ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Ο Κοινωνικός Οργανισμός επιστρέφει στο Δήμο 1,7 εκατ.


 

«Αντί να μεταφραστεί το απόθεμα σε συγκεκριμένες δράσεις, με την ανακούφιση των συμπολιτών μας, επιστρέφεται στο δήμο γιατί δεν τα χρειαζόμαστε». Αυτή είναι η Κοινωνική Πολιτική του Δήμου Πατρέων!
 Προορίζονταν για κοινωνικές ανάγκες, τονίζει ο Γιάννης Λάμπρου της ΡΑΠ!

Με το αιτιολογικό πως δεν θα χρειαστεί το ποσό, ο Kοινωνικός Oργανισμός επιστρέφει στον δήμο Πατρέων 1.684.870,79 ευρώ , που θα μπορούσαν να καλύψουν κοινωνικές ανάγκες και να ανακουφίσουν  αδύναμους πολίτες, σύμφωνα με «καταγγελία» της δημοτικής παράταξης «Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρόταση» (ΡΑΠ).

Για το συγκεκριμένο σοβαρό ζήτημα μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7», το μέλος του ΔΣ του κοινωνικού οργανισμού και εκπρόσωπος της ΡΑΠ, κ. Γιάννης Λάμπρου.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λάμπρου, «Βρεθήκαμε προ εκπλήξεως την Παρασκευή στο τελευταίο ΔΣ, γιατί ήταν ένα θέμα το οποίο ήρθε προ ημερησίας διάταξης. Δεν υπήρχε η προετοιμασία και θεωρούμε ότι είναι λίγο στημένο το κόλπο να έρχεται για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, θέμα προ ημερησίας. Και αυτό έγινε γιατί θέλανε να πιάσουνε τα πράγματα εξ απήνης.

Όλοι μας έχουμε σε γνώση δελτία τύπου, ανακοινώσεις, καταγγελίες της δημοτικής αρχής, με τις οποίες καταγγέλλει την κυβέρνηση για την ελλιπή χρηματοδότηση που δεν τους επιτρέπει να κάνει δράσεις που θα ήθελε προς ανακούφιση των πολιτών και ιδιαίτερα για την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών. Έρχεται ο κοινωνικός οργανισμός και λέει ότι «εγώ παρά τις ανάγκες που έχω, έχω 1.600.000 τα οποία δεν τα χρειάζομαι και τα επιστρέφω στο δήμο». Τη στιγμή μάλιστα που το ταμειακό υπόλοιπο του οργανισμού ανέρχεται στα 4.900.000.

Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι όλα αυτά περί αναλγησίας της κυβέρνησης, υποχρηματοδότησης, είναι μια μικροπολιτική, μια μικροκομματική, η οποία παραγνωρίζει το γεγονός ότι μέσα σε συνθήκες λιτότητας και όντως περικοπής πόρων, υπάρχουν κάποιες προτεραιότητες, τις οποίες πρέπει να θέσουμε ως πόλη, ως δήμος, ως δημοτική αρχή. Και οι προτεραιότητες αυτές είναι οι κοινωνικές ανάγκες.

Αντιφατικές πολιτικές, αντιφατικές ενέργειες, που καταδεικνύουν και την όλη φιλοσοφία της δημοτικής αρχής, η οποία λέει «επικοινωνιακά τα πάω θαυμάσια, αλλά επί της ουσίας δεν λύνω κανένα πρόβλημα σημαντικό στην πόλη των Πατρών».
Αντί να μεταφραστεί το απόθεμα σε συγκεκριμένες δράσεις, με την ανακούφιση των συμπολιτών μας, επιστρέφεται στο δήμο γιατί δεν τα χρειαζόμαστε.

Πριν από λίγο καιρό είχε καταγγείλει η δημοτική αρχή την αναλγησία της κυβέρνησης, η οποία βάζει χέρι στα αποθεματικά των οργανισμών. Και τι έλεγε τότε η κυβέρνηση; Τα δανείζομαι και θα τα επιστρέψω με αυξημένο επιτόκιο μέσα σε τρεις μήνες, όπως το έκανε. Εδώ δεν έχουμε το δήμο να τα δανείζεται, έχουμε το δήμο να τα παίρνει τα χρήματα αυτά. Αυτά τα χρήματα θα λείψουν από τα ταμεία του οργανισμού. Τα μετέφεραν και μάλιστα με τον όρο, να τα χρησιμοποιήσει ο δήμος όπως θέλει.
Για να δώσουμε και ένα δείγμα του τι σημαίνει 1.600.000, είναι η μισθοδοσία 200 υπαλλήλων για ένα χρόνο.

Αν προσθέσουμε τις χρηματοδοτήσεις που ζητάει η δημοτική αρχή από κάθε υπουργείο, είναι περίπου ο μισός προϋπολογισμός της Ελλάδας. Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι αυτό δεν είναι κυνήγι χρηματοδότησης, είναι κυνήγι Pokemon.
Λέμε στη δημοτική αρχή να σοβαρευτεί γιατί η άσκηση δημόσιας πολιτικής και μάλιστα κοινωνικής, δεν είναι παιχνίδι.

Έχω την εντύπωση ότι στο τέλος της πενταετίας, η δημοτική αρχή δεν θα έχει λύσει ούτε ένα από τα σημαντικά προβλήματα της Πάτρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: