ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Αύριο Πέμπτη η νέα σύσκεψη για τους πρόσφυγες



Ανίχνευση φορτίου και ανθρώπων, εξ αποστάσεως από τον υπολογιστή του ΟΛΠΑ.


Από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τους  δήμους για να προταθούν χώροι προσωρινής στέγασης

Γρ. Αλεξόπουλος: Το απροσπέλαστο λιμάνι, άμυνα της Πάτρας - Συνέντευξη τύπου για το «5ο Forum Ενέργειας»


Έλεγχος φορτίου στο Λιμάνι.
Αύριο Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016 και ώρα 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η νέα σύσκεψη που έχει προγραμματίσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σχετικά με την αναζήτηση κατάλληλων χώρων για την κάλυψη έκτακτων αναγκών προσωρινής στέγασης προσφύγων.
Στη σύσκεψη, όπως άλλωστε είχε συμφωνηθεί και στην πρώτη συνάντηση της περασμένης Δευτέρας, έχουν προσκληθεί όλοι οι Δήμαρχοι της Δυτικής Ελλάδας, καθώς και οι εκπρόσωποι των ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας και Αιτωλοακαρνανίας.
Η συζήτηση θα γίνει στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας (Ν.Ε.Ο. Πατρών – Αθηνών 32).

Γρ. Αλεξόπουλος: Το απροσπέλαστο λιμάνι, άμυνα της Πάτρας – Συνεργασία Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ΟΛΠΑ και Λιμενικού

Γρ. Αλεξόπουλος - Ν. Κοντοές στον ΟΛΠΑ.
Στη δραστική περαιτέρω ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στο λιμάνι της Πάτρας, ώστε να σταλεί ευκρινές σήμα προς κάθε κατεύθυνση, ότι οι λιμενικοί χώροι είναι απροσπέλαστοι σε κάθε απόπειρα παράνομης εισόδου, προχωρά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλου.
Η ακόμα μεγαλύτερη θωράκιση του λιμανιού είναι η πρώτη προϋπόθεση, προκειμένου να αποτραπεί η επανάληψη στην Πάτρα δυσάρεστων καταστάσεων του πρόσφατου παρελθόντος, είπε ο κ. Αλεξόπουλος στη διάρκεια συνάντησης που είχε χθες με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΠΑ Νίκο Κοντοέ, αλλά και κατά τη σημερινή επίσκεψη στο χώρο του νότιου λιμένα και τη συζήτηση με τον Κεντρικό Λιμενάρχη Πατρών Τρύφωνα Κοροντζή.
Επιπλέον, ο κ. Αλεξόπουλος επανέλαβε την αδιαπραγμάτευτη θέση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τον αποκλεισμό κάθε σκέψης χωροθέτησης Κέντρων Φιλοξενίας προσφύγων σε χώρους κοντά στο λιμάνι, όπως και σε σημεία απ’ όπου οι πρόσφυγες εύκολα θα μπορούσαν να προσεγγίσουν σ’ αυτό.
«Σε καμία περίπτωση η περιοχή κοντά στο λιμάνι της Πάτρας δε θα γίνει μια νέα Ειδομένη. Δε θα επιτρέψουμε να επαναληφθούν οι ταραγμένες καταστάσεις που έζησε η πόλη της Πάτρας τα προηγούμενα χρόνια», τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας. 
Ένα ακόμη στιγμιότυπο.
Από τη χθεσινή σύσκεψη, αλλά και τη σημερινή παρουσία του κ. Αλεξόπουλου στους χώρους του λιμανιού, διαπιστώθηκε η ένταση των μέτρων ασφάλειας μετά και την πρόσφατη προμήθεια σύγχρονων τεχνολογικών μέσων που χρηματοδοτήθηκαν από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Επίσης, είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τα μέτρα ασφαλείας που έχει λάβει η Λιμενική Αρχή της Πάτρας και η Ελληνική Αστυνομία.
«Φαίνεται πια καθαρά ότι το λιμάνι της Πάτρας δεν μπορεί να θεωρηθεί προσπελάσιμο από οποιονδήποτε σκεφτεί ή παρακινηθεί να μπει παράνομα στους χώρους του», είπε ο κ. Αλεξόπουλος, προσθέτοντας ότι «η Περιφέρεια είναι διαθέσιμη να συνδράμει στην ακόμα μεγαλύτερη ένταση των μέτρων, με εξοπλισμούς που χρησιμοποιούνται σήμερα σε όλα τα μεγάλα λιμάνια της Ευρώπης και επ’ αυτού βρισκόμαστε ήδη σε συνεννόηση με τον ΟΛΠΑ και το Λιμενικό».
Είναι προφανές ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τον ΟΛΠΑ και το Λιμεναρχείο Πάτρας, θα συνεχίσει να συνεισφέρει όπου της ζητηθεί και για άλλα προληπτικά μέτρα, ανάλογα και με τη δυναμική των εξελίξεων, για την περαιτέρω ασφάλεια του λιμανιού και την αποτροπή κάθε σκέψης παράνομης διέλευσης μέσω αυτού.
Ο ΟΛΠΑ και το Κεντρικό Λιμεναρχείο, θα εξετάσουν τα σενάρια που μπορεί να υπάρξουν και θα προτείνουν συγκεκριμένες δράσεις που μπορεί να χρηματοδοτηθούν από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Συνέντευξη τύπου για το «5ο Forum Ενέργειας»
Σας προσκαλούμε σε συνέντευξη Τύπου αύριο Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016 και στις 11 το πρωί στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Ν.Ε.Ο. Πατρών – Αθηνών 32, 3ος όροφος, Πάτρα) που θα παραχωρηθεί για το «5ο Forum Ενέργειας» και κεντρική θεματική ενότητα «Ενεργειακοί Δρόμοι Δικτύωσης 2020» που πραγματοποιείται στην Πάτρα στις 1-2 Απριλίου και συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας και τον «Σύμβουλο Επιχειρήσεων».
Στη συνέντευξη θα μιλήσουν ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Γιώργος Αγγελόπουλος, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας Θανάσης Γιανναδάκης, η διευθύντρια της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Άλκηστις Σταθοπούλου και ο εκδότης του «Σύμβουλου Επιχειρήσεων» Παναγιώτης Γιαλένιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: