ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Πρόταση 5 σημείων σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για εκλογικό νόμο



Πρόταση πέντε σημείων για να επιτευχθεί συναίνεση μέσω διαλόγου όλων των πολιτικών δυνάμεων για τον εκλογικό νόμο, κατέθεσε με δήλωσή της η Φώφη Γεννηματά, με αφορμή την πρόταση της κυβέρνησης για κατάργηση του μπόνους και δικαίωμα ψήφου στα 17.


Πιο συγκεκριμένα, η πρόταση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ περιλαμβάνει διατήρηση του ορίου 3% για την είσοδο ενός κόμματος στη Βουλή, σπάσιμο των μεγάλων εκλογικών περιφερειών, δικαίωμα ψήφου στα 17.

Επιπρόσθετα, η επικερφαλής του ΠΑΣΟΚ ζητά πλήρη κατάργηση του μπόνους και να δίνεται μόνο σε κόμματα ή συνασπισμούς κομμάτων που λαμβάνουν το 42% σε εκλογές και θα ανέρχεται σε 25-30 έδρες.

Τέλος, η ίδια, προτείνει να δοθεί ψήφος στους ομογενείς και Έλληνες κατοίκους εξωτερικού.

Η κα Γεννηματά αναφέρει ότι θα πάρει σχετική πρωτοβουλία άμεσα η κοινοβουλευτική ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης καλώντας αφενός την κυβέρνηση “να μην επισπεύσει την κοινοβουλευτική διαδικασία ψήφισης αποσπασματικών διατάξεων τα οποία δεν τυγχάνουν της απαιτούμενη ευρύτερης αποδοχής” και αφετέρου την αξιωματική αντιπολίτευση να “σοβαρευτεί και να αρθεί στο ύψος του πολιτειακού και θεσμικού της ρόλου”.

Ακόμη, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ασκεί έντονη κριτική τόσο στον κ. Τσίπρα που «για λόγος επικοινωνιακού αντιπερισπασμού και κομματικών επιδιώξεων», εξήγγειλε αλλαγές στο σύνταγμα και στον εκλογικό νόμο.

Ενώ δεν παρέλειψε να επικρίνει την αξιωματική αντιπολίτευση που, όπως σημειώνει, «για να εξυπηρετήσεις τις δικές της σκοπιμότητες αρνήθηκε κάθε συμμετοχή στον διάλογο και κατάθεση των δικών της προτάσεων».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: