ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Το «δεξί χέρι» του Φώτη Κουβέλη εντάχθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ

Μέλος της τοπικής Χαλανδρίου του ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ και λίγες ημέρες ο Χρήστος Μαυροκεφαλίδης, πρώην διευθυντής της ΔΗΜ.ΑΡ. 

Στον ΣΥΡΙΖΑ προσχώρησε ο πρώην διευθυντής της ΔΗΜ.ΑΡ. και στενός συνεργάτης του Φώτη Κουβέλη Χρήστος Μαυροκεφαλίδης, πριν από μερικές ημέρες. 


Τον τελευταίο καιρό ο Χρήστος Μαυροκεφαλίδης ήταν μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της Ενωτικής Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΕΚΙΕΑ), την οποία σύστησε ο Φώτης Κουβέλης όταν αποχώρησε από τη ΔΗΜ.ΑΡ.

Η ένταξη του Χρήστου Μαυροκεφαλίδη στον ΣΥΡΙΖΑ έχει ιδιαίτερη σημασία για τους κόλπους όσων κινούνται στην Κεντροαριστερά. Αν και δεν ήταν ποτέ από τα ιδιαίτερα προβεβλημένα στελέχη, ωστόσο όντας το “δεξί χέρι” του Φώτη Κουβέλη όλο αυτό το διάστημα, η παρουσία του, πλέον, στον ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί το έδαφος στο οποίο θα μπορούν να αναπτυχθούν οι τυχόν επόμενες κινήσεις προσέγγισης.

Σε επιστολή του, το πρώην στέλεχος της ΔΗΜ.ΑΡ. εξήγησε τους λόγους για τους οποίους επέστρεψε στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναμένεται να προχωρήσει σε κάλεσμα όσων βρίσκονται εκτός του κυβερνητικού κόμματος. Συγκεκριμένα στην επιστολή του ο Χρήστος Μαυροκεφαλίδης τονίζει πως κατά την άποψή του “είναι ώριμες οι συνθήκες για οργανική ένταξη στον ΣΥΡΙΖΑ ευρύτερων κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, κινήσεων, ομάδων προσωπικοτήτων”. Πρόσθεσε ότι αυτό αφορά και τις δυνάμεις που συσπειρώνονται στην ΕΚΙΕΑ. “Φυσικά η ένταξη δεν μπορεί να είναι συλλογική ως ομάδα, παρά μόνον ατομική. Ας παραμερίσουμε μεμψιμοιρίες και «εγκλωβισμούς» σε διαφορές του παρελθόντος και ας ενισχύσουμε και οργανωτικά τον ΣΥΡΙΖΑ. Ας ανταποκριθούμε στο πολιτικό του προσκλητήριο συμμετέχοντας στις επιτροπές στήριξης και στις Οργανώσεις Μελών του” σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στην «Αυγή» ο Χρήστος Μαυροκεφαλίδης δήλωσε πως προτίθεται να απευθυνθεί το επόμενο διάστημα στους συντρόφους του που βρίσκονται στην ΕΚΙΕΑ. Θα επισημάνει πως οι λόγοι της διάσπασης έχουν εδώ και καιρό ξεπεραστεί, ενώ θα υπογραμμίσει ότι αυτήν τη στιγμή μπροστά στον διαμορφούμενο διπολισμό δεν υπάρχουν άλλες επιλογές παρά η ένταξη των ευρύτερων δημοκρατικών δυνάμεων στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην επιστολή του το πρώην στέλεχος της ΔΗΜ.ΑΡ. αναφέρει ότι η κυβέρνηση έχει καταφέρει να βάλει τη χώρα σε μια άλλη τροχιά και πως “από πολιτική άποψη το σενάριο και η επιδίωξη για μια 'αριστερή παρένθεση' δέχθηκαν ένα ισχυρό κτύπημα”. Αναγνωρίζει πως για πρώτη φορά η κυβέρνηση κατέκτησε έναν βαθμό αυτονομίας στις πολιτικές που θα επιτυγχάνουν τους δημοσιονομικούς στόχους, ενώ παραδέχεται πως μια σειρά από πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση δημιουργούν ελπίδα. “Για πρώτη φορά φαίνεται ένα ξέφωτο, ανοίγει ένας δρόμος για τη σταδιακή αποδέσμευση από τους επαχθείς όρους του Μνημονίου μέχρι την τελική κατάργησή του” σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: