ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Πρωτιά του Πανεπιστημίου Πατρών στην Ρομποτική

 


Την πρώτη θέση ανάμεσα σε 650 συμμετοχές σε διαγωνισμό στην Εσθονία απέσπασε η λέσχη ρομποτικής του Πανεπιστημίου Πατρών, καθώς και δύο βραβεία στην Κωνσταντινούπολη. Η λέσχη Ρομποτικής λειτουργεί στο Πανεπιστήμιο Πατρών από το 2002 στο τμήμα μηχανολόγων – Μηχανικών και Αεροναυπηγών.

Ο καθοδηγητής της ομάδας, εδώ και τρία χρόνια, Φώτης Δημέας (υποψήφιος διδάκτορας Μηχανολόγων – Μηχανικών) μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» για το θέμα αυτό.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δημέας, «Η λέσχη ρομποτικής απασχολεί προπτυχιακούς φοιτητές. Μαζευόμαστε κάθε χρόνο και λέμε να φτιάξουμε κάτι πρακτικό. Σχεδιάζουμε και κατασκευάζουμε κάτι από το μηδέν. Είναι συνήθως κάτι που λείπει από τα θεωρητικά μαθήματα που παρακολουθούμε και είναι κάτι που κάνουμε στον ελεύθερό μας χρόνο.

Έτσι, φτιάξαμε μικρά ρομποτάκια, τα οποία έχουν ως σκοπό να ακολουθούν μια διαγράμμιση στο δρόμο. Αυτό είναι κυρίως εκπαιδευτικό, αλλά έχει προεκτάσεις και στη βιομηχανία και γενικά θα μπορούσε να λειτουργήσει πρακτικά σε οτιδήποτε κινείται πάνω σε ράγες. Για παράδειγμα, σε αποθήκες θα μπορούσαν να υπάρχουν ρομποτάκια, που να κινούν παλέτες αυτόνομα.

Ως προς το πώς δουλεύει το ρομπότ, ο κ. Δημέας, τόνισε, «ο άνθρωπος έχει αισθητήρια. Τέτοια αισθητήρια έχουμε βάλει και στα ρομπότ μας.

Χρησιμοποιήσαμε τρισδιάστατη εκτύπωση. Είναι ένα πάρα πολύ καλό εργαλείο, διότι οτιδήποτε θέλουμε να κατασκευάσουμε, μπορούμε μέσα σε μερικές ώρες, να το σχεδιάσουμε και να το έχουμε ως υλικό στα χέρια μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: