ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Κόκκινα δάνεια: "Παράθυρο" για αλλαγές

 
Το ενδεχόμενο εκχώρησης "κόκκινου" δανείου από εταιρεία διαχείρισης σε τρίτο ήταν ένα από τα θέματα που εξέτασαν σε συνάντησή τους πριν από λίγο ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.


Σύμφωνα με πηγές της ΤτΕ, οι τρεις πλευρές συζήτησαν το ενδεχόμενο να υπάρξουν κάποιες βελτιώσεις τόσο στον νόμο Δένδια όσο και στον νόμο Σταθάκη. Όπως σημείωναν οι ίδιες πηγές, μια από αυτές αφορά τη δυνατότητα που θα έχει κάποιος που αγοράζει "κόκκινα" δάνεια, ήτοι ένα fund να είναι σε θέση να εκχωρήσει τη διαχείρισή τους σε τρίτο. Αξίζει να σημειωθεί πως κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται με βάση την κείμενη νομοθεσία.

Πάντως, κύκλοι του υπουργείου Οικονομίας ανέφεραν ότι το συγκεκριμένο ζήτημα είναι επουσιώδες, αφού αν και εφόσον αποφασισθεί κάτι τέτοιο δηλαδή εκχώρηση από fund της διαχείρισης σε τρίτους θα αφορά μόνο αδειοδοτημένες εταιρείες! "Δε μας αφορά τι είδους αγοραπωλησίες θα κάνουν μεταξύ τους οι αδειοδοτημένες εταιρείες, αφού ούτως ή άλλως θα διέπονται από ασφυκτικό νομικό πλαίσιο", ανέφεραν οι ίδιες πηγές. Πάντως, σε κάθε περίπτωση, θα συσταθεί Ομάδα Εργασίας, η οποία θα εξετάσει και θα προτείνει πιθανές αλλαγές με σκοπό προκειμένου τα δύο νομοθετικά πλαίσια να δίνουν ευελιξία, ώστε οι στόχοι που θα τεθούν στις τράπεζες να είναι εφικτοί.

Φορολογία
 
Ακόμη, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ζήτημα έχει ανακύψει σχετικά με το σκέλος της φορολογίας. Με τα σημερινά δεδομένα, σε περίπτωση που υπάρξει διαγραφή δανείου, η διαφορά θα φορολογηθεί ως εισόδημα, κάτι το οποίο "ενοχλεί" σφόδρα τις τράπεζες.


Την επόμενη εβδομάδα η Πράξη Στουρνάρα
 
Σημειώνεται ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα γνωστοποιηθεί η πράξη του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας με την οποία θα καθοριστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις λειτουργίας των εταιριών διαχείρισης κόκκινων δανείων. Ακόμη, αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες, στις 11/3, οι τράπεζες θα αποστείλουν στην ΤτΕ τις απόψεις τους σε σχέση με τη στοχοθεσία μείωσης των "κόκκινων" δανείων. Οι ίδιες πληροφορίες προσέθεταν ότι οι τράπεζες θα πρέπει να μειώσουν τα προβληματικά δάνεια που έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους 10% κάθε χρόνο μέχρι και το 2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια: