ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Ηλ. Γρηγόρης: Απόλυτος αιφνιδιασμός από Πελετίδη

Ο δημοτικός σύμβουλος της ΡΑΠ Ηλίας Γρηγόρης μιλά για τη Δραματική Σχολή και την συμπεριφορά του ΚΚΕ. Αυτή είναι η λογική του ΚΚΕ, όσο πιο στενά, πιο νύκτα, πιο απόμερα, να λαμβάνονται οι αποφάσεις και αυτή είναι μια απόφαση που θα τους στιγματίσει.
 
Μιλά για το διαφαινόμενο κλείσιμο της Δραματικής Σχολής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

 
Για την πρόθεση της δημοτικής αρχής, να κλείσει σε βάθος χρόνου, η Δραματική Σχολή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου της Πάτρας ενημερώθηκε χθες Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης. Το οποίο όμως δεν κλήθηκε να επικυρώσει ή να απορρίψει την σχετική απόφαση του Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις από την αντιπολίτευση. 
 
Για τα όσα συζητήθηκαν στην επίμαχη συνεδρίαση μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7», ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης ΡΑΠ-Ανθρώπινη Πόλη, Ηλείας Γρηγόρης. Ο κ. Γρηγόρης χαρακτήρισε το θέμα της διαφαινόμενης κατάργησης της Δραματικής Σχολής του ΔΗΠΕΘΕ ως ένα από τα σημαντικότερα του τελευταίου διαστήματος και σχολίασε ότι θα έπρεπε στην συνεδρίαση να παρίστανται τόσο οι καθηγητές της σχολής όσο και οι σπουδαστές.
 
«Αυτού του τύπου οι πολιτικές αποφάσεις μπορούν να περάσουν εφόσον μια πόλη είναι αδρανοποιημένη, περιθωριοποιημένη και δεν ενδιαφέρεται. Όταν ενδιαφέρεται μια ολόκληρη πόλη, θα είχε χθες στο δημοτικό συμβούλιο 100 σπουδαστές και 10 καθηγητές και δεν θα τολμούσε ο Πελετίδης να το κάνει. Είναι δημαγωγός και φοβάται τη λαϊκή αντίδραση. Το έκανε γιατί δεν υπήρχε από πουθενά αντίδραση», δήλωσε ο κ. Γρηγόρης.
 
 
Αναφορικά με το γεγονός ότι το Δημοτικό Συμβούλιο απλώς ενημερώθηκε για τις εξελίξεις χωρίς να κληθεί να ψηφίσει επί των όσων έχει αποφασίσει με οριακή πλειοψηφία το Δ.Σ του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ο κ. Γρηγόρης σχολίασε: «Θυμάμαι όταν έγινε η ίδρυση της Σχολής, έγινε με απόφαση του ανώτατου βουλευόμενου οργάνου, του Δημοτικού Συμβουλίου. Όφειλαν για τυπικούς και ουσιαστικούς λόγους να πάρει απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο και τώρα. Εκτός εάν θεωρούν ότι σε κλειστούς κύκλους μπορούν να λαμβάνονται τέτοιους είδους αποφάσεις. Αυτή είναι η λογική του ΚΚΕ, όσο πιο στενά, πιο νύκτα, πιο απόμερα, να λαμβάνονται οι αποφάσεις και αυτή είναι μια απόφαση που θα τους στιγματίσει. Αν άκουγε κανείς χθες τον Πελετίδη θα καταλάβαινε το ακατάληπτο και το παράλογο των επιχειρημάτων του. Ακροβατούσαν από το πολιτικό στο οικονομικό, στο ιδεολογικό, κανείς δεν ήξερε τελικά. Όλα αυτά μπορεί να εντάσσονται στην βασική λογική που έχει το ΚΚΕ: «παν δένδρον μη ποιούν Σταλικόν καρπόν εκκόπτεται και εις πυράν βάλλεται»», πρόσθεσε ο δημοτικός σύμβουλος της ΡΑΠ.
 
Στο ερώτημα κατά πόσο η απόφαση ήταν καθαρά πολιτική και δεν λήφθηκε για οικονομικούς λόγος ο κ. Γρηγόρη απάντησε: «Η απόφαση είναι πολιτικότατη, προεκλογικά όμως καμία τέτοια θέση δεν κατέβασε και στην αρχή της χρονιάς δεν είχε δείξει καμία πρόθεση να πάμε σε αυτή την απόφαση. Ήταν απόλυτος αιφνιδιασμός και το κυριότερο από όλα είναι ότι επειδή ανέφερε ότι ήρθε σε επαφή με την υφ. Παιδεία την κυρία Αναγνωστοπούλου για το συγκεκριμένο ζήτημα, είπε και ψέματα. Περιμένω από το Υπουργείο, να υπάρξει μια τοποθέτηση γιατί πέραν των άλλων δεσμεύτηκε ότι στην φετινή χρονιά τα πράματα θα κυλήσουν ως έχουν, θα δεχθεί φοιτητές κ.α.. Αυτό όταν ήρθε μετά στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Πελετίδης το αρνήθηκε και έκανε ακριβώς το αντίθετο. Αν δεν υπάρχει ο πολιτικός κηδεμόνας, δηλαδή το ΚΚΕ, μπορεί να σου εμφανιστεί ως ο καλύτερος άνθρωπος και όταν έρχεται στην πόλη, του τραβάει τ’ αφτιά το τοπικό ΚΚΕ κι αλλάζει».
 
Τέλος σε σχέση με το αίτημα του Δημάρχου Πατρέων η Δραματική Σχολή να ανωτατοποιηθεί και να ενταχθεί στο Πανεπιστήμιο της πόλης ο κ. Γρηγόρης σημείωσε: «Αυτά που λέει είναι αιτήματα της Αριστεράς εδώ και 30 χρόνια για να ενταχθούν τα τμήματα αυτά στα Πανεπιστήμια όμως δεν μπορούν να δρομολογηθούν σε 6 μήνες κι ένα χρόνο. Το είπε και ο ίδιος ότι υπάρχει ήδη συγκροτημένη επιτροπή από το Υπουργείο που θα έχει τελικά πορίσματα προς το τέλος της χρονιάς για να δουν πως αυτές οι τέχνες μπορούν να ενταχθούν σε επίπεδο Πανεπιστημίων. Αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με το μαξιμαλιστικό που ζητάει ο Πελετίδης, «επειδή δεν μας κάνουν ανώτατη σχολή, την καταργούμε». Δεν είναι λογική αυτή, θεσμοί πετυχημένοι, με αναπτυξιακό πλεονέκτημα να καταργούνται». 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: