ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Εμμονή να σφαγιάσουν την κουκουναριά της Αρόης!

Αν είχε στόμα να μιλήσει, για όσα της καταμαρτυρούν αυτής της κουκουναριάς, δεν ξέρω κι εγώ τι θα τους έσουρνε! Στέκω εδώ από τον πιο προηγούμενο αιώνα όταν δίπλα μου ήταν καμίνι κεραμοποιείου και κάτω από τον ίσκιο μου εύρισκε κόσμος και κοσμάκης δροσιά. Στέκω εδώ απ' όταν στα πόδια μου τερμάτιζε το λαγκάδι που έρχονταν από την κορυφή της εκκλησίας του Αγ. Κωνσταντίνου. Στο πλάι μου ήταν ανθώνας με τριανταφυλλιές λευκής μοσχιάς και πιο πίσω μου άρχιζε μποστάνι και κηπευτικά. Κι ακόμη περνούσε μονοπάτι για τις ανάγκες της γειτονιάς. Ήρθατε εσείς οι πολιτισμένοι του Δήμου Πατρέων και αφού κατά παράβαση του Συντάγματος, μπαζώσατε το ρέμα του Αμερικάνου, το γεμίσατε με κακάσχημα τσιμεντοχτίσματα πολυόροφα, και για να μοσχοπουλήσουν οι πολυμήχανοι κατασκευαστές, το ονομάσατε οδός Αρόης και τουλάχιστον δεν φροντίσατε για την διατήρησή μου... Τώρα έρχεστε και με απειλείτε σαν τον σφαγέα με το πριόνι! Με βρήκατε, δεν σας βρήκα. Ντροπή σας...




Τη Δευτέρα συζητείται στην Επιτροπή Ποιότητας του Δήμου - Η Ουρανία Μπίρμπα καταδικάζει την τακτική κοπής δέντρων από τον Δήμο Πατρέων

 

Στην επιτροπή ποιότητας ζωής του Δήμου Πατρέων την ερχόμενη Δευτέρα, θα συζητηθεί μεταξύ άλλων και το ζήτημα της κοπής μιας κουκουναριάς, η οποία αποτελεί σήμα κατατεθέν της περιοχής της Αρόης. Το θέμα αυτό έχει παρελθόν, καθώς αρκετές φορές, κάτοικοι, φορείς και δημοτικές παρατάξεις εμπόδισαν την κοπή αυτού του ιστορικού δέντρου.

 Για το θέμα αυτό μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» η δημοτική σύμβουλος της Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Πρότασης (Ρ.Α.Π.) και μέλος της επιτροπής κα Ουρανία Μπίρμπα.

Όπως είπε η κα Μπίρμπα, «σε κάθε περίπτωση πριν ένα χρόνο είχε ξανάρθει το θέμα στην επιτροπή ποιότητας ζωής και τότε θυμάμαι στην επιτροπή, είχε έρθει ο αείμνηστος Βλάσσης Βελλόπουλος, ο οποίος μέχρι την τελευταία στιγμή αγωνιζόταν για τα πιστεύω του και είχε τοποθετηθεί να μην κοπεί η κουκουναριά. Μετά την επιτροπή, μαζί με τον πρόεδρο κ. Στάμο και τον κ. Τζανάκο (μέλος) είχαμε πάει εκεί.

Επειδή και το τοπικό διαμέρισμα είχε πει ότι πρέπει να κοπεί γιατί γίνονται ατυχήματα, ότι ο κύριος που το σπίτι του είναι δίπλα στην κουκουναριά είναι σφόδρα ενάντια στο δέντρο και πρέπει να κοπεί και κοιτάζοντας και κάνοντας την αυτοψία μας, βγήκε ο ίδιος ο ιδιοκτήτης και μας είπε να διανοιχτεί από απέναντι ο δρόμος και να μην κοπεί το δέντρο. Αυτό δείχνει και τη μεγάλη ευαισθησία που έχουν και οι ίδιοι οι κάτοικοι, οι οποίοι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο βιώνουν το πρόβλημα. Μόνο που το δέντρο προϋπήρχε του σχεδιασμού μας. Δηλαδή θα μπορούσε να είχε διανοιχτεί με άλλον τρόπο ο δρόμος.

Σε κάθε περίπτωση και μέσα από το σταθμό σας, καλώ τα μέλη της επιτροπής και τη δημοτική αρχή να αφήσει τη διάθεσή της να κόψει το δέντρο. Έχει μία τάση σε σχέση με τα δέντρα, της εύκολης λύσης, «ότι μας ενοχλεί το κόβουμε». Ενώ η λογική θα έπρεπε να είναι σε σχέση με τα δέντρα, να σώσουμε οτιδήποτε σώζεται. Η ευκολία του να γίνει ένα δέντρο, δεν είναι τόσο μεγάλη όσο νομίζουμε. Τα υπέρ είναι πολλαπλάσια των πιθανόν προβλημάτων. Γι’ αυτό λοιπόν καλώ δημόσια τη δημοτική αρχή να μην αποφασίσει ελαφρά τη καρδία. Υπάρχουν δυνατότητες να μην προχωρήσουμε στο κόψιμο του δέντρου».

Ενώ, άσκησε κριτική και στην τακτική της δημοτικής αρχής τόσο για το συγκεκριμένο θέμα, όσο και για το θέμα του μη μαζέματος των κομμένων κλαδιών και χόρτων, λέγοντας χαρακτηριστικά, «να φύγει από τη λογική της δημοτικής αρχής, η ευκολία με την οποία κόβουμε τα δέντρα. Θεωρώ ότι και η χρονική στιγμή που επιλέγουν να μπει το θέμα στην επιτροπή ποιότητας ζωής εν μέσω καλοκαιρινών διακοπών, δεν προοιωνίζει τα καλύτερα. Το δέντρο δεν είναι το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι το πώς οι άνθρωποι διαχειρίζονται.

Η δημοτική αρχή ξαναλέω, είναι ότι βλέπει η πεθερά. Η φυσιογνωμία της πόλης δεν αλλάζει έτσι. Αλλάζει με σωστό πρόγραμμα, σωστή διαχείριση, με το να αναλαμβάνεις ευθύνες και να βρίσκεις λύσεις για όλα αυτά τα προβλήματα της καθημερινότητας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: