Υφυπ. Αθλητισμού: Το συντομότερο δυνατό η εκδίκαση της υπόθεσης ματαίωσης ή όχι του Κυπέλλου, με ευθύνη της Ομοσπονδίας


Ανακοίνωση με νέα «καρφιά» κατά της ΕΠΟ εξέδωσε την Τρίτη το υφυπουργείο Αθλητισμού, σχετικά με την υπόθεση της προσφυγής που είχε καταθέσει στο ΣτΕ η ποδοσφαιρική ομοσπονδία και με την οποία ζητούσε την ακύρωση της απόφασης του Σταύρου Κοντονή για οριστική ματαίωση διεξαγωγής του Κυπέλλου Ελλάδας, ως προληπτικό μέτρο για την καταστολή της βίας στους αγωνιστικούς χώρους, βάσει του αθλητικού Νόμου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η αίτηση της ΕΠΟ στο ΣτΕ αναβλήθηκε και θα εκδικαστεί τελικά την επόμενη Τρίτη 5 Απριλίου λόγω αδυναμίας του νομικού εκπροσώπου της ΕΠΟ να παραστεί, εξαιτίας της αποχής των δικηγόρων και την μη σχετική αδειοδότησή του από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας.
Αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση ότι η ΕΠΟ πρότεινε την αναβολή της συζήτησης για τον Μάιο του 2016, ενώ το υφυπουργείο αιτήθηκε να δοθεί δικάσιμος το συντομότερο δυνατό.
«Ο νομικός εκπρόσωπος του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού αιτήθηκε τον κατά το δυνατό συντομότερο επαναπροσδιορισμό της συζήτησης της υπόθεσης. Η κυβέρνηση και το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού αναμένουν την εκδίκασή της αίτησης από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της χώρας, με δεδομένο μάλιστα ότι η Ε.Π.Ο. είχε εξ αρχής αιτηθεί την άμεση εισαγωγή της υπόθεσης προς συζήτηση, με βασικό επιχείρημα την προγραμματισμένη λήξη της διοργάνωσης του Κυπέλλου Ελλάδας στο τέλος του Απριλίου 2016.
Η Ε.Π.Ο. πρότεινε την αναβολή της συζήτησης για την αμέσως προσεχή δικάσιμο τον Μάιο του 2016» αναφέρει η ανακοίνωση του υφυπουργείου.
Αξίζει να τονιστεί ότι ο κ. Κοντονής, σε συνέντευξη Τύπου την οποία παραχώρησε την Δευτέρα, είχε τονίσει πως το υφυπουργείο θα υπερασπιστεί με σθένος στο ΣτΕ την απόφαση ματαίωσης διεξαγωγής των αγώνων του κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο, αντίθετα με φήμες που έκαναν λόγο για το αντίθετο.
Συγκεκριμένα, ο κ. Κοντονής είχε δηλώσει: «Για το κύπελλο, δεν ξέρω από πού προκύπτει, ότι την απόφαση που λάβαμε μετά από μεγάλη σκέψη, επιθυμούμε να την ακυρώσει το Συμβούλιο της Επικρατείας. Σας καλώ να παρακολουθήσετε τη διαδικασία, για να δείτε την πληρότητα των νομικών ισχυρισμών που εισφέρει στη συζήτηση το Υπουργείο. Αν βγάλετε συμπέρασμα ότι η υπόθεση αυτή θέλουμε να οδηγηθεί σε δικαστική ήττα, τότε κάτι δεν θα έχω καταλάβει εγώ καλά. Εμείς δίνουμε μάχη για την επιβεβαίωση της απόφασής μας. Ήταν βάσιμη και νομικά και ως μέτρο δίνει λύση σε ένα σοβαρό πρόβλημα, αυτό της δημόσιας τάξης».