ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Με διαρροές της αντιπολίτευσης πέρασε το Ν/Σ για την απλή αναλογική




Από 17 έως 16 ψήφους επιπλέον των αναμενόμενων  ικανοποίησαν την κυβέρνηση και γίνεται Νόμος του Κράτους για να ισχύσει από τις μεθεπόμενες εκλογές!


Με άνετη πλειοψηφία, πολύ πάνω από τα στάνταρ, που προγνωσθεί  και με διαρροές 17 ψήφων από τις κομματικές παρατάξεις πέρασε στο σύνολό του και επί των άρθρων το νομοσχέδιο για την απλή αναλογική, την ψήφο των νέων στα 17 κ.α. διατάξεις.


Επί παρόντων 281 βουλευτών


Επί του άρθρου 1 ψήφισαν: 180 ΝΑΙ, 81 ΟΧΙ, 20 ΠΑΡΩΝ.
Άρθρο 1. Για να δοθεί δικαίωμα ψήφου στα 17 έτη


Επί του άρθρου 2 ψήφισαν: 179 ΝΑΙ, 83 ΟΧΙ, 13 ΠΑΡΩΝ.
Άρθρο 2. Για την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών. (Ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛΛ, Ένωση Κεντρώων, Ν. Νικολόπουλος, Θαν. Θεοχαρόπουλος).


Επί του άρθρου 3 ψήφισαν: 163 ΝΑΙ, 101 ΟΧΙ, 17 ΠΑΡΩΝ. 
Άρθρο 3. Για τη διατήρηση του ορίου εισόδου 3%.

Επί του άρθρου 4 ψήφισαν: 179 ΝΑΙ,  86 ΟΧΙ,  16 ΠΑΡΩΝ.
Άρθρο 4. Για την αναλογική κατανομή των εδρών.

Επί του άρθρου 5 ψήφισαν: 179 ΝΑΙ,  86 ΟΧΙ,  16 ΠΑΡΩΝ.
Άρθρο 5. Για την ισχύ του νέου εκλογικού νόμου από την μεθεπομένη εκλογή, σύμφωνα με το Συνταγματικό περιορισμό των δύο τρίτων της Βουλής.


Το ναζιστικό μόρφωμα της ΧΑ δεν παρέστη στην ψηφοφορία, αφού αποχώρησε. Το ν/σ στήριξαν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛΛ, η Ένωση Κεντρώων, το ΚΚΕ δήλωσε «παρών», το ΠΑΣΟΚ,το Ποτάμι και η ΝΔ ψήφισαν «κατά».


Οι ιδιαιτερότητες της ψηφοφορίας


Χαρακτηριστικό είναι ότι η κυβερνητική πλευρά, συν τους συμμάχους της, την Ένωση Κεντρώων και το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα, που συμπλήρωναν 163 ψήφους, αυτό τον αριθμό έλαβαν μόνον στην ψήφιση του άρθρου 3, (για τη διατήρηση του ορ'ιου εισόδου 3%), ενώ στα άλλα άρθρα πήραν από 17 ψήφους επιπλέον έως και 16 στα άρθρα 2, 4 και 5.  

Ένα ακόμη σημαντικό χαρακτηριστικό είναι ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού «κόπηκε» στα δύο!  Οι Σπ. Λυκούδης, Σπ. Δανέλλης και Γρ. Ψαριανός δήλωσαν παρών στο αρθρο 2 για την κατάργηση του μπόνους, ενώ ο Γ. Αμυράς δήλωσε «παρών» στο αρθρο 1 για την ψήφο στα 17 και ο Ιλ. Αχμέτ δήλωσε «παρών» στο άρθρο 1 και στο άρθρο 3 για το όριο εισόδου στη Βουλή.

«Παρών» στο άρθρο 3 ψήφισε και ο προερχόμενος από τους Οικολ΄γους βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Δημαράς, ενώ ο αν. Υπ. Περιβάλλοντος, που επίσης προέρχεται από τους Οικλόγους, ψήφισε «Ναι».

Έτερο χαρακτηριστικό της ψηφοφορίας είναι ότι αμέσως μόλις έγινε γνωστό από τον πρόεδρο του Σώματος κ. Κουράκη, το πρώτο αποτέλεσμα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛΛ, που ήσαν παρόντες, ξέσπασαν σε παρατεταμένα χειροκροτήματα.  

Το ίδιο συνέβη και στα επόμενα άρθρα, αφού το Ν/Σ πήρε από 17 έως 16 ψήφους επιπλέον των αναμενόμενων και γίνεται Νόμος του Κράτους για να ισχύσει από τις μεθεπόμενες εκλογές η απλή αναλογική!

Μετά το παραπάνω αποτέλεσμα, η επόμενη ημέρα κρίνεται δύσκολη για τον αρχηγό της ΝΔ, που αμφισβητείται από την καραμανλική πτέρυγα του κόμματος, η οποία τον κατηγορεί για την ακραία και αναποτελεσματική πολιτικήν του, που απομακρύνει το κόμμα από την γραμμή της κεντροδεξιάς, ήπιας και εποικοδομητικής αντιπολίτευσης.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: