ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Πολιτικό Περισκόπιο κυβερνητικών δράσεων


Γ. Δραγασάκης: Η ΝΔ είναι σε κρίση ταυτότητας. "Αντιλαϊκίζει" λαϊκίζοντας, καμώνεται τη φιλελεύθερη ούσα συντηρητική. Μιλά για το αύριο με όρους του χθες. Εμείς σχεδιάζουμε ήδη το μέλλον, προετοιμαζόμενοι για τις μάχες που μας περιμένουν. Αφήνουμε τη ΝΔ πίσω στο χθες.



Για την Εξεταστική - Σημεία από την ομιλία Γ. Δραγασάκη

·         Μας εγκαλείτε γιατί θελήσαμε να σταματήσουμε το λάθος το δικό σας και το πρόγραμμα καταστροφής που είχατε υπογράψει. Η κυβέρνηση δέχθηκε ένα πόλεμο με ασύμμετρα μέσα. Έδωσε μια μάχη σ’ έναν πόλεμο που δεν έχει τελειώσει
·         Το 2015 ήταν μια μάχη σε ένα πόλεμο που δεν έχει τελειώσει. Ήταν ένας πόλεμος με επίδικο τη δημοκρατία στο επίπεδο της Ευρώπης για την επίτευξη μας συμφωνίας που θα ενσωμάτωνε τη βούληση του ελληνικού λαού με τη δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία
·         Ο πόλεμος αυτός έγινε με ασύμμετρα μέσα από έναν ξεκάθαρο εκβιασμό, με όπλο την οικονομική ασφυξία
·         Και δικές σας δυνάμεις (ΝΔ) συμμετείχαν στον ασύμμετρο αυτό πόλεμο στοιχηματίζοντας στην "αριστερή παρένθεση"
·         Ποιος ευθύνεται για την οικονομική ασφυξία;  Ο ΣΥΡΙΖΑ που ανέλαβε αρχές Φεβρουαρίου του 2015; Προσπαθείτε να γίνετε κατήγοροι αλλά είστε κατηγορούμενοι
·         Το δήθεν success story Σαμαρά το 2014 στήθηκε με δανεικά, "στεγνά" ταμεία και προετοιμασία οικονομικής ασφυξίας για την κυβέρνηση
·         Η κυβέρνηση κλήθηκε να διαχειριστεί μια δύσκολη κατάσταση μ' ένα κράτος αθωράκιστο αλλά κι εν μέρει διαβρωμένο
·         Η ΝΔ είναι σε κρίση ταυτότητας. "Αντιλαϊκίζει" λαϊκίζοντας, καμώνεται τη φιλελεύθερη ούσα συντηρητική. Μιλά για το αύριο με όρους του χθες. Εμείς σχεδιάζουμε ήδη το μέλλον, προετοιμαζόμενοι για τις μάχες που μας περιμένουν. Αφήνουμε τη ΝΔ πίσω στο χθες.

Από την ομιλία Ε. Τσακαλώτου
 Υπήρξε ασυμμετρία ανάμεσα στη δική μας και τη δική σας αντιπολίτευση. Εμείς προσπαθήσαμε να ισχυροποιήσουμε το χέρι σας για να πετύχετε καλύτερη συμφωνία, ενώ εσείς μας λέγατε υπογράψτε ό,τι σας ζητούν

Απάντηση σε δημοσιεύματα για τις τηλεοπτικές άδειες (ανακοίνωση ΓΓΕ)

Είναι πια σύνηθες, κάθε διοικητική πράξη της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας να μεταφράζεται ως κατακλυσμός, τουλάχιστον, για την πορεία της αδειοδότησης των καναλιών. Τελευταία αφορμή, η παραλαβή της οριστικής μελέτης του Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας, πόσο και πόσο μελάνι δεν χύθηκε για να εξηγηθεί ότι τον Φεβρουάριο έγινε η παραλαβή της προπαρασκευαστικής εμπειρογνωμοσύνης (με κεφαλαία γράμματα στο τεύχος που μοιράστηκε στους βουλευτές).
Ακολουθώντας τις απαραίτητες νόμιμες διαδικασίες, τις οποίες προβλέπει ο κανονισμός προμηθειών δημοσίου, αναρτήθηκε χθες στη Διαύγεια, η «τελική πράξη».
Ας μην επιχαίρουν λοιπόν, όσοι βλέπουν τη λέξη διαγωνισμός σε δημόσια έγγραφα: πρόκειται για την νόμιμη συνέχιση μιας διαδικασίας που άρχισε από τον περασμένο Οκτώβριο με την ψήφιση του ν.4339/2015 και όχι για τη διακοπή της.
Ας σημειωθεί δε ότι ο αριθμός των αδειών επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής εθνικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου, καθορίστηκε σε τέσσερις με τροπολογία του ν.4339/2015 τον περασμένο Φεβρουάριο. Αυτό δεν μπορεί να αλλάξει, πολλώ δε μάλλον, εν μέσω της διαγωνιστικής διαδικασίας.  

Για την παραίτηση του Χρ. Σκλαβούνη από τη ΝΔ (ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου)

Μετά από μια ολόκληρη εβδομάδα σιωπής, από τον κ. Μητσοτάκη, ο κ. Χρήστος Σκλαβούνης, πρώην διευθυντικό στέλεχος της περιώνυμης τράπεζας UBS, ορισμένος από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου στην προεδρία του ΤΧΣ, αποφάσισε να παραιτηθεί από την θέση του υπεύθυνου του τομέα ανάπτυξης της ΝΔ, θέση στην οποία τον είχε τοποθετήσει ο κ. Μητσοτάκης.
Θα περιμέναμε, βέβαια, η παραίτηση του κ. Σκλαβούνη να έχει ζητηθεί από τον ίδιο τον πρόεδρο της ΝΔ. Όπως και περιμένουμε ακόμα, από τον κ. Μητσοτάκη, έστω και μια λέξη για τις πρακτικές της UBS, στον τομέα της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς. Υποψιαζόμαστε, όμως, ότι θα απαντήσει, ως συνήθως, διά της σιωπής, όπως έχει ήδη πράξει με τις υποθέσεις του Κήρυκα, της SIEMENS, και τόσες άλλες, ων ουκ έστιν αριθμός. Στην περίπτωσή του κ. Μητσοτάκη, η έλλειψη ευθιξίας συναγωνίζεται την έλλειψη απαντήσεων. Ας συμβουλέψει έστω τον πρώην συνεργάτη του να συνεργαστεί με τις Αρχές. Η εποχή της διαπλοκής και της διαφθοράς έχει τελειώσει.

Τρ. Αλεξιάδης: Χαμηλότερος ΕΝΦΙΑ για τις μικρότερες ιδιοκτησίες (από συνέντευξη στο Κόκκινο)

 ·         Χωρίς αλλαγή των κριτηρίων για ανέργους, πολύτεκνους και άτομα με αναπηρία άνω του 80% ο φετινός ΕΝΦΙΑ
·         Με τροπολογία που θα κατατεθεί αύριο στο νομοσχέδιο για το λαθρεμπόριο καπνικών δεν θα υπολογίζονται τα αγροτεμάχια στο συμπληρωματικό φόρο
·         Στόχος, είναι η είσπραξη 2,65 δισ. ευρώ από τον φόρο περιουσίας. Η καταβολή του θα γίνει σε 5 δόσεις αρχής γενομένης από τον Σεπτέμβριο.
·         Θα υπάρξει αύξηση του ΕΝΦΙΑ στις μεγάλες περιουσίες, ενώ για τις μεσαίες και μικρές περιουσίες, ο φόρος θα είναι ίδιος ή μικρότερος. 

Για τα λιπάσματα της Καβάλας (ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας)

Μετά από τόσο καιρό αναβρασμού σχετικά με τα όσα λαμβάνουν χώρα στο εργοστάσιο Φωσφορικών Λιπασμάτων Καβάλας, η ΓΣΕΕ έλυσε τη σιωπή της και καταγγέλλει την κυβέρνηση ως παρατηρητή στο εν λόγω θέμα.

Να θυμίσουμε στη ΓΣΕΕ, για να μην επαναλαμβανόμαστε, ότι το Υπουργείο Εργασίας ασχολήθηκε με κάθε τρόπο με το θέμα εδώ και πολλούς μήνες και έχει καταγγείλει με σαφήνεια τις επιλογές που ακολουθεί η επιχείρηση.

Άλλωστε η στάση και οι σχετικές ανακοινώσεις του Υπουργείου προκάλεσαν τα συγχαρητήρια του Σωματείου Υπαλλήλων & Εργατοτεχνιτών Βιομ. Λιπασμάτων Ν. Καρβάλης Καβάλας με χαρακτηριστικό τον τίτλο στο από 19/7/16 δελτίο τύπου (του σωματείου) που αναφέρει: «Το πόρισμα του υπουργείου Εργασίας, ας γίνει «οδηγός» για την επόμενη μέρα στη μοναδική λιπασματοβιομηχανία της χώρας».

Δυστυχώς το νομοθετικό πλαίσιο που έχει υφανθεί τα τελευταία χρόνια από τις κυβερνήσεις Σαμαρά – Βενιζέλου και έχει απορρυθμίσει πλήρως τις εργασιακές σχέσεις, δημιούργησε ένα ευνοϊκό περιβάλλον για αυτού του είδους τις επιχειρηματικές πολιτικές.
Αυτό το νομοθετικό πλαίσιο αγωνίζεται, μέσω των διαπραγματεύσεων που είναι σε εξέλιξη, να αλλάξει η κυβέρνηση. 

Ας αποφασίσει επιτέλους η ΓΣΕΕ ποιο δρόμο θα ακολουθήσει και ας σταματήσει να επιλέγει λάθος αντιπάλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: