ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Παραχωρείται το παραλιακό μέτωπο Πάτρας στο Δήμο

Η παραλιακή ζώνη, όπως όλα δείχνουν παραχωρείται στην πόλη της Πάτρας. Η διεκδίκηση που είχε ξεκινήσει από την εποχή του πρωην δημάρχου Γ. Δημαρά, σήμερα υλοποιείται.



Εκπλήρωση

της υπόσχεσης

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΘΟΔΩΡΗΣ ΔΡΙΤΣΑΣ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ, ΤΟΝΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ, ΟΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΥ ΠΑΤΡΑΪΚΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ


Ο π. δήμαρχος Γ. Δημαράς έξω από το λιμενικό κρατητήριο.

«Η Κυβέρνηση υλοποιεί πλήρως τη δέσμευση του Πρωθυπουργού, με την οποία δικαιώνονται οι πολύχρονοι αγώνες του λαού της Πάτρας. Ξεκινάμε…!». Με αυτή τη δήλωση που έγινε μετά το τέλος της συνάντησης του Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας, δόθηκε το στίγμα της απόδοσης του παραλιακού μετώπου της Πάτρας στο δήμο Πατρέων. Η εκπλήρωσης της προεκλογικής υπόσχεσης που έδωσε ο Πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στο γήπεδο «Τόφαλος» της Πάτρας, πέρυσι τον Σεπτέμβρη, λαμβάνει σάρκα και οστά.

Παράλληλα αύριο αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από το δήμαρχο Πατρέων σε συνέντευξη που θα δώσει.

Σε επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας μετά το τέλος της συνάντησης με το δήμαρχο Πατρέων για την οριστική παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου στους πολίτες επισημαίνονται τα εξής:
 
"Με πρωτοβουλία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα, πραγματοποιήθηκε σήμερα (Πέμπτη 28/07), συνάντηση στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με το Δήμαρχο Πατρέων κ. Κωνσταντίνο Πελετίδη και συνεργάτες του, με θέμα την υλοποίηση της Κυβερνητικής εξαγγελίας και της δέσμευσης του Πρωθυπουργού, για την απόδοση του θαλασσίου μετώπου στον Πατραϊκό λαό, με την οριστική Παραχώρησή του στο Δήμο Πατρέων.

Στη συνάντηση εκτός του Υπουργού και του Δημάρχου, συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Χρήστος Λαμπρίδης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας Αικατερίνη Γεροπαναγιώτη, ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Κορδάς, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Πάτρας Νικόλαος Κοντοές και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ Αθανάσιος Λιάγκος.

Ο Υπουργός παρουσίασε τις γενικές κατευθύνσεις της Κυβερνητικής πρότασης σε σχέση με τους παραχωρούμενους χώρους, καθώς και τη νομική διαδικασία υλοποίησής της, τονίζοντας ταυτόχρονα, ότι αποτελεί δικαίωση των αγώνων του Πατραϊκού λαού για την παραχώρηση του Θαλασσίου Μετώπου.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Ο.Λ.ΠΑ. Ν. Κοντοές, παρουσίασε τα αναλυτικά στοιχεία της πρότασης.

Σύμφωνα με την πρόταση, παραχωρούνται τόσο οι χώροι εκτάσεως 3.500 τ.μ. που παραχωρούνταν με την Προσωρινή Σύμβαση Παραχώρησης του 2012, όσο και άλλοι πέραν αυτής, ενώ η προτεινόμενη διαδικασία, απλοποιεί και επιταχύνει την παραχώρηση.

Κατά τη συζήτηση, διαπιστώθηκε σύγκλιση απόψεων σε όλα σχεδόν τα θέματα, πλην ενός μόνον, που χρήζει διευκρινήσεων. Οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής επιφυλάχθηκαν, προκειμένου να διατυπώσουν τις παρατηρήσεις τους.

Εντός των επομένων ημερών θα διατυπωθεί γραπτώς και με κάθε λεπτομέρεια η πρόταση που παρουσιάσθηκε και θα αποσταλεί στη Δημοτική Αρχή, ώστε να οριστικοποιηθεί και να δρομολογηθεί η άμεση υλοποίησή της.

«Ο Δήμος δεν λέει όχι σε αυτή την πρόταση της κυβέρνησης. Δεν είναι το απόλυτο που ζητούσαμε αλλά σε μια διαπραγμάτευση κάτι χάνεις και κάτι κερδίζεις. Εμείς από την πλευρά μας είμαστε πρόθυμοι να διευκολύνουμε τη λειτουργία του εμπορικού κομματιού του παλαιού λιμανιού, μέχρι αυτή η δράση να μεταφερθεί στο νέο λιμάνι», σχολίασε σχετικά  συνεργάτης του Δημάρχου Πελετίδη με τον οποίο συνομίλησε το TheBest.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Συνάντηση Πελετίδη με Θ. Δρίτσα μετά από πρόσκληση...

Δεν υπάρχουν σχόλια: