ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Βιαστική η καταγγελία του Δήμου Πατρέων για τα τέλη


Δημαρχείο Πατρέων. Φωτογραφία αρχείου.



Στην Επιτροπή του άρθρου 152 έχουν προσφύγει, τόσο ο Δήμος για την απαλλαγή, όσο και οι φορείς της πόλης που εκπροσωπούν τις επιχειρήσεις που θίγονται


Διευκρινήσεις για τις πληροφορίες που έδωσε στη δημοσιότητα η δημοτική Αρχή περί ακύρωσης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση,  της απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας που αφορούσε την πλήρη απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη των κατοίκων πέριξ του ΧΥΤΑ και του Βιολογικού Καθαρισμού και ένταξη στον ανώτατο συντελεστή 4,5% των βιομηχανιών με εμβαδόν πάνω από 6.000 μέτρα, δίνει ο Γ.Γ. Διονύσης Παναγιωτόπουλος.
Μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο κ. Παναγιωτόπουλος υποστήριξε ότι ο Δήμος «βιάστηκε» να βγάλει αυτή την ανακοίνωση καθώς η διαδικασία εξέτασης της νομιμότητας της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Και τούτο, όπως εξήγησε, καθώς εκκρεμεί η εξέταση του θέματος από την Επιτροπή του άρθρου 152 η οποία, με βάση το Νόμο, είναι η ειδική εκείνη επιτροπή που εξετάζει τις προσφυγές κατά πράξεων του Γ.Γ. της Περιφέρειας.

Σε αυτή δε την Επιτροπή έχουν προσφύγει, τόσο ο Δήμος όσο και οι φορείς της πόλης (Επιμελητήριο, ΟΕΒΕΣΝΑ, ΣΕΒ, Ένωση Ξενοδόχων) που εκπροσωπούν τις επιχειρήσεις που θίγονται.

«Κατ’ αρχήν η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν έχει απορριφθεί ακόμα. Έχουν γίνει, εν μέρει δεκτές, κάποιες προσφυγές για τις οποίες υπήρχαν βάσιμοι λόγοι να εξεταστούν, κι έχει κριθεί νόμιμη κατά ένα άλλο μέρος. Από εκεί και πέρα η διαδικασία είναι σε εξέλιξη αφού έχουν προσφύγει στην Επιτροπή του άρθρου 152. Πρόεδρος
 αυτής της Επιτροπής είναι μέλος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και μέλη της ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Πάτρας και εκπρόσωπος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων. Άρα λοιπόν η διαδικασία δεν έχει κλείσει και εκκρεμεί η εξέταση των προσφυγών. Δεν είναι όλη η απόφαση ακυρωτέα. Είναι νόμιμη κατά ένα μέρος της και γίνονται δεκτές κατά ένα άλλο μέρος οι προσφυγές γιατί είχαν βάσιμους λόγους εξέτασης και δεν μπορούσαμε να τις απορρίψουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Επισήμανε παράλληλα ότι πρόθεση της Αποκεντρωμένης Διοίκηση δεν είναι να παρεμβαίνει στην πολιτική του Δήμου για το τι θα κάνει με τα Τέλη, αλλά να εφαρμόζει τη νομιμότητα, κρίνοντας κατά πόσο οι όποιες αποφάσεις είναι νόμιμες ή έχουν παραβιάσει κάποια διάταξη.

«Στην προκείμενη περίπτωση υπάρχουν παραβιάσεις του Νόμου για τυπικούς λόγους. Η Επιτροπή του άρθρου 152 λοιπόν θα μπει επί της ουσίας. Δεν έχει καταλήξει κάπου, εμείς σε πρώτη φάση κάνουμε δεκτές τις προσφυγές, επειδή υπάρχουν βάσιμοι λόγοι και κατά τα λοιπά κρίνουμε νόμιμη την απόφαση. Αυτά που καταγγέλλει ο Δήμος ότι γίνεται χρήση νόμων αναχρονιστικών, αντιδραστικών κ.α. εμένα δεν με ενδιαφέρουν. Εγώ έχω ένα συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο το οποίο και πρέπει να το εφαρμόσω, αυτός είναι ο ρόλος μου, του ελεγκτή της νομιμότητας. Δεν μπαίνω στην πολιτική διάσταση του θέματος», συμπλήρωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: