ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Σημαντική η αύξηση των δανείων Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ

Συνολικά τις προεκλογικές περιόδους 2004-2007 η Ν.Δ. πήρε δάνεια ύψους 56 εκατ. ευρώ και το ΠΑΣΟΚ δάνεια ύψους 45 εκατ. ευρώ


Κατά την εξέταση του πρώην διοικητή της Αγροτικής Τράπεζας την περίοδο 1997-2004, Π. Λάμπρου, στην εξεταστική επιτροπή για τα δάνεια των πολιτικών κομμάτων, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν στοιχεία για την σημαντική αύξηση των δανείων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ τις προεκλογικές περιόδους, ενέργεια που αποτελούσε έμμεση ενίσχυση των πολιτικών, αλλά και παρέμβαση της Αγροτικής Τράπεζας στο εκλογικό αποτέλεσμα. 

Συνολικά τις προεκλογικές περιόδους 2004-2007 η Ν.Δ. πήρε δάνεια ύψους 56 εκατ. ευρώ και το ΠΑΣΟΚ δάνεια ύψους 45 εκατ. ευρώ.

Ο Π. Λάμπρου, ο οποίος υπήρξε στο παρελθόν και υψηλόβαθμο κομματικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε ότι ο λόγος για αυτόν τον υπέρμετρο προεκλογικό δανεισμό των κομμάτων ήταν ότι οι προεκλογικές κρατικές ενισχύσεις που δίνονται στα κόμματα είναι άμεσα πληρωτέες, σε αντίθεση με την τακτική κρατική χρηματοδότηση που δίνεται ανά χρόνο. Ο πρώην διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας επισήμανε ότι ήταν αυτός που προσέλκυσε τα πολιτικά κόμματα στην Τράπεζα το 2000, τα οποία πριν έπαιρναν δάνεια από την Εθνική Τράπεζα.

Ο Π. Λάμπρου σημείωσε ότι λόγω των αλλαγών στο τραπεζικό σύστημα και του «ανοίγματός» του, η Αγροτική Τράπεζα δεχόταν ανταγωνισμό από τις άλλες τράπεζες κι έπρεπε να προσελκύσει μεγάλους πελάτες. Μάλιστα επισήμανε ότι η Αγροτική Τράπεζα αποπλήρωσε δάνειο της Ν.Δ. στην Εθνική Τράπεζα ύψους 30,4 εκατ. ευρώ, προκειμένου να την προσελκύσει. 

Ο Π. Λάμπρου, όπως κι οι προηγούμενοι διοικούντες των τραπεζών, υποστήριξε ότι για τα δάνεια των κομμάτων δεν γίνονταν προβλέψεις καθώς θεωρούνταν μηδενικού κινδύνου, κι απέδωσε την διόγκωσή τους αποκλειστικά στην χρεοκοπία της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: