ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Πιθανή η κάθοδος προσφύγων στη γραμμή Πάτρα-Ιταλία


Εύλογοι είναι οι φόβοι των αρχών της Δυτικής Ελλάδας για επανάληψη του κύματος των ροών προσφύγων μέσω εθνικής Νέας Οδού Αθηνών-Πατρών και από το λιμάνι της Πάτρας απόπειρα εισόδου στα πλοία της γραμμής προς Ιταλία.


Κλειστά μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου τα σύνορα της ΠΓΔΜ με απόφαση που έλαβε η  Βουλή της


Μετά τα όσα συνέβησαν την Κυριακή, με τις αβάσιμες πληροφορίες περί ανοίγματος των συνόρων, η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων που έχουν κατασκηνώσει εδώ και περίπου έναν μήνα στην Ειδομένη έχει πειστεί ότι η βαλκανική δίοδος έκλεισε, δεν έχει όμως πειστεί ότι δεν θα βρεθεί ένα άλλο μονοπάτι για να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τις χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης. 

Σε αντίδραση η γειτονική χώρα ανακοίνωσε πως θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου τα σύνορα της ΠΓΔΜ, με απόφαση που έλαβε η  Βουλής της.

Έτσι εύλογοι είναι οι φόβοι των αρχών της Δυτικής Ελλάδας για επανάληψη του κύματος των ροών προσφύγων μέσω εθνικής Νέας Οδού Αθηνών-Πατρών και από το λιμάνι της Πάτρας απόπειρα εισόδου στα πλοία της γραμμής προς Ιταλία.

Ήδη μικρός αριθμός μεταναστών-προσφύγων κάνει την εμφάνισή του στα κάγκελα περίφραξης του λιμανιού. Μάλιστα η σύλληψη στο Μπάρι του Ισλαμιστή, που εικάζεται πως έχει σχέση με τη γραμμή Πάτρα-Ιταλία, κάνει πιο ορατό το ενδεχόμενο κυκλώματος, που δραστηριοποιείται στις ακτές της Δυτικής Ελλάδας.

Οι ίδιοι φόβοι όμως, μην τυχόν και δεχθούν επίθεση στα νότια σύνορά τους, διακατέχουν και τις ιταλικές αρχές, που κατά καιρούς βάλλονται  από νότιες και ανατολικές εισροές προσφύγων ή μεταναστών.  

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κάποιες, κυρίως ξένες, μικρές οργανώσεις που έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή δυστυχώς παίζουν τα δικά τους «παιχνίδια» θέτοντας σε κίνδυνο τελικά την ίδια την ασφάλεια των προσφύγων. 

Όμως λίγοι φαίνεται να έχουν συνειδητοποιήσει ότι η καλύτερη επιλογή τους στην παρούσα συγκυρία είναι να πάνε σε κάποιο οργανωμένο καμπ. Μέχρι στιγμής υπολογίζεται ότι έφυγαν προς τα οργανωμένα κέντρα περίπου 1.000 άτομα, όμως υπάρχουν καθημερινά κάποιες νέες αφίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: