κινητοποιήσεις επικοινωνιακές. Θα αναδείξουμε στον κόσμο τις παλινωδίες του ΣΥΡΙΖΑ, τα ψέματα, τις υποσχέσεις που έχει παραβεί. Αυτά όλα θα γίνουν όταν θα έρθει η κατάλληλη ώρα που θα πονούν».
Τα παραπάνω είπε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας με αφορμή συνέντευξή του «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» για τα φάρμακα, που  μπαίνουν στα σούπερ μάρκετ και οι αντιδράσεις έχουν ήδη ξεκινήσει, έστω κια με την μορφή παθητκής διαμαρτυρίας, όπως προαναφέραμε! Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σοφιανόπουλος: 
«Καταρχήν την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ ως προς τον τομέα αυτό, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε δεσμευτεί ότι δεν θα την υλοποιούσε. Οι δεσμεύσεις του νυν υπουργού υγείας ήταν ότι θα συνταγογραφούνται κιόλας τα μη συνταγογραφούμενα που ουσιαστικά είναι μη αποζημιούμενα φάρμακα. Τελικά μετά την 12η Ιουλίου τα πράγματα γύρισαν ανάποδα και τώρα γίνεται μια προσπάθεια να μαζευτούν τα ασυμμάζευτα. Έχουμε καταλήξει σε αυτή τη λύση για τα γενικής χρήσης φαρμάκων, που παραμένουν βεβαίως φάρμακα και είναι μια κακή αρχή γιατί κανείς δεν γνωρίζει ποια θα είναι η μετέπειτα εξέλιξη».

Για να συμπληρώσει, «Το πρόβλημα δεν είναι το που θα πωλούνται τα φάρμακα. Το πρόβλημα είναι με τι τιμή θα πωλούνται. Αυτό τέθηκε και χθες στον κ. Ξανθό, ότι η απελευθέρωση της τιμής των μη συνταγογραφούμενων από την 1-1ου -2017, θα επιφέρει πελώριες αυξήσεις. Ο υπουργός μας είπε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι γιατί είναι νόμος μνημονιακός κτλ. Εκεί είναι το ζουμί της υπόθεσης. Δεν θα ‘χουμε πρόβλημα στα φαρμακεία. Ο κόσμος θα ‘χει πρόβλημα που θα τα αγοράζει ακριβότερα τα φάρμακα. Μέχρι τέλους του 2016 η χονδρική τιμή του φαρμάκου καθορίζεται από το κράτος, από τον υπουργό. Από το 2017 θα καθορίζεται από τον παραγωγό με ότι αυτό συνεπάγεται για τη διαμορφούμενη λιανική τιμή».

Ως προς την κατάργηση του ενός ευρώ στις συνταγές των προνοιακών ασθενών, ο κ. Σοφιανόπουλος τόνισε, «η κατάργηση του μονόευρου προφανώς είναι θετική. Εμείς  εξάλλου το αποδίδουμε, δεν αποκομίζουμε κάτι από αυτό. και μάλιστα είναι αρκετά επιβαρυντικό όσον αφορά την τιμολόγησή μας, το ΦΠΑ και άλλα γραφειοκρατικά ζητήματα. Άλλη μια δέσμευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχει υλοποιηθεί, γιατί η δέσμευση ήταν ότι θα καταργηθεί επί της ανάληψης της κυβέρνησης από το ΣΥΡΙΖΑ και βρισκόμαστε ήδη στο δεύτερο χρόνο και δεν βλέπω να φεύγει, γιατί τα 65 εκ. περίπου που αποδίδει πρέπει από κάπου αλλού να βρεθούν και δε βλέπω να βρίσκονται από κάπου αλλού. Το βλέπουμε κατάμαυρο γιατί δεν βλέπω παραλλαγή από τη μνημονιακή πολιτική. Δεν υπήρχε αυτό το 1 ευρώ. Απλά προβλέπεται να μην το πάρουν από τους προνοιακούς. Εδώ απλώς καταργούμε κάτι που πάει να γίνει».

Ως προς το αν προτίθενται οι φαρμακοποιοί να προβούν σε κινητοποιήσεις, ο κ. Σοφιανόπουλος είπε, «δε νομίζω ότι η συγκεκριμένη κυβέρνηση υπολογίζει το πολιτικό κόστος. Έδιωξε το μισό κόμμα, θα υπολογίσει μια κινητοποίηση; Τους έδιωξε με την αλλαγή της πολιτικής. Εμείς θα κάνουμε κινητοποιήσεις όχι με την κλασσική μορφή, θα κάνουμε κινητοποιήσεις επικοινωνιακές. Θα αναδείξουμε στον κόσμο τις παλινωδίες του ΣΥΡΙΖΑ, τα ψέματα, τις υποσχέσεις που έχει παραβεί. Αυτά όλα θα γίνουν όταν θα έρθει η κατάλληλη ώρα που θα πονούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: