ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Διεθνής καμπάνια για διάσωση της κουκουναριάς!

Ούτε το ανεξέλεγκτο παρκάρισμα εκατέρωθεν βλέπουν οι σφαγείς της Επιτροπής (κατά) της Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πατρέων, μήτε τον ελεύθερο χώρο δεξιά που προτείνουν οι κάτοικοι για απαλλοτρίωση!


Με την συνδρομή του παγκόσμιου ιστότοπου AVAAZ.org, πριν λίγες ώρες ετέθη στόχος από το Ηνωμένο Βασίλειο για συλλογή τριών χιλιάδων υπογραφών και καλούνται οι ευαίσθητοι πολίτες να υπογράψουν



Η έκκληση της κουκουναριάς εάν είχε φωνή να μιλήσει!
Η απρόσμενη συνδρομή για τη διάσωση της κουκουναριάς στην οδό Αρόης 5 ήρθε από εκεί η οικολογική ευαισθησία των αρμοδίων παραγόντων της πολιτείας δεν απεμπολείται και οι υπεύθυνοι της τοπικής αυτοδιοίκησης αναλαμβάνουν τις ευθύνες του απέναντι στο κοινό οικολογικό έγκλημα. 

Από εκεί που πολίτες και φορείς αντιτάσσονται στα σχέδια οικολογικής υποβάθμισης. Ο λόγος για το Ηνωμένο Βασίλειο και την κυρία Ευαγγελία, που προσέτρεξε στην συνδρομή του παγκόσμιου ιστού, του γνωστού  ΑVAAZ.org 

H κα Ευαγγελία ξεκίνησε διαδικτυακή καμπάνια για την σωτηρία της κουκουναριάς, ενός σπάνιου είδους κωνοφόρου, φυώμενου κυρίως στις ακτές της βορείου Πελοποννήσου και κυρίως σε Αχαΐα και Ηλεία. Πρόκειται για το κωνοφόρο δέντρο, που βρίσκεται στην είσοδο της συνοικίας της κάτω Αρόης, στην Πάτρα. 

Η καμπάνια για την σωτηρία της κουκουναριάς βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και λίγες ώρες  μετά την προχθεσινή, κατά πλειοψηφία, απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου για την κοπή του δέντρου, που οι σφαγείς της παράταξης Πελετίδη προγραμματίζουν να την εισαγάγουν στο Δημοτικό Συμβούλιο περί το τέλος Αυγούστου, όπου θα συνέλθει το όργανο σε Σώμα κατά την δεύτερη συνεδρίασή του. 

Η καμπάνια μάλιστα έχει διεθνή χαρακτήρα καθώς δημιουργός της είναι η προαναφερόμενη Ελληνίδα η Evangelia S. η οποία διαμένει στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

Στόχος είναι η συγκέντρωση 3.000 υπογραφών και όπως αναφέρει η δημιουργός της καμπάνιας αυτή ξεκίνησε: «Γιατί το δέντρο είναι σύμβολο επιβίωσης μέσα στο επιθετικά αναπτυσσόμενο αστικό τοπίο, σύμβολο ζωής, φυσικής ομορφιάς και υγείας και γιατί το δέντρο ήταν εκεί πριν τους εργολάβους και τους δικυκλιστές, γεγονός που οφείλουμε να αναγνωρίσουμε και να σεβαστούμε!».

Ο τίτλος της πρωτοβουλίας για την σωτηρία της κουκουναριάς της Αρόης είναι: «Για την κουκουναριά στην Πάτρα: Θέλουμε να προστατέψουμε το δέντρο. Δεν θέλουμε να κοπεί» και μπορείτε να την βρείτε και να υπογράψετε στον ακόλουθο σύνδεσμο: secure.avaaz.org

Διότι κανείς λογικός άνθρωπος δεν αμφισβητεί ότι «το δέντρο είναι σύμβολο επιβίωσης μέσα στο επιθετικά αναπτυσσόμενο αστικό τοπίο, σύμβολο ζωής, φυσικής ομορφιάς και υγείας και γιατί το δέντρο ήταν εκεί πριν τους εργολάβους και τους δικυκλιστές, γεγονός που ωφείλουμε να αναγνωρίσουμε και να σεβαστούμε!». 

Η πρόταση του Συλλόγου των αρχιτεκτόνων της Πάτρας για την διάσωση της κουκουναριάς. Αυτή πρόταση απερρίφθη από τους εξαρτημένους απο τον δήμο Πατρέων ειδικούς ως... ανεφάρμοστη!



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Η... κουκουναροφιλία δέσποσε στη δημοτική συνεδρίαση...
Τόσο πρεμούρα τους έπιασε, εκεί στο Δήμο Πατρέων;
Σφαγιάζουν το δέντρο της Αρόης υπό εκβιασμό του ΚΤΕΛ...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: