ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Ενδιαφέρον ΑSΕΑΝ για Μεταφορές, ιχθυοκαλλιέργειες, αλιεία, τουρισμό



Φωτογραφικό στιγμιότυπο με τους πρέσβεις  της Επιτροπής (ACAT) της Ένωσης Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ΑSΕΑΝ) στην Ελλάδα.



Συνάντηση του Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα με μέλη της Επιτροπής της Ένωσης Χωρών Νοτιοανατολικής Ασίας στην Ελλάδα


Τους Πρέσβεις της Δημοκρατίας της Ινδονησίας Μπένι Μπαχαναντέβα, του Βασιλείου της Ταϊλάνδης Τζούμπολ Μανασχουάνγκ, της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας του Βιετνάμ Τραν Θι Χα Φουόνγκ και την προσωρινή Επιτετραμμένη της Δημοκρατίας των Φιλιππίνων Ροζάριο Λέμκε, υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.
Πρόκειται για μέλη της Επιτροπής (ACAT) της Ένωσης Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ΑSΕΑΝ) στην Ελλάδα με έδρα την Αθήνα και σκοπός της συνάντησης στην οποία συμμετείχε και ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Γιώργος Αγγελόπουλος, ήταν η προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των κρατών που συμμετέχουν σε αυτή με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Στο επίκεντρο βρέθηκε η χάραξη πολιτικών συνεργασίας μεταξύ της ACAT και των χωρών – μελών της με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρξε για τα θαλάσσια ζητήματα και τη διασύνδεση των λιμανιών, καθώς και οι τέσσερις χώρες είναι παράκτιες, ενώ δύο από αυτές είναι νησιωτικά συμπλέγματα με χιλιάδες νησιά.
Μάλιστα οι τρεις Πρέσβεις και η Επιτετραμμένη των Φιλιππίνων γνώριζαν ότι ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας εξελέγη πρόεδρος της Διαμεσογειακής Επιτροπής της CPMR, η οποία εκπροσωπεί τις παράκτιες Περιφέρειες της Μεσογείου και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους.
Τονίστηκε το ενδιαφέρον για θέματα γαλάζιας συνεργασίας, όπως ιδίως στα θέματα των μεταφορών, ιχθυοκαλλιέργειας, αλιείας, τουρισμού, ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά στη ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία.
Ψηλά στην ατζέντα βρέθηκε και η συνεργασία στα θέματα καινοτομίας και έρευνας, καθώς οι χώρες αυτές έχουν πολύ ανεπτυγμένη βιομηχανία στις νέες τεχνολογίες, ενώ ένας ακόμα πόλος ενδιαφέροντος ήταν τα αγροδιατροφικά προϊόντα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τα οποία διακρίνονται για την υψηλή ποιότητά τους.
Συμφωνήθηκε μέχρι τον ερχόμενο Νοέμβριο να υπάρξει συγκεκριμένο σχέδιο δράσης για την ενίσχυση των οικονομικών και πολιτιστικών θεσμών μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, των χωρών και της ΑΣΕΑΝ.
Ο κ. Μπαχαναντέβα, Πρέσβης της Ινδονησίας είναι και πρόεδρος της Επιτροπής ΑΚΑΤ της ΑΣΕΑΝ, με την οικονομία της χώρας του να είναι η 17η μεγαλύτερη στον κόσμο. Ο ευρύτερος πρωτογενής τομέας είναι αυτός που στηρίζει κατά κύριο λόγο την οικονομία της χώρας.
Το Βασίλειο της Ταϊλάνδης έχει ιδιαίτερα ανεπτυγμένη βιομηχανία, γεωργία και τουρισμό, ενώ σημαντικό τμήμα αποτελεί ο ορυκτός πλούτος, καθώς είναι η δεύτερη χώρα στην παγκόσμια παραγωγή βολφραμίου και τρίτη στην παραγωγή κασσιτέρου.
Η Σοσιαλιστική Δημοκρατία του Βιετνάμ βασίζεται στον κατασκευαστικό τομέα, στην πληροφοριακή, στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και είναι η 3η μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγός χώρα στην Νοτιοανατολική Ασία, ενώ αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς ρυζιού της Νοτιοανατολικής Ασίας.
Η Δημοκρατία των Φιλιππίνων διαθέτει την 39η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο και είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες της Ασίας. Σημαντικός «παίκτης» στην παγκόσμια ναυπηγική βιομηχανία, καθώς το 2010 έγινε η 4η μεγαλύτερη ναυπηγική χώρα στον κόσμο, ενώ υπάρχει και ισχυρή αυτοκινητοβιομηχανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: