ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Δέσμευση για θέμα Μαρινόπουλου όταν θα έχουμε πλήρη εικόνα



«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε κυρίως για να μην κλείσει η επιχείρηση» τόνισε σχετικά με τον «Μαρινόπουλο» ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος, ο οποίος συμμερίστηκε την αισιοδοξία του υπουργού Οικονομίας, Γ. Σταθάκη, για θετική έκβαση των σχετικών συζητήσεων και σχεδίων.


Ο υπουργός Εργασίας επισήμανε ότι οι οφειλές προς τους εργαζόμενους εξαιρέθηκαν από την προστασία του Δικαστηρίου στην εταιρεία κι υπογράμμισε ότι, τόσο στην περίπτωση του «Μαρινόπουλου» όσο και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, η κυβέρνηση προσπαθεί να διασώσει τις επιχειρήσεις αυτές παρά τις μεγάλες ευθύνες των ιδιοκτητών τους.

Ο Γ. Κατρούγκαλος χαρακτήρισε τον «Μαρινόπουλο» και του τρόπου διαχείρισής του «ενδεικτικό του τρόπου που αναπτυσσόταν ο κρατικοδίαιτος καπιταλισμός», ενώ παραδέχτηκε ότι η προτεραιότητα των τραπεζών έναντι των εργαζομένων ως προς την αποπληρωμή των οφειλών προς αυτούς ήταν ένα από τα θέματα που η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να αποσοβήσει στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. Ο υπουργός Εργασίας επισήμανε ότι η κυβέρνηση, τώρα που δεν μπορεί να διατυπωθούν απαιτήσεις με μορφή τελεσιγράφου, σκοπεύει να ολοκληρώσει το πλαίσιο προστασίας των εργαζομένων.

Δέσμευση για λύση στο ζήτημα των απλήρωτων προμηθευτών του «Μαρινόπουλου» «όταν θα έχουμε πλήρη εικόνα» έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρ. Αλεξιάδης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ., Γ. Βλάχου. Ο Τρ. Αλεξιάδης επισήμανε ότι δεν μπορεί να υπάρξει λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα αυτήν την στιγμή χαρακτηρίζοντάς το «σύνθετο».

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών υπενθύμισε τις σχετικές νομικές προβλέψεις που ορίζουν ότι ο χρόνος κτήσης του εισοδήματος θεωρείται ότι είναι ο χρόνος έκδοσης του παραστατικού κι όχι αυτός της πραγματικής είσπραξης του αντίστοιχου ποσού.

Ο Τρ. Αλεξιάδης τόνισε ότι αυτή η πρακτική, δηλαδή το να ζητά το Δημόσιο από συνεπείς επιχειρήσεις να πληρώσουν φόρους για εισοδήματα που δεν εισπράξανε, είναι «παραλογισμός». Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι παραμένει η κυβερνητική επιδίωξη για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: