Έως τις 8/4 η υποβολή δικαιολογητικών για το πρόγραμμα


Παρατείνεται έως τις 8 Απριλίου 2016, η υποβολή δικαιολογητικών για τη συμμετοχή των δικαιούχων στο πρόγραμμα δωρεάν διάθεσης ειδών λαϊκών αγορών. Η παράταση κρίθηκε απαραίτητη δεδομένης της ροής και συμμετοχής των ενδιαφερομένων στο εν λόγω πρόγραμμα.


Υπενθυμίζεται ότι οι ενδιαφερόμενοι απαιτείται να είναι δικαιούχοι του επιδόματος «απροστάτευτων τέκνων».

Επίσης με τρίμηνη παράταση του προγράμματος για την ανθρωπιστική κρίση αναμένεται να αντιμετωπίσει το υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης την καθυστέρηση που σημειώνεται από τους δανειστές ώστε να ξεκινήσει η εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. 

Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα θα ξεκινούσε την 1η Απριλίου, όμως θα παραταθεί για τον Ιούνιο. Για τις παροχές των επόμενων μηνών οι δικαιούχοι δεν θα χρειαστεί να υποβάλουν νέα δικαιολογητικά.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα για την ανθρωπιστική κρίση περιλαμβάνει την κάρτα σίτισης, την δωρεάν παροχή ρεύματος και το επίδομα ενοικίου. Ισχύουν επίσης πρόσθετες παροχές όπως η δωρεάν παροχή νερού, η δωρεάν πρόσβαση σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους όπως και σε κάποιους αθλητικούς χώρους.