ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

ΑΝ.ΕΛΛ.: Συγκεκριμένες προτάσεις κι όχι ευχολόγια

Να καταθέσουν προτάσεις στο πλαίσιο της Συνταγματικής Αναθεώρησης κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης η εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛΛ., Μ. Παπαδοπούλου, επισημαίνοντας την ανάγκη αυτές οι προτάσεις να είναι «συγκεκριμένες» κι όχι μόνο «ευχολόγια», όπως αυτά που διατυπώνει η Ν.Δ. κυρίως στα ζητήματα της οικονομίας. 


Μιλώντας στο Kontra Channel, η Μ. Παπαδοπούλου σχολίασε ότι «το ζητούμενο στη συνταγματική αναθεώρηση είναι να υπάρξουν ευρύτερες συναινέσεις σε μια σειρά θεμάτων» προειδοποιώντας για την επανάληψη καταστάσεων, όπως παλιότερα με το ΠΑΣΟΚ, που «άλλα να εισηγείται και άλλα να ψηφίζει».

Η εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛΛ. υπενθύμισε ότι, μεταξύ των προτάσεών τους που περιλαμβάνονται στα όσα πρότεινε κι ο πρωθυπουργός, είναι αυτές για τον περιορισμό της θητείας των βουλευτών, όπως και για την κατάργηση του άρθρου 86 του Συντάγματος περί ποινικής ευθύνης υπουργών και του «περιβόητου σχετικού νόμου που είναι εμπνεύσεως του κ. Βενιζέλου». Η Μ. Παπαδοπούλου υπογράμμισε ακόμα ότι οι ΑΝ.ΕΛΛ. έχουν ταχθεί υπέρ της αναθεώρησης του άρθρου 16, ώστε να δοθεί η δυνατότητα ίδρυσης και λειτουργίας μη κρατικών πανεπιστημίων.

Αντίθετος με την πρόταση της κυβέρνησης ο πρόεδρος Βασίλης Λεβέντης

Αντίθετος με την πρόταση της κυβέρνησης για, υπό όρους, εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό, δηλώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, όπως αντίθετος είναι και με τη λογική διενέργειας δημοψηφισμάτων.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αποκάλυψε ακόμη πως θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, υποστηρίζοντας ότι έχει συχνές συναντήσεις με τον Αλ. Τσίπρα, καθώς, όπως είπε, δεν ζητεί τίποτα και λέει ελεύθερα την άποψή του.

Ένα από τα θέματα που θα συζητήσει μαζί του είναι αυτό των τηλεοπτικών αδειών. Θα του προτείνει, συγκεκριμένα, να λειτουργήσει το ΕΣΡ και να εξετάσει το θέμα. «Να ψηφίσουμε στη Βουλή και εμείς ως Ένωση Κεντρώων που δεν είχαμε ψηφίσει», ζήτησε επίσης.

Συνεργάτες του Β. Λεβέντη απάντησαν όμως και σε όσους τον επέκριναν για την παρουσία του στην εκδήλωση, με ομιλητή τον Αλ. Τσίπρα, για τη Συνταγματική Αναθεώρηση. «Όπου μάς προσκαλούν, δίνουμε το ‘παρών’. Ο δημόσιος διάλογος διεξάγεται μέσω παρουσιών, και όχι απουσιών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: