Οι ιταλικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να λειτουργεί στη γειτονική της Πάτρας, χώρα


Το ενδεχόμενο να λειτουργεί το λιμάνι του Μπάρι ως κέντρο για την αποστολή πλαστών εγγράφων που καταλήγουν στα χέρια τρομοκρατών εξετάζουν οι ιταλικές αρχές μετά τη σύλληψη δυο υπόπτων για τρομοκρατία.

Σύμφωνα με την εισαγγελία του του Μπάρι, τα δυο πρόσωπα αυτά φέρονται να συνδέονται με την ισλαμική τρομοκρατία. Πρόκειται για δύο Ιρακινούς υπηκόους, τους Μουχάμαντ Ματζίντ και Ρίντα Σουάν Τζαλάλ. Ο πρώτος συνελήφθη στα τέλη του 2015, ενώ ο δεύτερος τις προηγούμενες μέρες.

Αναφορικά με τον Μουχάμαντ Ματζίντ κατά την έφοδό της αστυνομίας βρέθηκαν στοιχεία που τον συνέδεαν με εξτρεμιστή ιμάμη του Μόλεμπεκ.

Ο Τζαλάλ συνελήφθη προ ημερών στο λιμάνι του Μπάρι καθώς διαπιστώθηκε ότι έφερε πλαστά έγγραφα. Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα στον ιταλικό Τύπο, στις 5 Αυγούστου του 2015, οι ιταλικές αρχές δεν του είχαν επιτρέψει να επιβιβαστεί σε πλοίο με προορισμό την Πάτρα. 

Νωρίτερα, σύμφωνα με ιταλικές δικαστικές πηγές, ο Τζαλάλ είχε ρωτήσει τουριστικό γραφείο της Κάτω Ιταλίας πόσο θα κόστιζαν είκοσι αεροπορικά εισιτήρια από το Ιράκ για το Παρίσι.