ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Τρία προσφυγόπουλα κάηκαν στη σκηνή που διέμεναν


Η φωτιά ξέσπασε στις 3 το πρωί, στοιχίζοντας τη ζωή τριών παιδιών.

 

Το τουρκικό κέντρο υποδοχής φιλοξενεί 8.970 Σύρους, οι οποίοι στεγάζονται σε 2.100 σκηνές. Η επαρχία Μαρντίν, φιλοξενεί περισσότερους από 13.000 πρόσφυγες!


Τρία παιδιά, ηλικίας τριών έως οχτώ ετών, πρόσφυγες από την Συρία, έχασαν τη ζωή τους, ενώ έξι ακόμη τραυματίστηκαν, όταν ξέσπασε φωτιά στην σκηνή που διέμεναν σε κέντρο υποδοχής στην πόλη Ντερίκ της νοτιοανατολικής επαρχίας Μαρντίν, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hürriyet. Η φωτιά ήταν η δεύτερη που ξέσπασε μέσα σε μια εβδομάδα, όταν 21 σκηνές κάηκαν στις 25 Μαρτίου.

Η φωτιά ξέσπασε στις 3 το πρωί, στοιχίζοντας τη ζωή τριών παιδιών. Τα άλλα έξι παιδιά που τραυματίστηκαν διακομίστηκαν σε κρατικό νοσοκομείο της περιοχής. Οι αρχές διεξάγουν έρευνα για να εξιχνιάσουν τα αίτια της πυρκαγιάς.

Υπενθυμίζεται πως το περιστατικό ήταν το δεύτερο μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα. Στις 25 Μαρτίου, 21 σκηνές κάηκαν εξαιτίας πυρκαγιάς που προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα. Δεν αναφέρθηκαν απώλειες.

Σημειώνεται ότι το κέντρο υποδοχής φιλοξενεί 8.970 Σύρους, οι οποίοι στεγάζονται σε 2.100 σκηνές. Η επαρχία Μαρντίν, φιλοξενεί περισσότερους από 13.000 πρόσφυγες.


 Αμερικάνοι πολίτες καλούνται να εγκαταλείψουν την Τουρκία


Την ώρα που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πρόκειται να συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ με ανακοίνωση που εξέδωσε καλεί μέλη οικογενειών κυβερνητικών υπαλλήλων που βρίσκονται στην Τουρκία να εγκαταλείψουν τη χώρα, καθώς αυξάνονται οι απειλές για την ασφάλειά τους.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ «προειδοποιεί τους υπηκόους των ΗΠΑ για τις αυξημένες απειλές που απορρέουν από τρομοκρατικές οργανώσεις σε όλη την Τουρκία» ενώ καλεί τους Αμερικανούς «να αποφεύγουν να ταξιδεύουν στη νοτιοανατολική Τουρκία», υπογραμμίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Ακόμη, το αμερικανικό ΥΠΕΞ σημειώνει πως διέταξε να αποχωρήσουν τα μέλη των οικογενειών των εργαζομένων στο προξενείο των ΗΠΑ στα Άδανα, καθώς και πολιτικοί υπάλληλοι της κυβέρνησης των ΗΠΑ στις επαρχίες της Σμύρνης και των Μούγλων.

Επιπλέον το Πεντάγωνο καλεί τις οικογένειες των στρατιωτικών που εδρεύουν στα Άδανα, τη Σμύρνη και τη Μούγλα να εγκαταλείψουν αυτές τις περιοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: