ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Περισσότερα από μισό δις έφερε η ρύθμιση των 36 δόσεων

Ο κ. Σκουρλέτης αμφισβήτησε τα στοιχεία που επικαλέστηκε ο κ. Μανιάτης, σύμφωνα με τα οποία οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ έχουν φθάσει τα 3,1 δισ. ευρώ.

«Περισσότερα από μισό δισεκατομμύριο ευρώ, έχουν εισρεύσει στα ταμεία της ΔΕΗ, με τη ρύθμιση των 36 δόσεων χωρίς προκαταβολή. Η ρύθμιση αυτή και τον κόσμο ανακούφισε και τη ρευστότητα της ΔΕΗ ενίσχυσε» ανέφερε, από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννη Μανιάτη.

Ο κ. Σκουρλέτης αμφισβήτησε τα στοιχεία που επικαλέστηκε ο κ. Μανιάτης, σύμφωνα με τα οποία οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ έχουν φθάσει τα 3,1 δισ. ευρώ. «Δεν ξέρω πως μετράτε» ανέφερε, για να προσθέσει ότι τα ληξιπρόθεσμα είναι το αποτύπωμα της πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Αναφερόμενος στο θέμα της ακύρωσης του διαγωνισμού για τη μικρή ΔΕΗ, το οποίο έθεσε ο κ. Μανιάτης -που υποστήριξε ότι εάν εφαρμοζόταν ο προηγούμενος νόμος, η ΔΕΗ θα εισέπραττε συνολικά 5 δισ. ευρώ από την πώληση του 30% και την επένδυση στη Φλώρινα- ο υπουργός Περιβάλλοντος είπε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης για την ενέργεια «είναι γνωστό και το ψηφίσαμε από κοινού» ενώ κατηγόρησε τον κ. Μανιάτη ότι είναι φανατικά υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων.

«Στη δική μας αντίληψη για τη μετάβαση στο νέο μοντέλο αγοράς ενέργειας, ο ισχυρός παίκτης πρέπει να είναι το Δημόσιο» είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και υπογράμμισε ότι «οι ιδιωτικοποιήσεις που γίνονται σε συνθήκες δημοσιονομικής αγχόνης αποτυγχάνουν γιατί ο αγοραστής το γνωρίζει εκ των προτέρων και δεν λειτουργεί ο ανταγωνισμός».

Ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε, τέλος, ότι στον σχεδιασμό της ΔΕΗ είναι η διείσδυση στην ενεργειακή αγορά των βαλκανικών χωρών και η επέκτασή της σε άλλα πεδία όπως είναι οι ανανεώσιμες μορφές ενέργειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: